Η φετινή τηλεοπτική σεζόν αναμένεται καυτή και συναρπαστική για πολλούς λόγους. Ο βασικότερος όλων είναι ότι με την (υπερ)προσφορά σε content, οι παραγωγές ανταγωνίζονται πιο σκληρά από ποτέ για να τραβήξουν το ενδιαφέρον του θεατή. Κάθε σειρά οφείλει να βρει τρόπους να ξεχωρίσει από το θόρυβο και να τραβήξει το ενδιαφέρον του κοινού που εκπλήσσεται όλο και πιο δύσκολα. Πλέον, η επιτυχία δεν είναι δεδομένη και το πράσινο φως δεν δίνεται εύκολα για ανανέωση. Τα κόστη παραγωγής και ο σχεδιασμός των εμπορικών σειρών ξεπερνούν πλέον τα σχέδια των μεγάλων κινηματογραφικών studio. Μόνο καλά νέα είναι αυτά για τους τηλεθεατές που και φέτος θα απολαύσουμε σειρές αξιώσεων.

Οι υποψηφιότητες των βραβείων ΕΜΜΥ

Η συνήθεια των μεγάλων σειρών καθιερώθηκε στη χώρα μας από τη Nova. Απ’ το "Sex In The City" και το "Lost", μέχρι το φαινόμενο του "Game of Thrones", η Nova εξακολουθεί και επιλέγει τις μεγαλύτερες επιτυχίες και τις προβάλει ταυτόχρονα ή πολύ κοντά στην προβολή τους στην Αμερική. Στα φετινά βραβεία ΕΜΜΥ, οι υποψηφιότητες των αποκλειστικών σειρών της Nova, είναι συνολικά πάνω από 80. Tο βιο-ηθικό μυστήριο του "Westworld" (22 υποψηφιότητες), η γυναικεία tour de force ερμηνειών στο "Big Little Lies" (16 υποψηφιότητες), το κοινωνικό μυστήριο του "The Night of" (10 υποψηφιότητες), το σκοτεινό σύμπαν του "Gotham" (3 υποψηφιότητες), το πικρό "Divorce" (1 υποψηφιότητα) και το υπερβατικό δράμα του "The Leftovers" (1 υποψηφιότητα), ήταν μερικές από τις σπουδαίες τηλεοπτικές στιγμές της χρονιάς και έδωσαν βροντερό παρών στις κατηγορίες των βραβείων ΕΜΜΥ που θα απονεμηθούν φέτος στις 17 Σεπτεμβρίου. Την φετινή τελετή θα έχουμε την ευκαιρία να την παρακολουθήσουμε από την Nova (όπως και τις μεγάλες τελετές), στο κανάλι FOX Life.

Η πολυαναμενόμενη νέα σειρά

Περιμένοντας λοιπόν να κυκλοφορήσει η 8η σεζόν του "Game Of Thrones" για να μάθουμε τη μοίρα των βασιλείων και του Σιδερένιου Θρόνου, έχουμε όλο το χρόνο να απολαύσουμε τη νέα σειρά της HBO, με τίτλο "The Deuce" με πρωταγωνιστές τους James Franco και τη Maggie Gyllenhaal. Η άνοδος της βιομηχανίας του πορνό στη δεκαετία του '70 με φόντο τη Νέα Υόρκη παράλληλα με την εξάπλωση της επιδημίας του HIV και την έξαρση των ναρκωτικών. Η νέα σειρά "The Deuce", που παίζει αποκλειστικά στα κινηματογραφικά κανάλια της Nova, υπόσχεται εξαιρετικούς χαρακτήρες και θα βουτήξει σε έναν παρεξηγημένο κόσμο που κινηματογραφικά γνωρίσαμε με το Boogie Nights (1997) του Πωλ Τόμας Άντερσον.

Οι σειρές που θα απολαύσουμε ξανά

Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες σειρές που είδαμε στο Novacinema4HD, και μπορούμε να απολαύσουμε σε ειδική κατηγορία στο Nova On Demand μέχρι την 30η Σεπτεμβρίου, είναι το "The Leftovers" που συνδυάζει τον μεταφυσικό στοχασμό με ένα θρησκευτικό επίπεδο. Στον κόσμο του Leftovers η αναίτια απώλεια των αγαπημένων διαβρώνει την καθημερινότητα των ηρώων. Στον τρίτο και τελευταίο κύκλο, οι ήρωες μετακομίζουν στην Αυστραλία προκειμένου να βρουν απαντήσεις σε μια σεζόν που περιλαμβάνει συγκινητικές και τολμηρές σκηνές.


Silicon Valley 

Η πιο συγκλονιστική σειρά της χρονιάς ("Big Little Lies"), που επίσης είναι διαθέσιμη στο Nova On Demand, διαδραματίζεται στην φιλήσυχη, παραθαλάσσια πόλη του Μοντερέι. Προστατευτικές μητέρες, αξιοζήλευτοι σύζυγοι, χαριτωμένα παιδιά, ειδυλλιακές κατοικίες και ένα περιβάλλον για την τέλεια Αμερικάνικη ζωή. Τρεις μητέρες θα ξεδιπλώσουν μια αόρατη ιστορία με αδηφάγα πάθη και τραυματικά μυστικά που θα διογκωθούν από ανεξέλεγκτες φήμες και σκληρό ανταγωνισμό. Ψεύτικες φιλίες, απωθημένα και κοινωνικοί καθωσπρεπισμοί θα γίνουν κομμάτια με μια κορύφωση που συγκλονίζει στο τελευταίο επεισόδιο. Εξαιρετικά τρυφερή ιστορία με τη Reese Witherspoon και τη Nicole Kidman στους καλύτερους ρόλους τους εδώ και πολλά χρόνια. Σταθερή αξία είναι οι περιπέτειες των πέντε νεαρών προγραμματιστών που κινούνται στον ηλεκτρονικό παράδεισο της "Silicon Valley", που πασχίζουν για μια θέση στον ήλιο της επιτυχίας και της καταξίωσης. Ο αθέατος ανταγωνισμός των start up εταιρειών και οι χαρακτήρες των εκκολαπτόμενων CEO δίνουν ένα ιδιαίτερο νεύρο στη σειρά. Στην ίδια ειδική κατηγορία, μπορούμε να απολαύσουμε την 4η σεζόν της, αναμένοντας (σύμφωνα με πληροφορίες, τον Απρίλιο του 2018) την 5η σεζόν.


Black Sails 

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και η σειρά "Black Sails", η οποία είναι βασισμένη στην πειρατική νουβέλα "Το νησί των θησαυρών" και μας δείχνει τις περιπέτειες του Κάπταιν Flint και τη ζωή των πειρατών στις Δυτικές Ινδίες. Οι περιπέτειες όμως δεν είναι προνόμιο μόνο των πειρατών. Μια παντρεμένη γυναίκα ζει τις δικές της περιπέτειες στο "Divorce", το όχημα της Sarah Jessica Parker να κάνει ένα βήμα μετά τον χαρακτήρα ορόσημο του "Sex And The City". Μια γυναίκα αναθεωρεί τη ζωή της και το γάμο της και ανακαλύπτει πως της αξίζει μια νέα αρχή. Παρά τα δάκρυα και την οδύνη, η σειρά διατηρεί έναν φωτεινό και αισιόδοξο τόνο που μας κάνει να νοιαζόμαστε πραγματικά για τους ήρωες. Το Black Sails δεν θα έχει άλλο κύκλο επεισοδίων, αντίθετα με το Divorce, το οποίο θα έχει και δεύτερη σεζόν. Xάρη στο Nova On Demand, πάντως, μπορούμε να δούμε (από 1-30 Σεπτεμβρίου) όλα τα επεισόδια των τελευταίων κύκλων και των δύο ανωτέρω υποψηφίων σειρών. Ακόμα και αν τα χάσαμε στην πρώτη προβολή και να οργανώσουμε... μαραθώνιους!  

 

Ο γοητευτικός κόσμος του Gotham

gotham.jpg
Gotham 

Όσοι τηλεθεατές δεν θέλουν τόσο ρεαλισμό, μπορούν να κάνουν μια επίσκεψη στον σκοτεινό και γοητευτικό κόσμο του "Gotham", που προβάλλεται στο Novacinema4HD. Η πόλη είναι πιο επικίνδυνη από ποτέ και οι κακοί γίνονται όλο και πιο διεφθαρμένοι. Η εξουσία στο Gotham διεκδικείται από πολλούς και η εγκληματικότητα είναι στα ύψη. Ο Bruce Wayne με τη βοήθεια του έμπιστου μπάτλερ Alfred, θα φτάσει λίγο πιο κοντά στο μυστήριο της δολοφονίας των γονιών του. Ο βρώμικος κόσμος που γέννησε τον Batman αναβιώνει υπέροχα στο Gotham.

Να σημειώσουμε ότι υποψήφιες φέτος στα EMMY είναι και ενδιαφέρουσες σειρές των καναλιών FOX & FOX Life που επίσης διατίθενται μέσω της Nova. Για παράδειγμα, όλη η ιστορική κόντρα της Τζόαν Κρόφορντ και της Μπέτι Ντέιβις βρίσκεται στο FEUD: Bette and Joan. Το ίδιο ισχύει και για το ευρηματικό δράμα Atlanta, την κατασκοπική σειρά The Americans, την αντιτρομοκρατική δράση του Homeland, τις οικογενειακές ζυμώσεις στο This is Us, τις λατρεμένες καταστάσεις στο Modern Family και τα παιχνίδια του μυαλού στο How To Get Away With Murder. 

Καλές προβολές!

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured