H εξέλιξη της ιστορίας είναι συναρπαστική στην αστυνομική σειρά της Jennifer Lopez. Αναφερόμαστε στο Shades of Blue φυσικά, που σε αποκλειστικότητα προβάλλεται στα Novacinema. Βρισκόμαστε στο 8ο επεισόδιο και ο Saperstein είναι νεκρός, όμως με αυτό το θάνατο, τα προβλήματα δεν λύθηκαν για την ομάδα του Wozniak (Ray Liotta), παρόλο που πίστευε πως προστάτευε έτσι τους δικούς του. Οι συνέπειες είναι απρόβλεπτες και η ψυχολογία της Harlee (J Lo) είναι πιο εύθραυστη από ποτέ, κυρίως λόγω των ενοχών της για το θάνατο του φίλου της.

Το FBI δεν μπορεί να συνδέσει τον Wozniak με τον φόνο του Saperstein. Άλλωστε ο ίδιος ξέρει να μην αφήνει ίχνη και επιπλέον υπακούει και εφαρμόζει ένα δικό του κώδικα ηθικής, ειδικά όταν αποδίδει δικαιοσύνη ο ίδιος. Σαν ένα παρακράτος με μαφιόζικη τυπολατρία και σεβασμό στην ιεραρχία. Ο προστατευτικός αρχηγός των διεφθαρμένων αστυνομικών κρύβεται καλά πίσω από ασαφή στοιχεία και η μόνη πραγματική δίοδος για να καταδικαστεί είναι η μαρτυρία της Harlee.

Τα αντικρουόμενα συναισθήματα των χαρακτήρων είναι πιο έκρυθμα από ποτέ και μια σοβαρή έκρηξη βίας και προδοσίας καραδοκεί σε κάθε σκηνή. Η Tess αναφέρεται στον δολοφονημένο Saperstein ως έναν χαφιέ που έπρεπε να βγει από τη μέση, προκαλώντας την οργή και το μένος της εύθραυστης και βασανισμένης από διλλήματα, Harlee. Ο Wozniak έχει την τάση να λειτουργεί και ως πυροσβέστης σε καταστάσεις που οι δικοί του άνθρωποι βγαίνουν εκτός ελέγχου και αυτό έκανε και ανάμεσα στις δυο γυναίκες. Η Harlee, όμως, τον ενημέρωσε ότι υπάρχει μια γυναίκα μάρτυρας στον φόνο της Rita Martin, και πως ο δολοφόνος δεν ήταν ο Zepeda. Από τα προηγούμενα επεισόδια, εμείς γνωρίζουμε ότι αυτή η πληροφορία ήρθε από τον Stahl, τον πράκτορα του FBI. Πραγματικά υπήρχε μάρτυρας, η Maxine Durden, που ήταν φίλη με το θύμα και της οποίας τη σιωπή εξαγοράζει για χρόνια ο Wozniak.

goodcop2.jpg

Η σχέση της Harlee με τον Wozniak είναι το πιο ζωηρό και συναρπαστικό πράγμα στην εξέλιξη της ιστορίας που βλέπουμε αποκλειστικά στα Novacinema. Σύνδεσε τον αποκωδικοποιητή σου με το internet για να αποκτήσεις χωρίς καμία επιπλέον χρέωση πρόσβαση στο Nova On Demand (plug & play) και να την απολαύσεις όποια στιγμή εσύ θες.

Η Jennifer Lopez φέρνει στο ρόλο της όλη τη σύγκρουση μιας σκληραγωγημένης γυναίκας που είναι κρυφά έτοιμη να λυγίσει και ο έμπειρος Ray Liotta υποδύεται τον Μεσσία του εγκλήματος που χρειάζεται πιστούς αποστόλους γύρω του για να μην τον πιάσουν – αυτή είναι η εύστοχη περιγραφή που του κάνει η Harlee όταν ξεσπάει πάνω του.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον αποκτά και η κόρη της Harlee, η Christina, που απευθύνθηκε στην Tess και τον Wozniak για ένα περιστατικό υπερβολικής αστυνομικής βίας που ασκήθηκε επάνω της και στο αγόρι της. Η Christina ζήτησε να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι εσωτερικά και ενώ η Harlee της ζήτησε να έχει υπομονή ο Wozniak της υποσχέθηκε απρόθυμα ότι θα διευθετήσει το θέμα.

goodcop.jpg

Ακολούθησε μια από τις πιο έντονες σκηνές της σειράς, στην οποία είδαμε τον Lohman να μπαίνει σε ένα μπαρ όπου έπιναν οι δυο αστυνομικοί που επιτέθηκαν στο αγόρι της Christina. Αφού τους ζήτησε να απολογηθούν με αποτέλεσμα να τους προκαλέσει, άρχισε ο σαματάς με αποτέλεσμα οι άνθρωποι του μαγαζιού να πετάξουν και τους τρεις έξω. Όμως μαθαίνουμε ότι αυτό ήταν το σχέδιο του Lohman καθώς στην γωνία περίμεναν οι άνθρωποι του Wozniak. Όση ώρα ξυλοκοπούσαν τους αστυνομικούς που χτύπησαν βίαια το αγόρι της Christina, ο Wozniak εξηγούσε στην Harlee πως έτσι ξέρει να λύνει τα προβλήματα και πως αυτό αξίζει στους διεφθαρμένους μπάτσους εκεί έξω.

Γεμάτη τύψεις από τον χαμό του Saperstein και σοκαρισμένη από την αιματηρή τιμωρία στους δυο αστυνομικούς, η Harlee πήρε τη μεγάλη απόφαση: θα φορέσει τον κοριό του FBI με σκοπό να ξεσκεπάσει και να τιμωρήσει όλη την ομάδα, με όποιο κόστος. Η συνέχεια μετά από αυτή την απόφαση αναμένεται καθηλωτική και μπορούμε να την παρακολουθήσουμε αποκλειστικά στα Novacinema!

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured