Οι "Αγώνες Πείνας" είναι ένα ικανοποιητικό και «ψυχαγωγικό» saga, που αποτελείται από πέντε καλές επί μέρους ταινίες και η τελευταία από αυτές, κάνει πρεμιέρα στις 13 Νοεμβρίου στα Novacinema! Το γιατί αξίζει να τη δεις, θα το μάθεις στη συνέχεια.

Αρχικά πρέπει να σημειωθεί ότι τα βιβλία της Σουζαν Κόλλινς είναι ευκολοδιάβαστα και χορταστικά, τουλάχιστον με τον τρόπο που συναρπαστικά θεωρούνται τα βιβλία του Νταν Μπράουν γύρω από τα μυστικά του αρχαίου αποκρυφισμού, τα Twilight της Στέφνι Μάγιερ για τους βαμπιρικούς έρωτες στα θρανία και τα Shades της E.L. James για τις σαδομαζοχιστικές φαντασιώσεις άπειρων κορασίδων. Σε τόσο φιλόδοξα και δαπανηρά project που στοχεύουν στην ψυχαγωγία, όπως το Hunger Games, οι Moviegoers της τελευταίας δεκαετίας εκπαιδεύτηκαν πλέον στη λογική επεισοδίων στους κινηματογράφους και αποδέχονται ολόκληρες τριλογίες, σαν επικό καλλιτεχνικό κατόρθωμα, αλλά και σαν ετήσιο ραντεβού με την αγαπημένη τους ιστορία. Τα σίκουελ της ιστορίας ολοκληρώνουν την αφήγησή τους με αυτή την ταινία και μαζί της ολοκληρώνεται η επανάσταση του χαρακτήρα της Jennifer Lawrence.

Αναφορικά με το φινάλε του Hunger Games τώρα, αξίζει να σημειωθεί πως οι ταινίες φαντασίας των περασμένων δεκαετιών -που συγγενεύουν με τους Αγώνες Πείνας, όπως το The Running Man (1987) ή το Logan’s Run (1967), δεν έπαιρναν τον εαυτό τους στα σοβαρά και είχαν μια B-movie γοητεία παρά το βαρύ απαιτητικό θέμα τους. Το ίδιο συμβαίνει και με την Κάτνις Εβερντιν στο δρόμο για την Κάπιτολ από τα υπόγεια της βομβαρδισμένης Περιοχής 13, και μαζί με την ειρωνεία, η περιπέτεια συνοδεύεται με dolby κρουστά και κύμβαλα που χτυπάνε βαρύγδουπα και στηρίζουν εμβληματικά συνθήματα. Ο αγώνας επιβίωσης, η ενήλικη ίντριγκα που τη συνοδεύει, η έκθεση των συναισθημάτων σε ένα αδηφάγο, φιλοθεάμων κοινό που διψάει για ήρωες και αποδόμηση, η πολιτική απέναντι σε ανθρώπους εξουσίας και τα κίνητρα ουσία των επαναστατημένων μαζών, χωνεύονται ελκυστικά και με άριστη χρήση του οπλοστασίου ψυχαγωγίας από την ταινία «The Hunger Games: Επανάσταση - Μέρος II» που μπορεί προβάλλεται στις 13/11 στα Novacinema, αλλά μπορείς να την απολαύσεις όποτε θες. Πως; Με την υπηρεσία Nova On Demand, που παρέχεται χωρίς καμία επιπλέον χρέωση σε όλους τους Nova3play συνδρομητές! Συνδέεις τον αποκωδικοποιητή σου με το internet και αποκτάς πρόσβαση στο Nova On Demand (plug & play) όπου απολαμβάνεις όποτε θες τόσο το Hunger Games όσο και άλλες ενδιαφέρουσες πρεμιέρες, σειρές, ντοκιμαντέρ κ.ά.

hungergamesin1.jpg

Όποτε και να τη δεις, το σίγουρο είναι ότι θα διαπιστώσεις ότι ο Francis Lawrence, παρά την επιβεβλημένα «σωστή» και «πειθαρχημένη» ως προς το marketing plan δουλειά του στη σκηνοθεσία, καταφέρνει και αποφεύγει πολλές κακοτοπιές. Δεν ξοδεύει χρόνο σε hi tech εντυπωσιασμούς ως προς την μεταλλαγμένη pop art του μέλλοντος όπως συνέβη το «Πέμπτο Στοιχείο», δεν κάνει περιττό θόρυβο για να μας τρίψει τα ειδικά εφέ στη μούρη όπως κάνει ο Μάικλ Μπει. Με αυτή τη λογική λοιπόν, το franchise που έφτασε στο τέλος του, πέτυχε με πολλούς να μιλούν για «συγκλονιστικό πολιτικό σχόλιο» ή «μετά-φεμινιστικό ακτιβισμό» στην ιστορία της Κοτσυφόκισσας, ανάγοντας την Κάτνις Εβερντιν σε μοντέρνο pop σύμβολο της επανάστασης απέναντι σε παγκόσμια καθεστώτα. Ακόμα και χωρίς αυτές τις ερμηνείες, μπορείς να απολαύσεις το τελευταίο μέρος του franchise σαν ψυχαγωγικό επιστέγασμα ενός δυστοπικού παραμυθιού. Φύγαμε για Novacinema όπου με τις λειτουργίες REC, PLAY&PAUSE και REWIND, δε θα χάσουμε ούτε δευτερόλεπτο από όλα τα παραπάνω!

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured