H ξαφνική επιτυχία της ταινίας Olympus Has Fallen του 2013 έφερε στο προσκήνιο το ενδιαφέρον του κοινού για ταινίες καταστροφής όπου στόχος κάποιας τρομοκρατικής επίθεσης είναι ο Λευκός Οίκος στη Ουάσιγκτον. Κάτι σαν το Die Hard να συναντάει το West Wing, δηλαδή, εν μέσω χορταστικών εκρήξεων και γενναίων δόσεων «πατριωτικού» ηρωισμού.

lodnonyy.jpg

Έτσι ήρθε το σίκουελ London Has Fallen που προβάλλεται αυτό το μήνα στα Novacinema. Η συγκεκριμένη ταινία είναι μια από τις πολλές ενδιαφέρουσες που μπορείς να απολαμβάνεις πρώτος στα Novacinema. Πρεμιέρες και μεγάλα blockbuster, σε αποκλειστικότητα και 1 χρόνο πριν από οποιοδήποτε άλλο κανάλι!

Ο Gerard Butler υποδύεται έναν πράκτορα των μυστικών υπηρεσιών που θα πέσει στο πεδίο της μάχης με την ασύμμετρη απειλή από σκοτεινές παρακρατικές δυνάμεις, με την δράση αυτή τη φορά να μεταφέρεται στο Λονδίνο. Οι τρομοκράτες αυτή τη φορά είναι πιο εξελιγμένοι τεχνολογικά και πιο φιλόδοξοι σε σχέση με την επίθεσή τους στο Λευκό Οίκο, και έχουν σαν στόχο την εκτέλεση του προέδρου σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση. Ο θάνατος του Βρετανού πρωθυπουργού θα φέρει τους ηγέτες των ισχυρών κρατών στην κηδεία του και αυτή θα είναι η στιγμή που θα ξεσπάσει το χάος, από τρομοκράτες που έχουν διεισδύσει στην αστυνομία. 

Ο Gerard Butler δείχνει να απολαμβάνει τον ρόλο του και να κάνει φιλότιμες προσπάθειες να χτιστεί στις πλάτες του ένα ηρωικό franchise στην παράδοση των περιπετειών με τον Jack Ryan (Clear And Present Danger, Patriot Games). Η περιπέτεια και το χαώδες ανθρωποκυνηγητό διαχέεται στους δρόμους του Λονδίνου, με τα εθνικά μνημεία να καταστρέφονται και την παγκόσμια πολιτική αστάθεια να κρέμεται από μια κλωστή. 

Αν είσαι συνδρομητής Nova3play, όλα τα παραπάνω μπορείς να τα απολαύσεις με την υπηρεσία Nova on Demand, χωρίς καμία επιπλέον χρέωση. Απλά συνδέεις τον αποκωδικοποιητή με το internet και αποκτάς πρόβαση για να δεις ντοκιμαντέρ, σειρές, ταινίες και φυσικά το London Has Fallen, το οποίο γνώρισε σημαντική εισπρακτική επιτυχία, με 160 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως, πράγμα που έδειξε ότι ο Butler είναι ικανός action star και σε αυτό το ρόλο, καθώς έδωσε ανθρώπινη υπόσταση σε έναν γενναίο πράκτορα που βρίσκεται αντιμέτωπος με μια πρωτοφανή επίθεση. Ο Butler αξιοποιεί τις έξυπνες ατάκες του ήρωά του με σπιρτάδα στο παίξιμο και χωρίς macho τερτίπια.

londonin.jpg

Στο London Has Fallen, ο ήρωας πλαισιώνεται από τον Aaron Eckhart, τον Morgan Freeman και την Angela Bassett, που δίνουν κάτι από το star quality που διαθέτουν σε αυτό το εφιαλτικό σενάριο καταστροφής και αγωνίας. Ο Αμερικάνος πράκτορας πρέπει να οδηγήσει σώο τον πρόεδρο στο Air Force One και να ακροβατήσει ανάμεσα στις εκρήξεις και τις απειλές.

Ο Ιρανός σκηνοθέτης Babak Najafi που ανέλαβε τη σειρά ταινιών από τον Antoine Fuqua, σκηνοθετεί με ψυχραιμία, χωρίς να ολισθαίνει σε σοβαρά άλματα στη λογική και αξιοποιεί πλήρως τα μετρημένα ειδικά εφέ, όπως η σκηνή της καταστροφής της Βρετανικής Βουλής η οποία είναι εξαιρετική.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured