Δεν υπάρχει καμία καλύτερη εποχή από τον χειμώνα για να δει κανείς ταινίες. Όσο κλισέ και αν ακούγεται, αυτή είναι η αλήθεια. Λίγο ο καιρός, λίγο η κούραση από τις δουλειές, κάνουν το σπίτι να φαίνεται μονόδρομος και να ανυπομονείς για τη στιγμή που θα κάτσεις αναπαυτικά στον καναπέ σου και θα πατήσεις play, πίνοντας ένα whiskey.

Αυτό έκανα, λοιπόν, και εγώ. Επέλεξα Jack Daniel's, το #1 Tennesse Whiskey σε πωλήσεις στον κόσμο που γιορτάζει φέτος 150 χρόνια από την ίδρυση του αποστακτηρίου του. Ήπια μια γουλιά και έβαλα μια ταινία να δω. Επέλεξα το Crazy, Stupid, Love. Εύπεπτη και ιδανική για καθημερινή, όταν η κούραση δεν αφήνει και πολλά περιθώρια για πιο βαριές επιλογές.

Βλέποντας τη και σαφώς επηρεασμένος από τη χαρακτηριστική γεύση του Jack Daniel's, άρχισα να αναρωτιέμαι πού να βρίσκεται το μπαρ στο οποίο εκτυλίσσονται οι περισσότερες σκηνές. Έτσι, επιδόθηκα σε ένα διαδικτυακό κυνήγι μέχρι που απογοητεύτηκα. Το "Plus bar", δημιουργήθηκε μόνο για την ταινία. Όχι όμως και τα παρακάτω, τα οποία υπάρχουν εκεί έξω και θα ήθελες σίγουρα να τα επισκεφτείς για να πιεις το Jack Daniel's σου. Με πάγο; Σε κάποιο cocktail; Ή μήπως στη νέα του εκδοχή, Jack Daniel's Honey; Η απόφαση δική σου, εγώ απλά έχω τις προτάσεις...

Lost in Translation (2013)

parkj.jpg

Αν έχεις δει τη συγκεκριμένη ταινία, αποκλείεται να μην έχεις προσέξει το εντυπωσιακό μέρος, στο οποίο η Charlotte και ο Bob έκαναν τις κουβέντες τους. Πρόκειται για το New York Bar στο Τόκιο.

The Departed (2006)

irishvaen.jpg

Στο μπαρ που ένας χυμός κράνμπερι έγινε ο λόγος να φύγει ποτήρι σε κεφάλι του διπλανού, εγώ θα ήθελα να διακτινιστώ για να πιω ένα whiskey. Irish Haven στο Brooklyn. Mικρό, παραδοσιακό και... κινηματογραφικό.

The Devil Wears Prada (2006)

kingcole.jpg

Αυτό το εντυπωσιακό μπαρ, είναι το King Cole και βρίσκεται στη Νέα Υόρκη. Η τοιχογραφία του, χρονολογείται στο 1905 και φιγουράρει στη σκηνή που το αντίγραφο του Harry Potter φτάνει στα χέρια της Andy. Γρήγορο πλάνο, αλλά αρκετό για να σε κάνει να ψάξεις ποιο είναι αυτό το μαγαζί!

Ed Wood (1994)

h1.jpg

Στο Ed Wood του Tim Burton αλλά και στο L.A. Confindential, μπορείς να πάρεις μια ιδέα από το Boardner's. Ένα μικρό μπαρ, το οποίο είναι στέκι του Hollywood από το 1940.

China Town (1974)

chinatown.jpg

Το Τhe Prince Bar, στο Λος Άντζελες, μπορεί να φημίζεται για το τηγανητό κοτόπουλο του και τις μπύρες, αλλά ποιος δε θα έπινε ένα whiskey πάνω σε αυτή τη μπάρα σκεπτόμενος τις σκηνές του Πολάνσκι;

Wild (2014)

wildin1.jpg

Μπορεί να έκανε ένα γρήγορο πέρασμα στην ταινία, αλλά άμα είσαι λάτρης των ωραίων μπαρ τότε σίγουρα θα έπιασες ότι αυτό που εμφανίζεται στην ταινία "Wild" έχει ενδιαφέρον. Είναι το Driftwood Room του Hotel Deluxe στο Όρεγκον.

+ Crazy, Stupid, Love. (2011)

crazystupid.jpg

Και για το τέλος, το μπαρ που μου έδωσε την έμπνευση. Σε αντίθεση με όλα τα παραπάνω, δε μπορεί κανείς να το επισκεφτεί γιατί φτιάχτηκε από τη Warner Bros για την ταινία και μόνο. Ωστόσο, δε μπορούμε να μην αναγνωρίσουμε ότι ήταν εντυπωσιακό και φιλόξενο για βραδιές με φλερτ, συζητήσεις και whiskey.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured