Game Of Thrones VI, στα κανάλια Novacinema: Όλα όσα είδαμε στα πρώτα τρία επεισόδια!

Από αυτή την εβδομάδα, το Movieworld δίνει ραντεβού με τους fans του Game of Thrones κάθε Δευτέρα και σχολιάζει όλα όσα διαδραματίστηκαν στην ταυτόχρονη προβολή από τα κανάλια Novacinema, την Κυριακή στις 04:00 μετά τα μεσάνυχτα..

O έκτος κύκλος του Game Of Thrones ξεκίνησε πιο δυναμικά από κάθε άλλη χρονιά στα κανάλια Novacinema - εκεί έχουμε την ευκαιρία να βλέπουμε ίσως την πιο πολυσυζητημένη σειρά σε παρέες και social, ταυτόχρονα με την Αμερική και με ελληνικούς υποτίτλους ... Μερίδιο της μεγάλης επιτυχίας οφείλεται στο γεγονός ότι η αγωνία για την εξέλιξη της πλοκής από χιλιάδες τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο, συντονίστηκε χρονικά με την αγωνία όσων ήταν αναγνώστες των βιβλίων. Οι δημιουργοί του νέου κύκλου είναι ελεύθεροι να πλεύσουν μόνοι τους, χωρίς τις αφηγηματικές ράγες των πυκνογραμμένων βιβλίων. Το πνεύμα των πρώτων επεισοδίων στοιχειώνει το mantra: “What is dead may never die”.

gotnew_1.jpg

Το ξεκίνημα της πολυαναμενόμενης σεζόν, την Κυριακή 24 Απριλίου στα κανάλια Novacinema, τοποθετήθηκε ακριβώς στο πιο πολυσυζητημένο σημείο του περασμένου κύκλου. Τον ομαδικό φόνο του Jon Snow, στο αφιλόξενο οχυρό του Night Watch. Ο Thorne, που πρωτοστάτησε στην προδοσία, συγκρούστηκε με τον Ser Davos που εναντιώθηκε στην βαρβαρότητα και που πήρε πρωτοβουλίες ενός αληθινού πολεμιστή. Σε ένα διαφορετικό μέτωπο, ο Theon, αναγεννημένος από την λοβοτομή που υπέστη από τον αιμοβόρο Ramsey, κάνει τα πάντα για να σώσει την πολύπαθη Sansa. Ο Ramsey από την πλευρά του κάνει ό,τι μπορεί για να αναρριχηθεί, καθώς θα φτάσει σε ακρότητες. Θα θανατώσει τον πατέρα του και θα ταΐσει στα σκυλιά τον νεογέννητο διεκδικητή του θρόνου. Αναμφίβολα από τις πιο γκροτέσκο και διεστραμμένες φιγούρες της τοιχογραφίας των βασιλείων.

gotnew_5.jpg

Στο μέτωπο της σκλαβωμένης Khaleesi, η σκλαβωμένη πριγκίπισσα θα επιστραφεί στην πολεμική φυλή του Ντρόγκο και χωρίς τους δράκους της, θα έχει μοναδικό όπλο την οξυδέρκειά της και την συνεννόησή της στη γλώσσα των Ντοθράκι. Αξιοσημείωτη είναι η προσπάθεια του Tyrion Lannister να απελευθερώσει τους δυο αλυσοδεμένους δράκους. Μια κίνηση ανδρείας, σκηνοθετημένη με κινηματογραφικό δέος. Εξαιρετικό ενδιαφέρον είχε η αντιπαράθεση του High Sparrow με τον Jaime Lannister, πάνω στο άψυχο σώμα της κόρης του, της Myrcella Baratheon. Η βασίλισσα Cercei είναι αποκλεισμένη από τον τάφο και αυτό θα της δώσει ένα ισχυρό πλεονέκτημα για την συμφιλίωσή της με τον βασιλιά. Η μικρή Arya θα ενδυναμωθεί σημαντικά και θα εκπαιδευτεί για να γίνει «άνθρωπος χωρίς όνομα». Η σοκαριστική εικόνα της αινιγματικής Red Woman, σαν απέθαντη γριά μπροστά στον καθρέφτη της, ήταν ένα από τα πιο ενδιαφέροντα φινάλε επεισοδίων που είδαμε στη σειρά. Χωρίς αβανταδόρικα cliffhanger και χωρίς εξάρσεις βίας. Υπέροχο στην απλότητά του και με τη δύναμη να αποτυπωθεί στη μνήμη των τηλεθεατών.

gotnew_2.jpg

Μάθαμε ποιος είναι ο πραγματικός oathbreaker, ενώ όλοι οι χαρακτήρες βρίσκονται εκτός πορείας και δείχνουν να καταπατούν τους όρκους και τις υποσχέσεις τους. H Melisandre δείχνει να είναι έκπληκτη και ανήμπορη να διαχειριστεί το γεγονός ότι ο Jon Snow είναι ο αληθινός ηγέτης κατακτητής που οι θεοί της έχουν ορίσει. Ο ίδιος δείχνει ευάλωτος, καταρρακωμένος από την μνήμη της δολοφονίας του και γεμάτος εσωτερικές συγκρούσεις και ενοχές που τον βασανίζουν – κάτι που φαίνεται στο υπέροχο βλέμμα του λίγο πριν απαγχονίσει τους ενόχους της προδοσίας. Ο Snow πετυχαίνει μετά θάνατον αυτό που δεν μπόρεσε να πετύχει εν ζωή, κάτι που τον κατατάσσει με τρομακτικό τρόπο, ανάμεσα σε φάντασμα και Μεσσία. H ιστορία της Gilly και του Sam συνεχίζεται στη θάλασσα καθώς πηγαίνουν προς τον νότο. Να σημειωθεί πως δεν γνωρίζουν τίποτα σχετικά με τα γεγονότα που αφορούν τον Snow.

gotnew_3.jpg

Το επεισόδιο ακόμα μας επέτρεψε μια απομυθοποίηση στο πρόσωπο του Ned Stark, καθώς στους πρόποδες του Tower of Joy, σε μια μονομαχία που βρέθηκε άοπλος, σώθηκε από πισώπλατο χτύπημα του Howlard. H μεγάλη αποκάλυψη αυτού του κύκλου είχε έρθει με την εμφάνιση της Lyanna σε παιδική ηλικία, της γυναίκας που μνημόνευσε ο Ned λίγο πριν πεθάνει. Τις μνήμες του Bran διακόπτει ο επιβλητικός, σπουδαίος ηθοποιός Max Von Sydow. Η Μητέρα των Δράκων τοποθετείται σε ένα αφιλόξενο, σκοτεινό μέρος, όπου την υποδέχεται μια από της χήρες και την κατηγορεί για αθέτηση του όρκου πίστης στον Καλ Ντρόγκο. Πίσω στο παλάτι, ο ευνούχος Varys μιλάει με μια αιχμάλωτη πόρνη που βοήθησε τις εξεγέρσεις ενάντια στους κατακτητές και εξασκεί μια εκβιαστική διπλωματία στην οποία ειδικεύεται. Στη διάρκεια της βαρετής αναμονής, ο Tyrion επιδίδεται σε ένα ενδιαφέρον και διασκεδαστικό παιχνίδι ποτού με την Misandry.

gotnew_4.jpg

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η εκδικητική μανία της Cersey την οποία σκοπεύει να απλώσει η ίδια πάνω από ολόκληρο το Westeros. Στο μεταξύ ο Ramsey θα βρει έναν εξαιρετικά αθυρόστομο σύμμαχο, τον λόρδο Amber, ο οποίος του προτείνει συμμαχία ενάντια στον Jon Snow και προσφέρει σαν ένδειξη προθυμίας την Οσα και τον Ρίκον, της γενιάς των Stark. Όμως ο μπάσταρδος Snow είναι πλέον διοικητής της Φρουράς και εκδικητής των δολοφόνων του, έχοντας επιστρέψει από τους νεκρούς για να τους τιμωρήσει.

«My watch is ended» θα αναφωνήσει ο Snow και θα φύγει για άγνωστο προορισμό. Το μέλλον αναμένεται συναρπαστικό και το βέβαιο είναι ότι κάθε Κυριακή, στις 04:00 μετά τα μεσάνυκτα, είμαστε συντονισμένοι στα κανάλια Novacinema για να δούμε το νέο επεισόδιο ταυτόχρονα με την Αμερική και με ελληνικούς υποτίτλους. Και όσοι από εμάς δεν αντέχουν να ξενυχτήσουν, με τη νέα λειτουργία εγγραφής τη γράφουν για να τη δουν όποτε εκείνοι θέλουν.

gotnew_afterthethrones.jpg

Κάθε Σάββατο, όμως, πριν την ταινία τωv 22:00 στο Novacinema1 & HD, παρακολουθούμε και την καινούρια εβδομαδιαία εκπομπή της ΗΒΟ που προβάλλεται αποκλειστικά στα κανάλια Novacinema και εμβαθύνει στο κάθε επεισόδιο της σειράς "Game Of Thrones VI". Η εκπομπή “After The Thrones” είναι ένα εβδομαδιαίο show, το οποίο με μία ζωντανή, γεμάτη χιούμορ και έμπειρη ματιά, μάς ξεναγεί στη δημοφιλή σειρά της ΗΒΟ Game of Thrones. Την εκπομπή παρουσιάζουν ο Andy Greenwald και Chris Ryan.

Ραντεβού πάλι την επόμενη Δευτέρα, ή ακόμα και μετά την προβολή της Δευτέρας (για όλους όσοι δουν το επόμενο επεισόδιο τότε και θέλουν να αποφύγουν τα spoilers).

Και, αν το εκπληρωμένο χρέος μετά θάνατον του Snow σας φαίνεται παράξενο, θα πρέπει να θυμάστε: “What is dead may never die”…

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured