Ο έκτος κύκλος της σειράς του Game Of Thrones, που προβάλλεται στα κανάλια Novacinema ταυτόχρονα με την Αμερική και με ελληνικούς υποτίτλους, ξεκίνησε με το στοιχείο του πάγου να κυριαρχεί. Σειρά τώρα έχει η φωτιά.

Το νέο επεισόδιο του Game Of Thrones, ξεκινά με μια από τις πιο τρυφερές σκηνές της πεντάχρονης πορείας του. Την ώρα που ο Jon Snow σχεδιάζει να εγκαταλείψει το Night's Watch και να τραβήξει νότια, συναντάει μετά από καιρό την Sansa Stark. Οι δυο τους θα έχουν μια τρυφερή κουβέντα, για πρώτη φορά μετά την 3η σεζόν, όμως τα πράγματα παίρνουν απρόσμενη τροπή όταν η Sansa προσπαθεί να εμφυτεύσει στον μπάσταρδο αδερφό της τη φιλόδοξη ιδέα να κατακτήσουν ξανά το Winterfell...

gotnew_7.jpg

Όμως οι απειλές του Ramsey Snow φανερώνουν ότι στον βορρά μαίνεται μια μεγάλη μάχη μεταξύ των Boltons, των Wildings και πολλών άλλων δυνάμεων για την καθεδρία στο Winterfell.

Παράλληλα, μια ακόμα παράξενη και άκρως επικίνδυνη συμμαχία, ο Tyrion διαπραγματεύεται με τους δουλέμπορους για μια γενικότερη συνθηκολόγηση ειρήνης. Όμως υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να έχει υποτιμήσει τη δολιότητά τους και να έχει υπερεκτιμήσει την δική του διπλωματική ευελιξία – κάτι που του επισημαίνει ο Grey Worm.

Σημαντική εξέλιξη είναι η πρόταση του Jaime Lannister να διαλύσουν την θρησκευτική σέκτα του High Sparrow, προτού προλάβουν να υποβάλλουν την Margaery Tyrell στον δικό της εξευτελισμό με την παράδοση εξαγνισμού του Walk Of Shame. Επιπλέον, στο σημερινό επεισόδιο μαθαίνουμε μερικά βιογραφικά στοιχεία για το αινιγματικό παρελθόν του High Sparrow. Ο εμβληματικός χαρακτήρας που υποδύεται ο Jonathan Price συνεχίζει να ασκεί παιχνίδια εξουσίας και υποταγής της Margaery πριν την μετάνοια και με μια δαιμόνια κίνηση τη ρίχνει στο κελί του αδερφού της, του Ser Loras, ο οποίος βρίσκεται χάμω σε πολύ κακή κατάσταση και κακοποιημένος.

gotnew_8.jpg

H ψυχωτική περσόνα του Ramsay Bolton έλαμψε πάλι με την φονική της δεινότητα, με τον φόνο της Osha, μετά την αποτυχημένη απόπειρα αποπλάνησης της τελευταίας προς τον αιμοδιψή βασιλιά. Στο Castle Black ίσως να πρόκειται να συμβεί ένα παράξενο ειδύλλιο μεταξύ του Tormund Giantsbane και της Brienne of Tarth. Τουλάχιστον αυτό άφησε να εννοηθεί στους παρατηρητικούς οι ματιές που αντάλλαξαν. Τραβηγμένη ίσως αυτή η εκδοχή αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Ο Theon επιστρέφει στα Iron Islands και ζητάει την στήριξη της Yara για να κατακτήσει τον αρχαίο θρόνο του Seastone Chair.

Σε ένα παράλληλο μέτωπο, επιτέλους ο Jorah και ο Daario βρίσκουν τα ίχνη της αιχμάλωτης Daenery, η οποία έχει ανακτήσει την αυτοκυριαρχία της και αρχίζει να βρίσκει πάλι τις ηγετικές δυνάμεις μέσα της. Ο Jorah Mormont και ο Daario Naharis ποτέ δεν είχαν τις καλύτερες σχέσεις, κάτι για το οποίο ευθύνεται ο αμοιβαίος θαυμασμός (και ο ανομολόγητος έρωτας) για την Καλίσι. Τώρα μάλιστα που η ασθένεια του Jorah έχει αποκαλυφθεί, τα πράγματα είναι σαφώς πιο πολύπλοκα. Στην περιήγησή τους στο κάστρο για την διάσωση της βασίλισσας, οι δυο τους συνεργάστηκαν άψογα, ακόμα και μετά την αποτυχημένη προσπάθειά τους να υποδυθούν τους εμπόρους κρασιού σε δυο Dothraki.

gotnew_9.jpg

Βέβαια, το φινάλε του επεισοδίου ήταν από τα ωραιότερα και πιο επιβλητικά που έχουμε δει στην ιστορία της σειράς. Η Daenerys Targaryen θα λάμψει στον ναό, καθώς θα κάψει ζωντανούς τους κατακτητές της και θα βγει μέσα από τις φλόγες, σε όλη της τη μεγαλοπρέπεια μπροστά στα πλήθη που θα την προσκυνήσουν με δέος. Η φωτιά στο Game Of Thrones καίει δυνατότερη από ποτέ. Κι εμείς, την επόμενη Κυριακή, στις 04:00 μετά τα μεσάνυκτα (όπως άλλωστε κάθε Κυριακή), θα είμαστε συντονισμένοι στα κανάλια Novacinema για να τη δούμε να μας συναρπάζει. Τα επεισόδια προβάλλονται στα κανάλια Novacinema ταυτόχρονα με την Αμερική και με ελληνικούς υποτίτλους. Και όσοι από εμάς δεν αντέχουν να ξενυχτήσουν, με τη νέα λειτουργία εγγραφής τη γράφουν για να τη δουν όποτε εκείνοι θέλουν.

gotnew_10.jpg

Τέλος, όπως είπαμε και την προηγούμενη εβδομάδα, κάθε Σάββατο, πριν την ταινία τωv 22:00 στο Novacinema1 & HD, παρακολουθούμε και την καινούρια εβδομαδιαία εκπομπή της ΗΒΟ που προβάλλεται αποκλειστικά στα κανάλια Novacinema και εμβαθύνει στο κάθε επεισόδιο της σειράς "Game Of Thrones VI". Η εκπομπή “After The Thrones” είναι ένα εβδομαδιαίο show, το οποίο με μία ζωντανή, γεμάτη χιούμορ και έμπειρη ματιά, μάς ξεναγεί στη δημοφιλή σειρά της ΗΒΟ Game of Thrones. Την εκπομπή παρουσιάζουν ο Andy Greenwald και Chris Ryan.

Ραντεβού πάλι την επόμενη Τρίτη!

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured