Από την ονομαζόμενη "χρυσή εποχή της τηλεόρασης" της περασμένης δεκαετίας χάρη στις τεράστιες επιτυχίες που έκλεψαν την προσοχή των κινηματογραφόφιλων, έχουμε περάσει πια την εποχή της υπερπαραγωγής "περιεχομένου". Όλα τα μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα της Αμερικής έχουν δημιουργήσει κάτι σαν το παλιό σύστημα των studio του Χόλιγουντ. Υπερωρίες στα σενάρια, αυξανόμενη ζήτηση σε ηθοποιούς και σκηνοθέτες και αυξημένος ανταγωνισμός σε επίπεδο ιδεών και περιεχομένου. Οι νέες σειρές πια είναι αμέτρητες. Κάθε χρονιά τα βραβεία ΕΜΜΥ γίνονται όλο και πιο απαιτητικά, καθώς οι ψηφοφόροι της ακαδημίας καλούνται να αναδείξουν τις σπουδαίες δουλειές ανάμεσα σε εκατοντάδες τίτλους που μάχονται για μια θέση στον τηλεοπτικό ήλιο και πασχίζουν για την ανανέωση στο τέλος κάθε σεζόν. 

Στις 17 Σεπτεμβρίου, η φετική τελετή βράβευσης των βραβείων ΕΜΜΥ αναμένεται να μας καθηλώσει και θα έχουμε την ευκαιρία να την παρακολουθήσουμε από την Nova, στο κανάλι FOX Life.

Το Χολιγουντιανό glam που θα συσσωρευθεί στο Microsoft Theatre του Los Angeles δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από την τελετή των Όσκαρ. Παρουσιαστής της βραδιάς θα είναι ο καυστικός Στήβεν Κολμπέρτ, ο οποίος με το καθημερινό βραδινό show του έχει καταφέρει να σκαρφαλώσει στην κορυφή και να χαρακτηριστεί ο πιο σκληρός και οξυδερκής κριτής της ακραίας και αμφιλεγόμενης προεδρίας του Ντόναλντ Τραμπ. Ο άξιος μαθητής της σχολής του Τζον Στιούαρτ, θα έχει πολλά να πει στην εισαγωγή του και λογικά θα κάνει τους ρεπουμπλικάνους στην αίθουσα και τους ψηφοφόρους του Τραμπ που θα βλέπουν από το σπίτι να κοκκινίσουν από ντροπή. Ο ίδιος ο Κολμπέρτ είναι υποψήφιος στην κατηγορία "Best Variety Talk Series".


Westworld

Η σειρά επιστημονικής φαντασίας Westworld, κατάφερε και έμπλεξε αριστοτεχνικά το σασπένς με την φιλοσοφία γύρω από την γενετική και τη βιολογία. Η σειρά έχει τις περισσότερες υποψηφιότητες, 22 τον αριθμό, και αν την έχεις χάσει μπορείς να τη δεις στο Nova On Demand, από 1η έως 30 Σεπτεμβρίου, όπως και πολλές από τις σειρές που διακρίνονται. Τις ίδιες υποψηφιότητες έχει και το Saturday Night Live που ενώ βρίσκεται στην 5η δεκαετία της ζωής του, απέκτησε νέα ζωή φέτος, κυρίως χάρη στην πολιτική στροφή της σάτιράς του, που εκφράστηκε με μιμήσεις όπως αυτή του σπαρταριστού Άλεκ Μπάλντουιν στον πρόεδρο Τραμπ και της "τσαντισμένης" Μελίσα Μακάρθι στον πρώην κυβερνητικό εκπρόσωπο Τζον Σπάισερ. Στην κατηγορία για καλύτερη δραματική σειρά υπάρχει ένα ρόστερ από τίτλους που είναι πολύ δυνατό και έχει κάτι για όλους. 

Δίπλα στο Westworld βρίσκουμε το “Better Call Saul”, ένα έξυπνο και πρωτότυπο spin-off της σειράς “Breaking Bad” με κεντρικό πρόσωπο τον παμπόνηρο δικηγόρο Σάουλ. Στην ίδια κατηγορία συναντάμε το βασιλικό “The Crown” με τις ίντριγκες της βασίλισσας Ελισάβετ της 2ης, το δυστοπικό δράμα “The Handmaid’s Tale” με τις αιχμάλωτες γυναίκες όπου το απολυταρχικό καθεστώς τις εξαναγκάζει να γεννούν παιδιά για λογαριασμό της άτεκνης αριστοκρατίας, το πολιτικό θρίλερ εξουσίας στο παρασκήνιο του Λευκού Οίκου “House of Cards” και φυσικά το “Stranger Things” που μας γέμισε νοσταλγία για τις ιστορίες του Στήβεν Κινγκ (Stand By Me), τη b-movie αισθητική βιντεοκασέτας του Τζον Κάρπεντερ (Κριστίν) και τον οικογενειακό τρόμο του Σπίλμπεργκ (“Goonies”, ”Poltergeist”, “ET”). Ισχυρό outsider είναι το “This Is Us”, το σπονδυλωτό οικογενειακό δράμα που κερδίζει συνεχώς έδαφος στους τηλεθεατές. Να αναφέρουμε εδώ ότι ανάμεσα στις σειρές που έμειναν έξω από τη λίστα είναι το "Leftovers", το "Sense8" και το "Legion".

Εξίσου ανταγωνιστική είναι και η κατηγορία καλύτερης κωμωδίας. Το ευρηματικό “Atlanta” που αφηγείται με χιούμορ και γνήσιο σαρκαστικό πνεύμα την πορεία ενός ανερχόμενου ράπερ κέρδισε επάξια μια θέση εδώ. Ακολουθεί το Modern Family που μετά από τόσα χρόνια δεν υποχωρεί σε χιούμορ και ποιότητα. Υποψηφιότητα και για την διαφυλετική σάτιρα Black-ish, το έξυπνο νεοϋορκέζικο Master of None, το σταθερά καλό Silicon Valley, το "γυναικείο" Unbreakable Kimmy Schmidt της Tina Fay και η πολιτική παρωδία Veep.


Στις μίνι σειρές δεν υπάρχει περίπτωση να χάσει το αριστουργηματικό, θηλυκό ψυχόδραμα "Big Little Lies"

Στους ανδρικούς ρόλους, έκπληξη είναι η απουσία του Ραμί Μάλεκ απ’ το "Mr. Robot" ενώ στη θέση του βρίσκεται ο Τζες από το "Gilmore Girls". Σημαντική είναι η υποψηφιότητα του σερ Αντονι Χόπκινς για το "Westworld". Παρόλο που ο Κέβιν Σπέισι συνεχίζει να αποσπά υποψηφιότητες για τον ρόλο του φιλόδοξου προέδρου στο House Of Cards, φαβορί για το βραβείο είναι ο Μπομπ Οντενκερκ (καλύτερος από ποτέ φέτος στο "Saul") και ο Στέρλινγκ Κ Μπράουν που είναι ο καλύτερος λόγος για να δεις κανείς το "This Is Us". Στην κατηγορία των γυναικών, η φορμαρισμένη Ελίζαμπεθ Μος του Mad Men επιστρέφει δυναμικά με το Handmaid's Tale και είναι η επικρατέστερη. Ίσως να της κλέψει τη δόξα η Κέρι Ράσελ για το "Americans" που φτάνει στο τέλος του. Εξαιρετική ωστόσο ήταν η γοητευτική Ρόμπιν Ράιτ στο House Of Cards, αλλά και η Εβαν Ρέιτσελ Γουντ στο Westworld. Στην κατηγορία Β΄Ανδρικός ρόλος, όλα δείχνουν πως ο Λίθγκοου του The Crown θα πάρει το βραβείο, εκτός του το στερήσει ο Ρον Σέφας Τζόουνς, ο οποίος έκανε το κοινό να κλάψει την φετινή σεζόν του "This Is Us". Στην κατηγορία του Β’ Γυναικείου τα πράγματα είναι εντελώς απρόβλεπτα. Άραγε η μικρή "Eντεκα" του Stranger Things θα κερδίσει το Emmy ή θα δικαιωθεί η Θάντι Νιούτον για τον απαιτητικό ρόλο της στο "Westworld";

Στις κατηγορίες της κωμωδίας τα πράγματα είναι πάντα πιο σταθερά, αν και η απουσία του "Transparent" είναι άδικη - έστω κι αν η φετινή σεζόν του ήταν η πιο αδύναμη. Όπως αναμενόταν, το "Atlanta" έκανε τη μεγάλη είσοδο και θα βρεθεί αντιμέτωπο με τη σειρά που κυριαρχεί εδώ και χρόνια, το "Veep". Ο Γκλόβερ του «Atlanta» έχει τραβήξει τα βλέμματα πάνω του για τον πρώτο ρόλο σε κωμωδία, αλλά έχει απέναντί του τον Ζακ Γαλιφιανάκη του "Baskets". Στις γυναίκες γνωρίζουμε ότι η Τζούλια Λούις-Ντρέιφους επικρατεί κάθε χρόνο με το "Veep". Ωστόσο δυνατή είναι και η αγέραστη Τζέιν Φόντα για το Grace and Frankie. Ευχάριστη έκπληξη η Πάμελα Αντλον για το "Better Things" που έχει φτιάξει με τη βοήθεια του Louis CK. Στους δεύτερους κωμικούς ρόλους αντρών, ο Aλεκ Μπόλντγουιν με την μίμηση του Ντόναλντ Τραμπ στο "SNL" έχει το βραβείο στο τσεπάκι. Στις γυναίκες η Λέσλι Τζόουνς και η Κέιτ Μακίνον του Saturday Night Live είναι οι επικρατέστερες. Όλες οι γυναίκες ηθοποιοί είναι εξαιρετικές σε αυτή την κατηγορία.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι κατηγορίες καλύτερης μίνι σειράς και τηλεταινίας. Στις μίνι σειρές δεν υπάρχει περίπτωση να χάσει το αριστουργηματικό, θηλυκό ψυχόδραμα "Big Little Lies" στην οποία η Νικόλ Κίντμαν, η Ρις Γουίδερσπουν και η Λώρα Ντερν ήταν απίθανες. Την κατηγορία συμπληρώνουν άξιοι γνωστοί παίχτες, όπως το "Fargo" που λιβανίζει το κινηματογραφικό σύμπαν των αδερφών Κοέν και το "Feud" με την ιστορική κόντρα της Μπέτι Ντέιβις και της Τζόαν Κρόφορντ. Τόσο ο τελευταίος κύκλος του "Big Little Lies", όσο και αυτοί των άλλων υποψήφιων σειρών που παρακολουθούμε και αγαπάμε (Black sails III, Divorce, Silicon Valley IV, The leftovers III, Westworld), είναι διαθέσιμοι σε ειδική κατηγορία στο Nova On Demand από 1-30 Σεπτεμβρίου. 



Black Sails

Στις τηλεταινίες ο "Sherlock" κάνει ξανά την εμφάνισή του αλλά το "Black Mirror" πιθανότατα θα επικρατήσει. Ιδιαίτερη μνεία εδώ στο The Wizard of Lies του Μπάρι Λέβινσον με τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο σε έναν εκπληκτικό ρόλο.

Μεγάλη η ανυπομονησία λοιπόν για την τελετή απονομής των 69ων βραβείων EMMY, που θα παρακολουθήσουν live οι συνδρομητές της Nova (όπως, άλλωστε, και όλες τις μεγάλες τελετές), μέσα από το κανάλι FOX Life την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου, στις 03:00 μετά τα μεσάνυχτα.

Οι βασικές κατηγορίες

ΔΡΑΜΑ

Καλύτερη Σειρά
Better Call Saul
The Crown
Handmaid's Tale
Stranger Things
House Of Cards
This Is Us
Westworld

A’ Ανδρικός

Μπομπ Oντενκερκ (Better Call Saul)
Στέρλινγκ Κ Μπράουν (This Is Us)
Άντονι Χόπκινς (Westworld)
Κέβιν Σπέισι (House of Cards)
Μάθιου Ρις (The Americans)
Λιβ Σράιμπερ (Ray Donovan)
Μίλο Βεντιμίλια (This Is Us)

Α’ Γυναικείος

Κλερ Φόι (The Crown)
Βάιολα Ντέιβις (How to Get Away with Murder)
Ελίζαμπεθ Μος (The Handmaid's Tale)
Ρόμπιν Ράιτ (House Of Cards)
Κέρι Ράσελ (The Americans)
Εβαν Ρέιτσελ Γουντ (Westworld)

Β’ Ανδρικός

Τζόναθαν Μπανκς (Better Call Saul)
Μάντι Πατίνκιν (Homeland)
Μάικλ Κέλι (House of Cards)
Ντέιβιντ Χάρμπουρ (Stranger Things)
Τζον Λίθγκοου (The Crown)
Ρον Σέφας Τζόουνς (This Is Us)
Τζέφρι Ράιτ (Westworld)

B’ Γυναικείος

Ούζο Αντούμπα (Orange is the New Black)
Μίλι Μπόμπι Μπράουν (Stranger Things)
Αν Ντάουντ (The Handmaid's Tale)
Σαμίρα Γουάιλι (The Handmaid's Tale)
Κρίσι Μετζ (This Is Us)
Θάντι Νιούτον (Westworld)

ΚΩΜΩΔΙΑ

Καλύτερη Σειρά

black-ish
Silicon Valley
Atlanta
Modern Family
Unbreakable Kimmy Schmidt
Master of None
Veep

Α’ Ανδρικός

Ζακ Γκαλιφιανάκης (Baskets)
Aντονι Άντερσον (black-ish)
Αζίζ Ανσάρι (Master of None)
Ντόναλντ Γκλόβερ (Atlanta)
Γουίλιαμ Μέισι (Shameless)
Τζέφρι Τάμπορ (Transparent)

Α’ Γυναικείος

Λίλι Τόμλιν (Grace and Frankie)
Πάμελα Άντλον (Better Things)
Ελι Κέμπερ (Unbreakable Kimmy Schmidt)
Τζέιν Φόντα (Grace and Frankie)
Τρέισι Έλις Ρος (black-ish)
Αλισον Τζάνεϊ (Mom)
Τζούλια Λούις-Ντρέιφους (Veep)

Β’ Ανδρικός

Λούι Aντερσον (Baskets)
Τάι Μπαρέλ (Modern Family)
Aλεκ Μπόλντουιν (Saturday Night Live)
Τάιτους Μπέρτζες (Unbreakable Kimmy Schmidt)
Τόνι Χέιλ (Veep)
Ματ Γουόλς (Veep)

Β’ Γυναικείος

Λέσλι Τζόουνς (Saturday Night Live)
Βανέσα Μπάιερ (Saturday Night Live)
Τζούντιθ Λάιτ (Transparent)
Κέιτ Μακίνον (Saturday Night Live)
Κάθριν Χαν (Transparent)
Ανα Σλάμσκι (Veep)

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΜΙΝΙ ΣΕΙΡΑ

Big Little Lies
Feud
Fargo
Genius
The Night Of

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΗΛΕΤΑΙΝΙΑ

Black Mirror: San Junipero
Dolly Parton's Christmas of Many Colors: Circle of Love
Sherlock: The Lying Detective
The Immortal Life of Henrietta Lacks
The Wizard of Lies

Άντρας Ηθοποιός σε μίνι σειρά

Riz Ahmed -The Night Of
Benedict Cumberbatch -Sherlock: The Lying Detective
Robert De Niro -The Wizard of Lies
Ewan McGregor -Fargo
Geoffrey Rush -Genius
John Turturro -The Night Of

Γυναίκα Ηθοποιός σε μίνι σειρά

Κάρι Κουν -Fargo
Φελίσιτ Χόφμαν -American Crime
Νικός Κίντμαν -Big Little Lies
Τζέσικα Λανγκ -Feud
Σουζαν Σράντον -Feud
Ριζ Γουίδερσπουν -Big Little Lies

Β Ανρικός Ρόλος σε μίνι σειρά

Μπιλ Καμπ -The Night Of
Αλφρεντ Μολίνα -Feud: Bette and Joan
Αλεξάντερ Σκάσγκαρντ -Big Little Lies
Ντέιβιντ Θιούλις -Fargo
Στάνλει Τούτσι -Feud: Bette and Joan
Μάικλ Γουίλαμς -The Night Of

Β Γυναικείος Ρόλος σε μίνι σειρά

Τζούντι Ντέιβις -Feud: Bette and Joan
Λώρα Ντερν -Big Little Lies
Τζάκι Χόφμαν -Feud: Bette and Joan
Ε=Ρτζίνα Κινγκ -American Crime
Μισέλ Φάιφερ -The Wizard of Lies
Σαιλίν Γούντλει -Big Little Lies

Ντοκιμαντέρ

Amanda Knox
The Beatles: Eight Days a Week – The Touring Years
A House Divided (Vice Special Report)
L.A. Burning: The Riots 25 Years Later
13th

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured