Η ιδέα του mobile παιχνιδιού, για όσους δεν γνωρίζουν ήδη, είναι ότι μικρά, πράσινα γουρουνάκια κλέβουν τα αυγά των πουλιών και χτίζουν οχυρά. Τα πουλιά θυμώνουν όσο δεν πάει και ορμούν εξοργισμένα για να τα πάρουν πίσω. Η ταινίας όφειλε να χτίσει ένα σενάριο πάνω σε αυτή την απλοϊκότατη ιδέα και όφειλε να δικαιολογήσει την κινηματογραφική παρουσία των οργισμένων πουλιών, φτιάχνοντας μια μικρογραφία ανθρώπινης κοινωνίας.

Ο ήρωας είναι ο Ρεντ με τα αμείωτα νεύρα και τα σμιχτά, χοντρά φρύδια ζει σ' ένα νησί όπου μένουν μόνο πουλιά. Η συμπεριφορά του δημιουργεί πολλά προβλήματα στην κοινότητα και έχει φέρει τα πάνω κάτω στο νησί όπου κατοικούν, με αποτέλεσμα τα υπόλοιπα πουλιά να εξαναγκάσουν τον Ρεντ να συμμετάσχει σε ομάδα διαχείρισης θυμού, μαζί με τον Τσακ, τον Μπομπ αλλά και τον Τέρενς ο οποίος μονάχα γρυλίζει. Ο Ρεντ θα αποδείξει ότι καμιά φορά και λίγη οργή δεν βλάπτει στη ζωή και πως ο θυμός δεν είναι τόσο κακό συναίσθημα τελικά. Το «Angry Birds» είναι στην ουσία μια animation ταινία χωρίς ουσιαστική πλοκή, αλλά λειτουργεί ως μια ψυχαγωγική συρραφή ασύνδετων επεισοδίων.

11111.jpg

Μην βιαστείτε να καταδικάσετε την ταινία ως μια γρήγορη αρπαχτή που πάει να εξαργυρώσει ένα πετυχημένο application. Ο Ρεντ βλέπει το κακό των γουρουνιών να έρχεται αλλά είναι ήδη οργισμένος με την τεχνητά φιλήσυχη, βουλιμικά καταναλωτική και επιφανειακή από το εύπεπτο lifestyle, ζωή των πουλιών που βλέπει γύρω του. Ο ατίθασος Ρεντ μαζί με τους υποψιασμένους παρίες της κοινότητας, απηύδησαν με την «καταδικάζω τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται» ζωή στο νησί και με όπλο την οργή και σημαία τη διαφορετικότητα θα τα κάνει λίμπα, μπας και υπάρξει μια επαγρύπνηση. Όλα αυτά κάτω από θορυβώδες χιούμορ, εξαλλοσύνες και χοντρά νεύρα.

22222.jpg

Η σπονδυλωτή ταινία «θυμωμένων» επεισοδίων ξεφεύγει από τα παιδικά στεγανά του εθιστικού παιχνιδιού και στην πορεία αποθεώνει το συναίσθημα της υστερίας. Τα πάντα είναι ρυθμισμένα σε βαθμό υπερκινητικότητας και αδιανόητης οργής και όλοι οι δείκτες βρίσκονται ρυθμισμένοι στα κόκκινα: από τη μουσική, το ξύλο, τις καταστροφές και τις γενικότερες φρίκες που τρώνε τα ζοχαδιασμένα πουλάκια. 

333333.jpg

Με ισόποσες δόσεις αφέλειας, ανώδυνου χαβαλέ και παιδικής εκτόνωσης, οι κάτοικοι του  πτηνοκρατούμενου νησιού θα γοητεύσουν μικρούς και μεγάλους φίλους που θέλουν μια κινηματογραφική απόδραση και θα ευχαριστηθούν κατεδαφίσεις, εκρήξεις και οργιαστικά  χρώματα. Τίμια και ισορροπημένη παιδαγωγικά, αλλά ισοπεδωτική και μέσα στην ένταση και τον παροξυσμό εμπειρία!

{youtube}1U2DKKqxHgE{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured