Το καλοκαίρι το θερινό σινεμά έχει την τιμητική του- τραπεζάκια, χαλικάκι, αεράκι (δεν θα αναφέρω το κουνουπάκι!) και υπέροχες ταινίες. Κλασικές ή όσες δεν προλάβαμε να δούμε τον χειμώνα στις αίθουσες.

Ταινίες και σειρές, αλλά και πρεμιέρες που μπορείς να απολαύσεις ταυτόχρονα με την Αμερική! Ως «σειράκιας» που είμαι, νομίζω θα ξεκινήσω με τις σειρές.

Τη νέα σεζόν του Handmaid's Tale που μας έχει αφήσει σε αγωνία. Και για όσους έχουν δει τη σειρά….«Blessed Be the Fruit».

handtal

Σε αυτή τη σειρά, αξίζει να ρίξετε και μία ματιά και στο soundtrack! Ένα από τα αγαπημένα μου τραγούδια, το "Nothing's gonna hurt you baby" των Cigarettes after sex.

{youtube}v=R2LQdh42neg{/youtube}

Σειρά έχει το Big Little Lies. Φοβερή παραγωγή, καταπληκτικοί ηθοποιοί, Νικόλ Κίντμαν, Ριζ Γουίδερσπουν, Λόρα Ντερν, Ζόι Κράβιτς και Σεϊλίν Γούντλεϊ και τα 8 βραβεία Emmy, οι 3 Χρυσές Σφαίρες και τα 2 SAG Awards, το επιβεβαιώνουν.

lies

Μην ξεχνάμε και το τραγούδι της σειράς "Cold Little Heart" του Michael Kiwanuka που έγινε viral και στη χώρα μας και θα τον απολαύσουμε live στη χώρα μας την Τετάρτη 17/7. 

{youtube}v=nOubjLM9Cbc{/youtube}

Η νέα σειρά του HBO, το Chernobyl με την υψηλότερη βαθμολογία στο IMDb, με έχει ήδη πείσει να μπει στη “watch list” του καλοκαιριού, γιατί εκτός από την εκπληκτική παραγωγή, είναι μία ευκαιρία να μάθουμε τι πραγματικά έγινε εκείνο το βράδυ και τι ακολούθησε. Έρχεται αποκλειστικά στη Nova στις 10/7. H σειρά προκάλεσε αρκετές αντιδράσεις, με αποτέλεσμα η Ρωσία, να ετοιμάζει ήδη τη δική της εκδοχή του "Chernobyl".

chernobylbanner

Άλλες διαθέσιμες σειρές προς εξερεύνηση, το «The Son», το «Gomorrah», το «Jett» και πολλές άλλες που θα κάνουν τα καλοκαιρινά μας βράδια να αποκτήσουν φαντασία, γέλιο, συγκίνηση και δράση. Οι επιλογές στις ταινίες επίσης πολλές και…Οσκαρικές.

rami malek

Ξεκινώντας με το νέο pop-up καλοκαιρινό κανάλι της Nova, το Nova Rock, στο top of the list, το "Bohemian Rhapsody", με τον εκπληκτικό Ρεμί Μάλεκ στο ρόλο του μεγάλου Freddie, που του χάρισε και το Όσκαρ Ά ανδρικού ρόλου. Και θέλω να απολαύσω την σκηνή που συζητήθηκε αρκετά. Τη συναυλία του φεστιβάλ LIVE AID, στο Γουέμπλεϊ, το 1985, που με έκανε να αγαπήσω τον Freddie.

{youtube}v=A22oy8dFjqc{/youtube}

Συνεχίζουμε το Rock-άρισμα με το “Pink Floyd: The Wall” αλλά και το “Woodstock” καθώς και το “Great Balls of Fire”.
Το "A Star is Born" είναι επίσης άλλη μία Οσκαρική πρόταση, με την Lady Gaga και τον Bradley Cooper να δίνουν ρεσιτάλ συναισθήματος! Και φυσικά να απολαύσουμε και το τραγούδι της ταινίας που κέρδισε και το Όσκαρ μουσικής.

{youtube}v=bo_efYhYU2A{/youtube}

Πρόσκληση στο προσωπικό μου θερινό σινεμά, έχει και ο Matthew McConaughey που μας εξιστορεί την αληθινή ιστορία του 14χρονου Richard Wershe Jr., του νεότερου πληροφοριοδότη που υπήρξε στην ιστορία του FBI, στην ταινία "White boy Rick".

whiteboy

Αν θέλεις περισσότερη δράση, σειρά έχει το "Spider-Man, into the spider-verse", η καλύτερη ταινία κινουμένων σχεδίων της φετινής χρονιάς.

Αναπαυτικές καρέκλες και ποπ κορν να έχεις και δεν θα ξεκολλάς!

Δεν θα αφήσω όμως μόνο τον ενήλικο εαυτό μου να διασκεδάσει!
Στο “watch list” είναι και κάποια παιδικά….ναι παιδικά. Παραδέξου το ότι κι εσύ τα απολαμβάνεις κάποιες φορές, αναπολώντας τον παιδικό σου εαυτό.

Πρώτο στη λίστα το αγαπημένο μου “Hotel Transylvania”, με την 3η ταινία και ακολουθούν ο άτακτος Stuart με το “Stuart Little 2”, ο γλυκός “Smallfoot”, αλλά και τα σκανδαλιάρικα στρουμφάκια με το “The Smurfs 2”. Ευκαιρία να ξανανιώσουμε παιδιά!

Αυτά και άλλα πολλά ανακάλυψα ότι προσφέρει το νέο καλοκαιρινό πρόγραμμα της Nova. Οσκαρικές πρεμιέρες, νέες ταινίες, δημοφιλή σειρές. Τραπεζάκι στη βεράντα, δροσερό ποτάκι, ωραία ταινία/σειρά στην οθόνη, το προσωπικό σου θερινό σινεμά!

Οι μικρές (και οικονομικές πρέπει να πούμε) απολαύσεις του καλοκαιριού μας!

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured