Αν αποφασίσουμε να ξεκινήσουμε μία συζήτηση σχετικά με τις σπουδαιότερες μπάντες του πλανήτη και, συνάμα, τις πιο επιδραστικές, η απάντηση δε θα μπορούσε να είναι άλλη από: «Οι Μπιτλς, φυσικά». Ένα συγκρότημα που ακόμη και σήμερα, 56 ολόκληρα χρόνια από την γέννησή του, συνεχίζει να μας απασχολεί, καθώς τα κομμάτια που «γέννησε» διαθέτουν το χάρισμα της απόλυτης διαχρονικότητας. 

beatles11ing.jpg

Όσο κι αν έχουν γραφτεί κείμενα επί κειμένων για τα θρυλικά Σκαθάρια και τη μανία που περιέβαλλε τις live εμφανίσεις τους, τα μάτια και τα αυτιά μας δε μπορούν να συνειδητοποιήσουν το μέγεθος αυτής της τρέλας. Μέχρι σήμερα - μέχρι το «The Beatles: Eight Days A Week - The Touring Years».

beatlesin1.jpg

Με κεντρικό άξονα την περίοδο των ανελέητων περιοδειών των Μπιτλς, από το 1962 έως το 1966, ο βραβευμένος με δύο Όσκαρ Ρον Χάουαρντ ανέλαβε τη φιλόδοξη αποστολή να φέρει το μοναδικό αίσθημα των live συναυλιών τους στη μεγάλη οθόνη. Χάρη στη μεθοδικότητα του ίδιου και των υπόλοιπων συντελεστών, όπως και στην άνευ όρων αφοσίωση των οπαδών του θρυλικού συγκροτήματος, ένας τεράστιος όγκος σπάνιου υλικού βρέθηκε στη διάθεση των παραγωγών. Διάσημες συναυλίες, όπως αυτή στο Cavern Club ή εκείνη στο Candlestick Park που σήμανε το τέλος των ζωντανών τους εμφανίσεων, και ατάκες που άφησαν εποχή παρουσιάζονται αποκλειστικά στον κινηματογράφο Odeon Όπερα. 

Σίγουρα, όλοι γνωρίζουμε τους Beatles, αλλά πόσοι πραγματικά ξέρουμε την ιστορία τους; Το «The Beatles: Eight Days A Week - The Touring Years», που κυκλοφορεί στις 13 Οκτωβρίου από την Odeon, θα μας αποκαλύψει όλα όσα θέλουμε να μάθουμε. 

Δείτε το trailer:

{youtube}su5U4gY9-hA{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured