Επειδή η πρεμιέρα της 7ης σεζόν του Game of Thrones πλησιάζει και θα προβληθεί ταυτόχρονα με την Αμερική από τη Nova, φροντίστε να μη σας έχει διαφύγει καμία λεπτομέρεια από τα επεισόδια που έχουν μέχρι σήμερα προβληθεί. Εμείς βοηθάμε προς αυτή την κατεύθυνση, με ένα flashback, το οποίο εμπνευστήκαμε από τη Nova, καθώς φιλοξενεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα το Box Set της σειράς, δηλαδή προβάλλει από τις υπηρεσίες Nova On Demand (& Νοva Go) όλα τα επεισόδια των 6 προηγούμενων κύκλων της.

Αφού ήδη μιλήσαμε για τις δύο πρώτες σεζόν, φύγαμε για την 3η και την 4η...

Ο τρίτος κύκλος της λατρεμένης σειράς με τα εκατομμύρια φανατικούς θεατές, ξεκινά δυναμικά με τα Κοράκια της Νυχτερινής Φρουράς να απειλούνται από τους ζωντανούς νεκρούς και τους άγριους που ζούνε πέρα από το Τείχος. Σκηνές ανθολογίας που θα σας καθηλώσουν βρίσκονται σε κάθε επεισόδιο. Σε μια προσπάθεια να κατασκοπεύσει τους αντιπάλους τους, ο Jon Snow αιχμαλωτίζεται από τους Άγριους, ζει μαζί τους και αναγκάζεται να διαλέξει στρατόπεδο προκαλώντας την οργή της αγαπημένης του Ygritte που τον γεμίζει βέλη. Στο King’s Landing πολλά είναι αυτά που προκαλούν την δυσαρέσκεια της Cersei: ο νάνος αδελφός της συμμετέχει στο βασιλικό συμβούλιο και ταυτόχρονα την πιέζουν να παντρευτεί τον αδελφό της μέλλουσας νύφης της. Ο Joffrey εξακολουθεί να εξοργίζει τους πάντες, και ιδιαίτερα τον θείο του Tyrion όταν προσπαθεί να τον εξευτελίσει μαζί με την Sansa Stark στον γάμο τους.

GAME0301_ADV.jpg

Οι συγγραφείς σε αυτόν τον κύκλο δεν στάθηκαν μόνο σε δολοπλοκίες και ραδιουργίες με αιματηρή κατάληξη, αλλά αποφάσισαν να δείξουν σε όλους τι σημαίνει girl power! Η Danaerys στη σεζόν αυτή, απελευθερώνει σκλάβους, απανθρακώνει κακούς με την βοήθεια των δράκων της και αποδεικνύει ότι είναι υπολογίσιμη αντίπαλος και άξια διεκδικητής του Σιδηρούν Θρόνου. 

Παράταιρες «συμμαχίες» σχηματίζονται όταν η Arya διασταυρώνεται με τον Hound - και αποδεικνύει ξανά ότι αξίζει περισσότερο και από έμπειρους πολεμιστές – αλλά και όταν η Brienne αιχμαλωτίζει τον Jaime Lannister. Τα επεισόδια σε αυτό το σημείο γίνονται όλο και πιο συγκλονιστικά και με τη Nova μπορούν τα απολαύσουν όποτε θελήσουν, τόσο οι φανατικοί θεατές όσο και οι καινούργιοι, μέσα από το Box set στο Νοva On Demand (& Νοva Go).

Το μυστικιστικό στοιχείο αυτής της σεζόν εντείνεται με την ιστορία του Bran, ο οποίος βρίσκεται να κυνηγά ένα κοράκι με τρία μάτια και ανακαλύπτει πως το πνεύμα του μπορεί να εγκαταλείπει το σώμα του και να καθοδηγεί ζώα. Ένα ακόμα συναρπαστικό στοιχείο είναι η ακόμα εντονότερη επίδραση της σαγηνευτικής Κόκκινης Γυναίκας προς στον επίδοξο βασιλιά Stannis Baratheon, ο οποίος βρίσκεται στα πρόθυρα της τρέλας.

season3.jpg

Η σκληρότητα και το σεξουαλικό στοιχείο συνδυάζονται και κορυφώνονται στην υποπλοκή του Theon Greyjoy. Αιχμάλωτος από αγνώστους, βασανίζεται μεν φρικτά αλλά στη συνέχεια εμφανίζονται δύο πανέμορφες γυναίκες που τον ερεθίζουν και τον κάνουν να χάσει ότι πολυτιμότερο έχει – άραγε μαντέψατε σωστά περί τίνος πρόκειται;

Η συγγνώμη του Robb Stark δεν είναι αρκετή για τον Walder Frey και κάπως έτσι ξεκινά μία από τις πιο αιματηρές σκηνές γάμου στην ιστορία της τηλεόρασης, επενδεδυμένη από το πιο λυρικό άσμα του Game of Thrones και για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται πως εδώ όλοι είναι αναλώσιμοι.

Ο Κόκκινος Γάμος σφράγισε το τέλος του 3ου κύκλου και ένας βασιλικός γάμος ανοίγει τον 4ο, όπου το γλέντι μεν αναβάλλεται, αλλά πολλοί έχουν κάθε λόγο να ζητωκραυγάζουν με το απρόβλεπτο τέλος. Και αυτά τα επεισόδια, μπορείτε να τα απολαύσετε στον απόλυτο προορισμό GoT που δεν είναι άλλος από τη Nova.

season4.jpg

Η καθόλου αντικειμενική Cersei για άλλη μια φορά κατηγορεί για όλα τον αδελφό της Tyrion που (ξανά)δικάζεται. Ο μοναδικός που δέχεται να μονομαχήσει στο όνομα του είναι ο σέξι Πρίγκηπας του Dorne, με το όνομα Oberon Martel. Τα πράγματα δεν εξελίσσονται ιδανικά και ο Tyrion αποδρά και καθαρίζει έναν από τους υπαίτιους ενώ εκείνος κάθεται σε ένα λιγότερο επιβλητικό «θρόνο».

Σε ένα άλλο μέτωπο, θα σας καθηλώσει ο τρόπος που η Sansa Stark βρίσκεται στο έλεος του δολοπλόκου Peter Baelish ενώ η Margaery Tyrell αποπλανεί τον τρίτο κατά σειρά μέλλοντα σύζυγο της, ο οποίος έχει βασιλικό τίτλο και το ίδιο επίθετο! Μια από τις σκοτεινότερες υποπλοκές της σειράς μόλις άρχισε.

Τα οράματα του Bran συνεχίζονται και αυτά θα τον οδηγήσουν στο μαγικό δέντρο όπου θα βρει το κοράκι με τα τρία μάτια και θα του αποκαλυφθεί τόσο το μέλλον, όσο και το παρελθόν. Η αδάμαστη Arya επιβιβάζεται σε ένα πλοίο με προορισμό το Braavos για να εξαργυρώσει επιτέλους το νόμισμα του απρόσωπου δολοφόνου και να πει “Valar Morgulis”. Την παρακολουθούμε με κομμένη την ανάσα.

Απελευθερώνοντας πόλεις και ανθρώπους, η Μητέρα των Δράκων αναβάλει για λίγο την εκστρατεία της κατά του Σιδερένιου Θρόνου και πολύ σοφά αποφασίζει να κυβερνήσει το πολυάριθμο Βασίλειο που έχει ήδη δημιουργήσει και αναγκάζεται γι’αυτό το λόγο να αλυσσοδέσει δύο από τους Δράκους της.

season4in.jpg


Εν τω μεταξύ, στα Βόρεια, ο μπάσταρδος Jon Snow επιστρέφει στα καθήκοντα της Νυχτερινής Φρουράς και υπερασπίζεται το Τείχος ενάντια στους Άγριους με τους οποίους συμπορεύτηκε για έναν χρόνο. Σε μία επική αναμέτρηση, που έγραψε τηλεοπτική ιστορία και στην οποία μάχονται άνθρωποι, γίγαντες και φανταστικά ζώα, το Κοράκι γεύεται την νίκη αλλά και την απώλεια, ξανά. Η ανδρεία στο πεδίο μάχης κινηματογραφείται υποδειγματικά. Ο σκληρός χειμώνας είναι προ των πυλών για τους ανθρώπους του Westeros και μαζί του φέρνει ακόμα πιο έντονη την απειλή: αυτή των ανατριχιαστικών Whitewalkers που έρχονται ακάθεκτοι για τη μεγάλη σφαγή.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured