Game of Thrones - 6η σεζόν: Όλα όσα (γνωρίζουμε ότι) θα δούμε!

Το Movieworld αποκαλύπτει όλα όσα γνωρίζει για την 6η σεζόν της αγαπημένης του σειράς που ξεκινά την Κυριακή 24 Απριλίου στα κανάλια Novacinema!

Στην έκτη σεζόν της υπερ-επιτυχημένης σειράς Game of Thrones, που ξεκινάει και πάλι στα κανάλια Novacinema την Κυριακή 24 Απριλίου, ταυτόχρονα με την Αμερική και με ελληνικούς υποτίτλους, εκτός από τις διπλωματικές διαμάχες και τον εξελισσόμενο πόλεμο μεταξύ των Lannisters, των Boltons, των Martells και όσων επέζησαν από τους Starks, η μεγαλύτερη απειλή αναμένεται να είναι αυτή του Night’s King και των ζωντανών-νεκρών, White Walkers, που είναι έτοιμοι να εισβάλουν από τον βορρά.

Σ' αυτή τη σεζόν, οι λεπτομέρειες της πλοκής για πρώτη φορά ήταν εντελώς άγνωστες στο ευρύ κοινό, καθότι δεν υπήρχε το πρωτογενές υλικό των πυκνογραμμένων βιβλίων του George R.R. Martin, της σειράς A Song of Ice and Fire. Οι φανατικοί των βιβλίων και της σειράς βίωσαν τη στιγμή που απεύχονταν: όταν το ετήσιο ραντεβού των γυρισμάτων θα έφτανε την χρονοβόρα και απαιτητική συγγραφή της επικής φαντασίας των βιβλίων.

got2_4.jpg

Ο Jon Snow είναι νεκρός. Αλλά όχι με την... τελεσίδικη έννοια!

Ο Jon Snow είναι νεκρός, καθώς ο ιδεαλιστής αρχηγός σφαγιάστηκε από τους δικούς του ανθρώπους, μετά από καθοδήγηση του Ser Alliser Thorne. Φυσικά η έννοια «νεκρός» δεν είναι τόσο τελεσίδικη στον κόσμο του Game of Thrones και η αγωνία σε σχέση με την φημολογία της εμφάνισης του Snow στη νέα σεζόν, είναι το ισχυρό selling point του HBO στο τηλεοπτικό κοινό του πλανήτη. Οι μαγικές δυνάμεις της κοκκινομάλλας femme fatale ίσως είναι μοιραίες για την εξέλιξη αυτής της υποπλοκής.

Πέρα από το μεγάλο τείχος, ο Night's King και οι δαιμονικοί White Walkers έχουν μαζέψει έναν στρατό από απέθαντους για να απειλήσουν τον κόσμο των ζωντανών. Ο κόσμος της μαγείας όμως δείχνει ότι θα κυριαρχήσει και αλλού. Στην προηγούμενη σεζόν, ο Bran Stark, πλαισιωμένος από την Meera Reed και τον Hodor είχαν βρει παράθυρο στον κόσμο του μεταφυσικού και είναι οι μόνοι που μπορούν να βρεθούν στο δρόμο του Three-Eyed Raven, που θα υποδυθεί ο θρύλος του ευρωπαικού κινηματογράφου, ο Max Von Sydow.

got2_1.jpg

Στον πολύπαθο Βορρά...

Στον πολύπαθο Βορρά τώρα, δεν υπάρχουν White Walkers αλλά τα τέρατα κυριαρχούν. Υπάρχουν οι Bolton (Roose και Ramsay), που απέκτησαν τον έλεγχο του φρουρίου του Winterfell και κατατρόπωσαν τον στρατό του Stannis Baratheon, ο οποίος είχε κάψει την κόρη του, ως θυσία.

Οι εξελίξεις στην αναβράζουσα πλοκή θα εμπλέξουν και την Brienne of Tarth, που εκδικήθηκε για τον χαμό του Renly. Επίσης η Sansa Stark που επιχείρησε απόδραση από την σεξουαλική και σωματική βία του Ramsay, βρήκε πολύτιμη βοήθεια από τον Theon Greyjoy, γνωστό ως Reek.

Η πόλη Bravos είναι σε αυτή τη φάση το σπίτι της Arya Stark, η οποία εκπαιδεύεται από τον Jaqen H'ghar Ser για να γίνει μέλος της μυστικιστικής σέκτας απρόσωπων δολοφόνων και να σκοτώσει για εκδίκηση τον Meryn Trant, τον παιδόφιλο τύραννο που είναι υπεύθυνος για πολλά δεινά της οικογένειάς της.

Στα όσα θα δούμε, πρέπει να προσθέσουμε και την ιστορία του μοναδικού ανεξάρτητου βασιλείου που απέμεινε όρθιο. Αυτό του Balon Greyjoy, που είναι ο τελευταίος μονάρχης που στέκεται ζωντανός (οι Renly Baratheon, Robb Stark, Joffrey Baratheon και Stannis Baratheon έχουν πάει να συναντήσουν τους επτά από τα ισάριθμα βασίλεια).

got2_5.jpg

Η πρωτεύουσα των επτά βασιλείων κυριαρχείται από τον Tommen, αν και το αγόρι δεν είναι τίποτα άλλο από υποχείριο της συζύγου του Margaery Tyrell και της Cersei Lannister. Η τελευταία μέσα στην παράνοια και την οργή της έδωσε εξουσία στην απειλητική συμμαχία των Faith Militant που οδηγούνται από τον φανατικό φονταμενταλιστή ιερέα High Sparrow. Η πρόσφατη φυλάκισή της και ο εξευτελισμός της στο walk of shame στην τελευταία σεζόν, κάνουν το πρόσωπο της ένα από τα πιο σημαντικά αυτού του κύκλου καθώς αναμένεται η ψυχολογία της να αλλάξει άρδην.

got2_3.jpg

Άγνωστη είναι και η μοίρα της Daenerys Targaryen, της μητέρας των τριών δράκων. Η βασίλισσα κατέκτησε το Meereen και απελευθέρωσε ορδές σκλάβων, με αποτέλεσμα να οδεύει βόρεια με έναν στρατό εθελοντών. Ομως η Καλίσι, παρότι βρήκε έναν αναπάντεχο σύμμαχο και σύμβουλο στο πρόσωπο του Tyrion Lannister, έμεινε αιχμάλωτη στο τελευταίο επεισόδιο του περασμένου κύκλου. Το ξεκίνημα του νέου, την τοποθετεί ξανά ανυπεράσπιστη και απέναντι στην μεγαλύτερη πρόκληση μέχρι τη δόξα των επτά βασιλείων και μπροστά σε έναν απειλητικό Χειμώνα όπου η «νύχτα είναι σκοτεινή και γεμάτη τρόμο». 

Ήγγικεν πλέον η ώρα... Ελάχιστος χρόνος απομένει για την έναρξη της νέας σεζόν... Την Κυριακή 24 Απριλίου, στις 04:00 μετά τα μεσάνυχτα, θα απολαύσουμε στα κανάλια Novacinema το πρώτο επεισόδιο της 6ης σεζόν. Μάλιστα, όλος ο έκτος κύκλος της συναρπαστικής επικής σειράς θα μεταδοθεί ταυτόχρονα με την Αμερική και με ελληνικούς υποτίτλους από τα κανάλια Novacinema. Αν, βέβαια, δεν μπορείτε να ξενυχτήσετε, με τη νέα λειτουργία εγγραφής μπορείτε να τη γράψετε και να τη δείτε όποτε εσείς θέλετε.

Stay tuned γιατί θα επανέλθουμε στο θέμα ακριβώς μετά τα τρία πρώτα επεισόδια, με σημαντικές λεπτομέρειες που δεν θα διαβάσετε πουθενά αλλού...
{youtube}4W_3MZJcwXg{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured