Η καταιγιστική δράση και οι δραματικές συνέπειες παλαιότερων πράξεων έχουν την τιμητική τους στα πρόσφατα επεισόδια της 7ης σεζόν του Game of Thrones, που προβάλλεται αποκλειστικά από τη Nova, ταυτόχρονα με την Αμερική.

Μετά από την εντυπωσιακή πρώτη εμφάνιση του Dracarys στη συγκλονιστική μάχη εναντίων του στρατού των Lannister - όπου αποδεκατίζει με τις φλόγες του τον εχθρό – η υπεροψία της Cersei, και η βεβαιότητα πως θα καταφέρει να κατατροπώσει τον στρατό της Μητέρας των Δράκων με ευκολία, δέχεται ένα ισχυρό χτύπημα, το οποίο παραλίγο να στοιχίσει την ζωή του αγαπημένου της αδελφού και συντρόφου. Η αποκάλυψη ότι ο δολοφόνος του πρωτότοκου της δεν είναι ο Tyrion δεν δείχνει να αμβλύνει καθόλου το μίσος της για εκείνον και η απόφαση της να κυριαρχήσει επί των εχθρών της όποιο κι αν είναι το τίμημα ενισχύεται και κανείς δεν θα γλιτώσει από την μήνη της.

Η πρώτη επίδειξη ισχύος της Daenerys φέρνει επιτέλους τα αποτελέσματα που εκείνη επιθυμεί. Μετά την συντριβή της συνοδείας του Jaime για την μεταφορά του λεηλατημένου χρυσού εκτελεί όσους αρνούνται να κλίνουν το γόνυ σε εκείνη και σε μία στιγμή καθιστά εν αγνοία της τον συμπαθή και καλόκαρδο Samwell Tarly σε έναν από τους πιο σημαντικούς άρχοντες του Westeros, εν αγνοία του. Ωστόσο οι στενοί της σύμβουλοι αρχίζουν να φοβούνται μήπως μοιάσει στον πατέρα της, τον Τρελό Βασιλιά και επιθυμούν να διαπραγματευθεί από κοινού με τον Jon Snow μία ανακωχή με τους Lannister ώστε να αντιμετωπισθεί η απειλή πέρα από το Βόρειο Τείχος.

Το ταξίδι του Tyrion στην πρωτεύουσα των Επτά Βασιλείων ώστε να συναντηθεί μυστικά με τον αδελφό του Jaime στέφεται σχεδόν με επιτυχία. Το bonus του ταξιδιού αυτού για τους εναπομείναντες fans του Οίκοι Baratheon είναι ότι επιστρέφει μαζί τους και ο Gendry, ο μπάσταρδος γιο του Robert Baratheon που πολλοί έχουν προσπαθήσει να δολοφονήσουν σε προηγούμενους κύκλους. Μία άλλη επιστροφή, όχι απροσδόκητη όμως, είναι εκείνη του Jorah Mormont, ενός ακόμα άσωτου υιού που πλέον είναι ο μόνος επιζών του Οίκου του, στην συνοδεία της Daenerys για να την υπηρετήσει πιστά ξανά.

Οι υπερφυσικές ικανότητες του Bran Stark και η φιλομάθεια του Samwell αρχίζουν πια να παίζουν καθοριστικό ρόλο στην έκβαση του πολέμου εναντίων της στρατιάς των νεκρών που απειλεί να αφανίσει το Westeros, και οι πληροφορίες που μεταφέρουν τα κοράκια οδηγούν μία επίλεκτη ομάδα με επικεφαλής τον Snow βόρεια του Τείχους σε μία σχεδόν αδύνατη αποστολή. Το ακόμα πιο παράδοξο είναι πως στη συνέχεια στην ομάδα αυτή ενσωματώνονται  ορκισμένοι εχθροί τους, οι οποίοι όμως έχουν το ίδιο σκοπό: να προστατεύσουν τους ανθρώπους από το σκοτάδι.

Οι συγγραφείς πλέον προχωρούν σε σημαντικές αποκαλύψεις για την εξέλιξη της πλοκής μέσα από φαινομενικά αδιάφορες ατάκες τρίτων χαρακτήρων, προσκαλώντας μας σε ένα παιχνίδι πρόβλεψης του μέλλοντος των αγαπημένων ηρώων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η αφελής ερώτηση της Gilly για το τι σημαίνει μία λέξη που οδηγεί στην αναφορά πως κάποιος Πρίγκηπας Rhaegar ακύρωσε τον γάμο του και παντρεύτηκε νόμιμα κάποια άλλη. Σε μία στιγμή μαθαίνουμε πως ο μπάσταρδος του Οίκου Stark και όχι η Daenerys είναι στην πραγματικότητα ο νόμιμος διάδοχος του Σιδερένιου Θρόνου!

Το έκτο επεισόδιο του νέου κύκλου που παρακολουθούμε φανατικά στους δέκτες της Nova, είναι σχεδόν αποκλειστικά αφιερωμένο στον Βορρά. Στο παγωμένο Winterfell η Arya δεν μπαίνει λεπτό στον κόπο να κρύψει το μίσος της για τον μακιαβελικό Littlefinger και την απέχθεια για την αδελφή της. Ο τέως ιδιοκτήτης οίκων ανοχής και δεξί χέρι των Lannister υφαίνει τον ιστό της διαμάχης μεταξύ των μελών του Οίκου Stark και φροντίζει να ανακαλύψει η Arya στοιχεία που προβλέπεται να στοιχειώσουν το μέλλον και τις φιλοδοξίες της Sansa. Οι πράξεις της στο παρελθόν που καθοδηγούνταν από την ανόητη προσδοκία να γίνει βασίλισσα στο πλάι του φρικτού Joffrey αποκαλύπτονται και πλέον έχει λόγο κι εκείνη να φοβάται τον άνθρωπο χωρίς πρόσωπο, την ίδια την μικρή της αδελφή.

 

Η αποστολή αιχμαλώτισης ενός απέθαντου προκειμένου να πειστεί η Cersei πως είναι επιτακτική ανάγκη να πάψουν οι εχθροπραξίες ώσπου εξαλειφθεί η απειλή του Βασιλιά της Νύχτας μας απασχολεί σε όλο το επεισόδιο και οι εντυπωσιακές σκηνές μάχης μεταξύ των ανθρώπων και των απέθαντων πολεμιστών είναι απολαυστικές. Το δριμύ κρύο και η αριθμητική υπεροχή των νεκροζώντανων που μάχονται υπό τις εντολές του σκοτεινού βασιλιά απειλούν την ομάδα των ετερόκλητων και αγαπημένων ηρώων και χωρίς την έγκαιρη παρέμβαση της Daenerys η αποτυχία της αποστολής και η εξολόθρευση τους θα ήταν βέβαιη. Ωστόσο παρά την συμβουλή του Tyrion να μην εκθέσει τον εαυτό της σε κίνδυνο, η Μητέρα των Δράκων σκορπίζει με τα φτερωτά παιδιά της τον οριστικό θάνατο στους εχθρούς τυλίγοντας τους σε τεράστιες φλόγες και σώζει τους συμμάχους της. Η νίκη όμως θα μπορούσε να θεωρηθεί πύρρειος καθώς ένας από τους δράκους της καταρρίπτεται από το ακόντιο του Βασιλιά της Νύχτας και στη συνέχεια μετατρέπεται από τον ίδιο σε ένα υπερόπλο που αμφίβολο είναι αν θα μπορεί να νικηθεί από τα αδέρφια του. Α, και ο Jon Snow για άλλη μια φορά γλυτώνει από βέβαιο θάνατο με την εμφάνιση του θείου του Benjen Stark, ως από μηχανής θεού. Το τέλος του επεισοδίου τον βρίσκει να πλέει για τον Νότο μαζί με την Dany - όπως την λέει τρυφερά - που τον φροντίζει ενώ ανταλλάσσουν όρκους για συμμαχία αν και τα βλέμματα τους προδίδουν κάτι πολύ πιο έντονο.

 

Απομένει πλέον μόνο το μεγάλο φινάλε του 7ου κύκλου, το οποίο θα δούμε αποκλειστικά στη Nova, ταυτόχρονα με την Αμερική. Μετά το τέλος της σεζόν, για να αποφύγετε να σας πιάσει το σύνδρομο στέρησης του πολέμου των 7 Βασιλείων, σας προτείνουμε να ξαναδείτε ολόκληρη την ιστορία του Game Of Thrones, μέσα απ’ το διαθέσιμο box set που παρέχεται χωρίς καμία επιπλέον χρέωση χάρη στην υπηρεσία Nova On Demand και στο Nova GO.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured