Blade Runner 2049

69tmv_2.jpg

Σε 25 λέξεις: Ένα νεότερο blade rrunner ανακαλύπτει ένα μυστικό που τον οδηγεί στα ίχνη του Rick Deckard, ο οποίος αγνοείται για δεκαετίες.

Υπέρ: Το αριστούργημα του Ρίντλεϊ Σκοτ που άλλαξε για πάντα τον sci-fi κινηματογράφο επιστρέφει. Ο Ράιαν Γκόσλινγκ στα ίχνη του Χάρισνον Φόρντ. Ο Denis Villeneuve λίγο μετά το Arrival. Τα ανδροειδή που ονειρεύονται. Οι σκιές και οι καπνοί στο σκοτάδι. Τα δάκρυα που χάνονται στη βροχή.

Κατά: Ο πύχης της πρώτης ταινίας είναι πολύ ψηλά. Αυτό είναι ένα σίκουελ που κανείς σκηνοθέτης δεν τόλμησε να αγγίξει και αυτό ήταν κάτι που συνέβαινε για πολύ καλούς λόγους. Το στυλιζάρισμα του Villeneuve ίσως να αφήσει τα υπαρξιακά ζητήματα στην άκρη. Η πίεση του studio για τεράστιο άνοιγμα τριημέρου.

Phantom Thread

69tmv_3.jpg

Σε 25 λέξεις: Ένα κοινωνικό δράμα στην καρδιά του κόσμου της μόδας, στη Νέα Υόρκη της δεκαετίας του 50.

Υπέρ: Η υπογραφή του Paul Thomas Anderson, του σπουδαιότερου σκηνοθέτη της γεινάς του. Ο Daniel Day-Lewis στον τελευταίο ρόλο της καριέρας του πριν την απόσυρσή του απ’ το σινεμά. Οι δυο τους συναντιούνται δέκα χρόνια μετά το αριστουργηματρικό “There Will Be Blood”.

Κατά: Τίποτα στην πραγματικότητα. Ο Paul Thomas Anderson δύσκολα θα υπογράψει κάτι λιγότερο από σπουδαίο. Ας ελπίσουμε ότι η ιστορία (η οποία παραμένει απόλυτα μυστική σε όλους) θα είναι αντάξια των δυο ονομάτων.

The Shape of Water

69tmv_4.jpg

Σε 25 λέξεις: Ένα εξωπραγματικό παραμύθι με φόντο τον ψυχρό πόλεμο. Ένα αλλόκοτο πλάσμα γεννιέται σαν αποτέλεσμα ενός απόρρητου κυβερνητικού μυστικού.

Υπέρ: Η δεξιοτεχνία, το πάθος και το όραμα του Guillermo del Toro που θριάμβευσε με το μεγάλο βραβείο στο φεστιβάλ Βενετίας.

Κατά: Μερικές φορές είναι τέτοιο το πάθος του πληθωρικού Guillermo del Toro για υπέροχες εικόνες που παραβλέπει την ουσία και το καλά δομημένο σενάριο. Αυτή τη φορά ας ελπίσουμε ότι δεν άφησε τίποτα στη μοίρα του.

Star Wars: The Last Jedi

69tmv_5.jpg

Σε 25 λέξεις: Το επικό ταξίδι σε έναν μακρινό Γαλαξία συνεχίζεται στο Επεισόδιο 8. Τα υπόλοιπα τα ξέρετε.

Υπέρ: Το απόλυτο crowd-pleaser. Η ενδιαφέρουσα επιλογή του Rian Johnson (Looper) στην καρέκλα του σκηνοθέτη. Ο Johnson ευτυχώς δείχνει να μην νοιάζεται για τις κόμικ και video game ευαισθησίες που οι ανταγωνιστές του ήθελαν να φέρουν στο έργο.

Κατά: Η ανάγκη του studio να κάνει απόσβεση της επένδυσης-μαμούθ που χρειάστηκε για να αγοραστεί το saga από την εταιρεία του Τζορτζ Λούκας ίσως να μην αφήσει περιθώριο για υπερβάσεις και να αρκεστεί σε οικογενειακό θέαμα ψυχαγωγίας για να θρέψει ανάγκες θεματικού πάρκου και όχι κινηματογραφικές.

mother!

69tmv_6.png

Σε 25 λέξεις: Ένα ζευγάρι σε ένα απομονωμένο σπίτι, δέχεται απρόσκλητους επισκέπτες. Σύντομα θα αποκτήσουν παιδί και τότε είναι που θα ξεσπάσει ο αληθινός εφιάλτης και η ψυχολογική βία.

Υπέρ: Ο Αρονόφσκι του «Μαύρου Κύκνου» και ο τρόπος που εικονογραφεί την εφιαλτική κατάδυση στις φαντασιώσεις. Ίσως να πρόκειται για ένα απόλυτα παραισθησιογόνο φιλμ αλληγορικών διαστάσεων.

Κατά: Ο Αρονόφσκι του «Ρέκβιεμ Για Ένα Όνειρο». Ο αλαζόνας βιρτουόζος που θέλει μόνο και μόνο να μας κάψει τον εγκέφαλο επειδή μπορεί.

Battle of the Sexes

69tmv_7.jpg

Σε 25 λέξεις: Η ιστορία πίσω από τον αγώνα τένις του 1973 ανάμεσα στην κορυφαία Billie Jean King και τον πρώην πρωταθλητή και απατεώνα Bobby Riggs.

Υπέρ: Μια αληθινή ιστορία απ’ το σκηνοθετικό δίδυμο που μας χάρισε το Little Miss Sunshine. Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί σε έναν αγώνα τένις ανάμεσα στην γλυκύτατη Emma Stone και τον πάντα αξιόλογο σε δραματικούς ρόλους, Steve Carell.

Κατά: Μια αληθινή ιστορία με αθλητικό διάκοσμο μπορεί να φέρει αποκαρδιωτικά αποτελέσματα (“Rush”). Μοιάζει να ανήκει στις ταινίες που δύσκολα απαγκιστρώνονται από το ασφαλές, οικογενειακό ύφος.

The Meyerowitz Stories (New and Selected)

69tmv_8.jpg

Σε 25 λέξεις: Τα μέλη μιας δυσλειτουργικής οικογένειας συγκεντρώνεται στη Νέα Υόρκη για να γιορτάσουν το καλλιτεχνικό έργο του πατέρα τους.

Υπέρ: Η ιδιαίτερη ματιά του Noah Baumbach στην σύγχρονη οικογένεια μας χάρισε το The Squid and The Whale. Η συνύπαρξη Adam Sandler και Ben Stiller σε γλυκόπικρη κομεντί μπορεί να κάνει θαύματα. Ο Dustin Hoffman στο ρόλο του πατέρα θα είναι σίγουρα απολαυστικός.

Κατά: Ο Adam Sandler έχει να παίξει σε καλή ταινία από το Punch-Drunk Love (2002) του Paul Thomas Anderson. Ο Baumbach έχει κάνει στραβοπατήματα στο ίδιο στυλ ταινιών (Greenberg) και όλα εξαρτώνται απ΄ την ποιότητα του σεναρίου που ελπίζουμε να μην είναι μια από τα ίδια.

Wonderstruck

69tmv_9.jpg

Σε 25 λέξεις: Δυο ιστορίες, αυτή ενός μικρού αγοριού στις Μεσοδυτικές πολιτείες και αυτή ενός κοριτσιού στη Νέα Υόρκη πριν από 50 χρόνια, τις συνδέει μια κοινή αναζήτηση.

Υπέρ: Το σκηνοθετικό άγγιγμα του Τοντ Χέινς το οποίο δεν έχει λαθέψει ούτε μια φορά σε μια καριέρα 25 ετών. Η τρυφερή παιδικότητα του σεναρίου του Brian Selznick (Hugo).

Κατά: Πρώτη φορά θα δοκιμαστεί ο Χέινς με ήρωες παιδιά. Ίσως το mojo του να βρίσκεται μόνο στις συναισθηματικές οδύσσειες ώριμων γυναικών.

Suburbicon

69tmv_10.jpg

Σε 25 λέξεις: Μια εισβολή από διαρρήκτες θα αναταράξει τη ζωή σε μια φιλήσυχη, λευκή αμερικάνικη γειτονιά της δεκαετίας του 1950.

Υπέρ: Ο Τζόρτζ Κλούνεϊ διασκεδάζει παρέα με τον Ματ Ντέιμον και την Τζούλιαν Μουρ σε ένα σενάριο των αδελφών Κοέν. Αιματηρές παρεξηγήσεις, καυστικό χιούμορ και Κοενική βία.

Κατά: Μόνο δυο άνθρωποι έχουν καταφέρει να σκηνοθετήσουν σενάριο των Κοέν: τα ίδια τα τρομερά αδέλφια. Οποιαδήποτε προσπάθεια άλλου στον ίδιο τόνο μοιάζει με Καραόκε.

Darkest Hour

69tmv_11.jpg

Σε 25 λέξεις: Μια δύσκολη ιστορική συγκυρία στην οποία ο Ουίντον Τσώρτσιλ έπρεπε να αποφασίσει αν θα τα βάλει με τις δυνάμεις του Χίτλερ.

Υπέρ: Ο Γκάρι Όλντμαν ενσαρκώνει τον Βρετανό πρωθυπουργό και όλοι πιστεύουν ότι ήρθε η στιγμή να πάρει το Όσκαρ, όταν μάλιστα το είχε χάσει άδικα για το “Tinker, Tailor, Soldier, Spy”. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Όλντμαν θα λάμψει στην ταινία.

Κατά: Η τελευταία βιογραφική ταινία με πρόσωπο της Βρετανικής πολιτικής και tour de force μεγάλου ονόματος ήταν η «Σιδηρά Κυρία» με τη Μέριλ Στριπ. Δεν θα την ξαναπατήσουμε.

Last Flag Flying

69tmv_12.jpg

Σε 25 λέξεις: Τριάντα χρόνια μετά την θητεία τους στο Βιετνάμ τρεις βετεράνοι του ναυτικού συναντιούνται ξανά για την κηδεία του γιού του ενός.

Υπέρ: Ο Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ κάνει ένα ελεύθερο σίκουελ στο υπέροχο και υποτιμημένο The Last Detail (1973) με τον Μπράιαν Κάρστον (Breaking Bad), τον Στηβ Καρέλ και τον Λώρενς Φίσμπερν στους τρεις κεντρικούς ρόλους. Ας κάνει ξανά το θαύμα του ο σκηνοθέτης.

Κατά: Η ελευθερία των 1970s πέρασε και το σημερινό κοινό ίσως δεν είναι εκπαιδευμένο για ένα ήπιο φιλμ χωρίς ηθικούς μελοδραματισμούς, όπως ήταν η παλιά ταινία του Χαλ Άσμπι με τον Τζακ Νίκολσον.

Roman Israel, Esq

69tmv_13.jpg

Σε 25 λέξεις: Ένας ιδεολόγος συνήγορος υπεράσπισης οδηγείται σε ακραίες πράξεις μετά από μια σειρά γεγονότων.

Υπέρ: Όλοι θεωρούν ότι ο Ντένζελ Γουάσινγκτον θα δώσει μεγαλειώδη ερμηνεία στον κεντρικό ρόλο του προοδευτικού δικηγόρου. Κοινωνικό κατηγορώ και δραματική ιστορία μαζί. Ιδανικό οσκαρικό κοκτέιλ με ίγα λόγια.

Κατά: Ο σκηνοθέτης Dan Gilroy έχει υπογράψει μονάχα το άνισο Nightcrawler με τον Jake Gyllenhaal και βουτάει στα βαθιά νερά του κοινωνικού ρεαλισμού και μάλιστα με μια ιστορία πλοκής αλλά με ένα στόρι λεπτού ηθικού βάρους.

Call Me By Your Name

69tmv_14.jpg

Σε 25 λέξεις: To 1983, o γιος ενός καθηγητή γοητεύεται από έναν τελειόφοιτο. Μαζί θα περάσουν ένα καλοκαίρι που θα αλλάξει τις ζωές τους.

Υπέρ: Πρόκειται χωρίς αμφιβολία για το κινηματογραφικό διαμάντι της χρονιάς. Το gay δράμα του Luca Guadagnino θα συζητηθεί όσο λίγες ταινίες φέτος. Το instant classic της χρονιάς.

Κατά: Το queer στοιχείο και η ηλικία του 17χρονου ήρωα, ίσως αποτελέσουν θέματα που θα καπελώσουν την ουσία της ταινίας και θα αποπροσανατολίσουν απ’ την ευγενική ψυχή του τρυφερού φιλμ.

The Post

69tmv_15.jpg

Σε 25 λέξεις: Μια υπόθεση συγκάλυψης απ’ την Washington Post ταλανίζει τις δυνάμεις της ελευθεροτυπίας, την ηθική μιας γυναίκας εκδότριας και της κυβερνητικής ατζέντας του Νίξον.

Υπέρ: Αληθινά γεγονότα στιβαρής δημοσιογραφίας. Ο Στήβεν Σπίλμπεργκ σκηνοθετεί την Μέριλ Στρίπ και τον Τομ Χάνκς – η λέξη όσκαρ είναι γραμμένη παντού σε αυτή την ταινία. Η σκληρή επικαιρότητα με τον πρόεδρο Τραμπ να φιμώνει τα media καθιστά το φιλμ αναγκάιο.

Κατά: Το «Όλοι οι Άνθρωποι του Προέδρου» δεν ξαναγίνεται. O Σπίλμπεργκ γύρισε αυτή την ταινία σε ελάχιστο χρόνο. Ας ελπίσουμε ότι ο αγνός ιδεαλισμός επάνω στα Αμερικάνικα ιδεώδη να μην αποτελέσει βαρίδι για μια πιο ενδελεχή ματιά στις σχέσεις εξουσίας και τύπου.

The Killing of a Sacred Deer

69tmv_16.jpg

Σε 25 λέξεις: Χειρούργος δέχεται έναν μικρό ασθενή ο οποίος τον υποβάλει σε μια αδιανόητη πράξη θυσίας.

Υπέρ: Το ασίγαστο αστέρι του Γιώργου Λάνθιμου και η πένα του Ευθύμη Φιλίπου,, δυο χρόνια μετά τον θρίαμβο του Lobster. Ο Κόλιν Φάρελ και η Νικόλ Κίντμαν σε έναν συμμετρικό και άγριο Κιουμπρικικό εφιάλτη.

Κατά: Το κοινό το οποίο σαστίζει απέναντι στην αφηγηματική γλώσσα του Λάνθιμου, ας προσπεράσει από τώρα. Δεν θα αλλάξει κάτι.

Wonder Wheel

69tmv_17.jpg

Σε 25 λέξεις: Ένας ναυαγοσώστης αφηγείται την ιστορία μιας ταλαιπωρημένης νοικοκυράς στη δεκαετία του 1950.

Υπέρ: H 46η ταινία του 82χρονου Γούντι Άλεν. Το ντεμπούτο της Κέιτ Γουίνσλετ στο γουντιαλενικό σύμπαν. Ίσως να περιμένουμε μια νέα «Θλιμμένη Τζάσμιν».

Κατά: H 46η ταινία του 82χρονου Γούντι Άλεν. Οι χλιαρές πρόσφατες ταινίες του δείχνουν ότι ακόμα και ο Γούντι στερεύει.

All the Money in the World

69tmv_18.jpg

Σε 25 λέξεις: Μια ιστορία απαγωγής το 1973 στη Ρώμη με πολιτικές προεκτάσεις.

Υπέρ: Ο Ridley Scott άφησε το σίκουελ του Blade Runner για να εργαστεί επάνω στο true-crime δράμα. Ο αγνώριστος Kevin Spacey υποδύεται τον μεγιστάνα J. Paul Getty. Η μητέρα του αγοριού που πέφτει θύμα απαγωγής είναι η Michelle Williams, ενώ ο Mark Wahlberg είναι στο ρόλο ενός πρώην πράκτορα της CIA.

Κατά: Η άνιση καριέρα του Ridley Scott. Ο παλαίμαχος δημιουργός, όσο περνάνε τα χρόνια γίνεται όλο και πιο αναξιόπιστος και άτσαλος στο μοντάζ.

Murder on the Orient Express

69tmv_19.jpg

Σε 25 λέξεις: Ο διάσημος Βέλγος ντετέκτιβ Ηρακλής Πουαρό, καλείται να λύσει ένα έγκλημα, εγκλωβισμένος μαζί με τους επιβάτες του ξακουστού τρένου.

Υπέρ: Το αξεπέραστο whodunit της Άγκαθα Κρίστι ξαναζεί, μετά την εξαιρετική πρώτη διασκευή που σκηνοθέτησε ο Sidney Lumet το 1974 με τον Albert Finney στο ρόλο του Πουαρό. Ο Κένεθ Μπράνα αναλαμβάνει να υποδυθεί τον ντετέκτιβ και το all-star cast περιλαμβάνει τους Johnny Depp, Michelle Pfeiffer, Penelope Cruz, Willem Dafoe και Judi Dench.

Κατά: Η ιστορία (και κυρίως η λύση του μυστηρίου) είναι τόσο γνωστά που ο Μπράνα θα πρέπει να είναι πραγματικά ευρηματικός για να κάνει τη διαφορά και να δώσει λόγο ύπαρξης σε αυτό το ριμέικ. Ο κίνδυνος του να εξελιχθεί σε κοσμοπολίτικο, οικογενειακό φιλμ για τις γιορτές.

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

69tmv_20.jpg

Σε 25 λέξεις: Μια επίμονη μητέρα δεν το βάζει κάτω και προκαλεί τις τοπικές αρχές να λύσουν το μυστήριο της χαμένης κόρης της, τοποθετώντας μεγάλες επιγραφές.

Υπέρ: Ο σκηνοθέτης Martin McDonagh ίσως ξαναπιάσει τα δημιουργικά ύψη του “Αποστολή στην Μπριζ”. Οι πρώτες αναφορές από Βενετία μιλούν για την ταινία-έκπληξη της χρονιάς. Η Frances McDormand ίσως αποσπάσει υποψηφιότητα στα Όσκαρ.

Κατά: Αυτή η δραματική μπαλάντα που διαδραματίζεται στο Μιζούρι δύσκολα θα περάσει τον Ατλαντικό καθώς οι Αμερικάνικες ταινίες αυτού του ύφους δεν αγκαλιάζονται απ’ το Ευρωπαϊκό κοινό.

Downsizing

69tmv_21.jpg

Σε 25 λέξεις: Η επιστήμη, προκειμένου να αντιμετωπίσει τον περιορισμό των αγαθών και την ρύπανση του περιβάλλοντος, βρήκε τρόπο να κάνει τους ανθρώπους μικροσκοπικούς ώστε να ζουν σε προστατευμένες κοινωνίες.

Υπέρ: Το όραμα του Alexander Payne (Sideways, The Descendents, Nebraska) και το στέρεο κινηματογραφικό του βλέμμα σε νευρωτικούς ήρωες. Ο Matt Damon και η Kristen Wiig στο ρόλο του ζευγαριού που αποφασίζει να κάνει το βήμα προς τη συρρίκνωση. Ο Christoph Waltz στο ρόλο ενός λαθρέμπορου.

Κατά: Το σενάριο είναι αρκετά εξωφρενικό για το κοινό που αγάπησε τις ανθρωποκεντρικές ιστορίες του Payne και το παράδοξο της ιδέας, αισθητικά ίσως να ταίριαζε περισσότερο στο σύμπαν του Charlie Kaufman.

Molly’s Game

69tmv_22.jpg

Σε 25 λέξεις: H αληθινή ιστορία της Molly Bloom, μιας πρώην σκιέρ που οργάνωνε μεγάλα παιχνίδια πόκερ για την ελίτ και που τελικά έγινε στόχος του FBI.

Υπέρ: Η πένα του Άαρον Σόρκιν (West Wing, Newsroom, Jobs) λογικά θα κάνει θαύματα. Η Τζέσικα Τσαστέιν ομορφότερη από ποτέ. Ο Ίντρις Έλμπα επιτέλους σε έναν ρόλο που του αξίζει.

Κατά: Παρά την ικανότητά του στο σενάριο και τον άριστα συγχρονισμένο διάλογο, ο Σόρκιν δεν έχει δοκιμαστεί στη σκηνοθεσία. Απομένει να δούμε αν η επιλογή να σκηνοθετήσει κάτι τόσο φιλόδοξο ήταν σοφή.

Thor: Ragnarok

69tmv_23.jpg

Σε 25 λέξεις: O παγιδευμένος Thor βρίσκεται στη δύσκολη θέση να μονομαχήσει με τον Hulk. Πρέπει λοιπόν να επιβιώσει και να ταξιδέψει στο χρόνο για να αποτρέψει μια μεγαλύτερη καταστροφή.

Υπέρ: Το fun επέστρεψε στο saga του Thor. Το μαλλί του Chris Hemsworth είναι ξανά κοντό. Ο Mark Ruffalo έρχεται ξανά στο προσκήνιο ως Hulk και η Cate Blanchett μπαίνει ορεξάτη στο παιχνίδι, κρατώντας τον ρόλο του «κακού». Χάρμα.

Κατά: Το σύμπαν των Avengers έχει αρχίσει να κουράζει σοβαρά. Τα spin-off μοιάζουν με προσπάθειες να ξανακερδίσει το franchise το χαμένο ενδιαφέρον του κοινού.

Lady Bird

69tmv_24.jpg

Σε 25 λέξεις: Οι περιπέτειες μιας νεαρής γυναίκας στη Νότια Καλοφόρνια μέσα σε ένα χρόνο.

Υπέρ: Μια γυναικεία σύμπραξη που υπόσχεται πολλά. Από τη μια η Greta Gerwig (που έπαιζε στο “Frances Ha” του Noah Baumbach, αναλαμβάνει τη σκηνοθεσία και απ’ την άλλη η Saoirse Ronan (“Atonement”, “Hanna”) έχει να αποδείξει πολλά σε ενήλικο, δραματικό ρόλο.

Κατά: Είναι δύσκολη η πρόκληση για ένα ανεξάρτητο δράμα να ξεπεράσει τις προσδοκίες για κάτι σπουδαίο, δίχως τις χιλιοειπωμένες, εύκολες λύσεις γλυκόπικρου δράματος μέσω «μαθημάτων ζωής». Το ταξίδι της Lady Bird πρέπει να είναι αληθινά τολμηρό για να ξεχωρίσει απ’τον θόρυβο.

The Current War

69tmv_25.jpg

Σε 25 λέξεις: Οι πατριάρχες του ηλεκτρισμού Θωμά Έντισον και Τζορτζ Ουεστινγκχάους στη μάχη για το ποιος θα τροφοδοτήσει με ρεύμα τον σύγχρονο κόσμο.

Υπέρ: Και ποιος δεν θέλει να δει τον Benedict Cumberbatch σε ερμηνευτική κόντρα με τον Michael Shannon. Σε σκηνοθεσία του ανερχόμενου Alfonso Gomez-Rejon (Εγώ, ο Ερλ και το κορίτσι που πεθαίνει”).

Κατά: Αν η ιστορία ρίξει το βάρος στα κοστούμια και την πεπατημένη ταινιών εποχής όπως το «Παιχνίδι της Μίμησης», τότε ίσως το νεύρο της ταινίας να μην το χτυπήσει ηλεκτρισμός.

Το Τελευταίο Σημείωμα

69tmv_26.jpg

Σε 25 λέξεις: Ένας Κρητικός μικρασιατικής καταγωγής, αγωνιστής του λαϊκού κινήματος, είναι κρατούμενος σε εξορίες και φυλακές από το 1936. Την περίοδο της φυλακής του εκτελεί χρέη διερμηνέα του Γερμανού διοικητή του στρατοπέδου. Ο θάνατος του διοικητή επιφέρει ως αντίποινα την εκτέλεση 50 Ελλήνων για κάθε ένα Γερμανό.

Υπέρ: Η επιστροφή του σκηνοθέτη-δημιουργού Παντελή Βούλγαρη («Νύφες, «Πέτρινα Χρόνια») με την ιστορία ενός ήρωα του οποίου η τύχη αποφασίζεται μετά την ενέδρα της ελληνικής αντίστασης σε χαράδρα της περιοχής των Μολάων. Επίκαιρη ταινία, σε μια εποχή που η ιστορία κινδυνεύει να ξαναγραφτεί από επιτήδειους πολιτικάντηδες.

Κατά: Ο Παντελής Βούλγαρης άγγιξε ενδιαφέροντα θέματα με τις τελευταίες δυο ταινίες του («Ψυχή Βαθιά», «Μικρά Αγγλία») αλλά δεν συγκίνησε πραγματικά.

The Snowman

69tmv_27.png

Σε 25 λέξεις: Ένα σκοτεινό ανθρωποκυνηγητό στα ίχνη ενός serial killer.

Υπέρ: Η επιστροφή του Τόμας Άλφρεντσον (“Κι ο Κλήρος Έπεσε στον Σμάιλι’, “Άσε το κακό να Μπει”) με πρώτη ύλη το δυνατό μυθιστόρημα του Jo Nesbo. Ο Μάικλ Φασμπέντερ στον ρόλο του κυνηγού.

Κατά: Θα καταφέρει ο Άλφρεντσον να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις του studio που έχει ποντάρει σε ένα νέο «Seven»; Πρόκειται για δημιουργό που δεν έχει στο μυαλό του το εμπορικό θρίλερ που έχουν στο μυαλό τους οι αναγνώστες και οι παραγωγοί.
 
The Greatest Showman

69tmv_28.jpg

Σε 25 λέξεις: Ένα μιούζικαλ που γιορτάζει το ξεκίνημα της show business μέσα από την ιστορία ενός αληθινού οραματιστή.

Υπέρ: Ίσως είναι η Χριστουγεννιάτικη μουσικοχορευτική διασκέδαση που όλοι περιμένουμε. Ο Χιου Τζάκμαν ξέρει να σηκώνει στις πλάτες του μια φιλόδοξη ταινία.

Κατά: Η τελευταία φορά που είδαμε δαπανηρό μιούζικαλ με τον Τζάκμαν ή ταν η “Αυστραλία” του Μπαζ Λούρμαν. Καλό είναι να φυσάμε και το γιαούρτι.

The Florida Project

69tmv_29.jpg

Σε 25 λέξεις: Στην καρδιά του καλοκαιριού, ένα μοτέλ στην Φλόριντα αναστατώνεται καθημερινά από τις φωνές και τις αταξίες μιας παρέας παιδιών. Οι συνθήκες διαβίωσης για τους ενήλικες που βρίσκονται λίγα μέτρα μακριά από την Ντίσνεϋλαντ είναι ανυπόφορες.

Υπέρ: Μετά τον indie θρίαμβο του «Tangerine», ο Σον Μπέικερ βάζει πλώρη για τα Όσκαρ, έχοντας στο πλευρό του τον Γουίλεμ Νταφόε σε μεγάλη φόρμα.

Κατά: Οι οσκαρικές βλέψεις της ταινίας ίσως στερήσουν απ’το τρομερό παιδί που σκηνοθετεί την ευκαιρία να εξερευνήσει την αθέατη πλευρά του παραμυθιού, μακριά από τα χάχανα της Ντίσνεϋλαντ. 

 

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured