Πρόκειται φυσικά για το Game of Thrones, την σειρά που φιλοτεχνούν οι δημιουργοί David Benioff και D.B. Weiss, από την πυκνογραμμένη πλοκή και την γάργαρη φαντασία των βιβλίων του George R. R. Martin. Το φιλόδοξο τηλεοπτικό έπος επιστρέφει για την 6η σεζόν του και ξεκινάει και πάλι στα κανάλια Novacinema την Κυριακή 24 Απριλίου, ταυτόχρονα με την Αμερική και με ελληνικούς υποτίτλους! Τα ερωτήματα που έχουν μαζευτεί, όμως, είναι αμέτρητα.

Το HBO κρατούσε μέχρι πρότινος κλειστά τα χαρτιά του σχετικά με την μοίρα του Jon Snow, του ήρωα που αγαπήθηκε ιδιαίτερα από το κοινό και υπαινίχθηκε ότι δολοφονήθηκε στο τελευταίο cliffhanger της πέμπτης σεζόν. Προφανώς αυτό το ερώτημα θα κυριαρχήσει ανάμεσα σε όσα θα απασχολήσουν τους θεατές φέτος. Οι συγκρούσεις, η υπόγεια πλοκή και οι Μακιαβελικές ραδιουργίες των πιο ανάγλυφων χαρακτήρων που είδαμε στην τηλεόραση, αποκτούν ζωή (και ο θάνατος θα σκορπίσει πτώματα).

got_6.jpg

Αυτά που γνωρίζουμε

Αυτά που γνωρίζουμε για την 6η περίοδο του μυθολογικού δράματος, επικής φαντασίας, είναι ότι μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει τη μεγαλύτερη και πιο αιματοβαμμένη μάχη με CGI εφέ που είδαμε μέχρι τώρα στη σειρά. Επιπλέον, θα έχουμε μετά από πολύ καιρό την επιστροφή του Bran Stark που θα αντιμετωπίσει τον απόλυτο πρόσωπο του κακού, τον Night's King. Ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον θα έχει η συνέχεια της ιστορίας της μικρής Arya που θα εκπαιδεύεται για να γίνει «άνθρωπος χωρίς πρόσωπο». Δεν γνωρίζουμε πως θα εξελιχθεί η ιστορία της Sansa Stark. Η άτυχη γυναίκα, έχοντας γλιτώσει από τους Boltons, πιθανά να είναι έγκυος από τον κακό σύζυγό της, τον Ramsay. Τέλος, το καυτό ερώτημα είναι ποιος θα είναι ο ρόλος-κλειδί της «Red Woman». Αν κρίνουμε από τα ελλειπτικά teasers, η φωνή του High Sparrow (δηλαδή του ηθοποιού Jonathan Pryce) μάς προειδοποιεί ότι η επανάσταση των φτωχών και των αδυνάτων μπορεί να ξεσπάσει στο βασίλειο των Lannister.

got_7.jpg

Θα έχουμε άραγε επιστροφή στο Riverrun; Θα γίνει η επανασύνδεση της οικογένειας Tarly; Που βρίσκεται η Lady Stoneheart και ο Aegon Targaryen; Ο Stannis είναι σίγουρα νεκρός; Θα επανακτήσει η Khaleesi τον δικό της στρατό; Θα έχουν οι δράκοι της το διπλάσιο μέγεθος; Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει η αναπόφευκτη μάχη μεταξύ της Cersei Lannister και της Olenna 'The Queen of Thorns' Tyrell.

Η σειρά που αποτελεί φαινόμενο εθισμού και λατρείας

Αναπάντητα ερωτήματα και χιλιάδες μυστικά απαρτίζουν τα αξεδιάλυτο κουβάρι της αινιγματικής και πολεμικής πλοκής της σειράς που αποτελεί φαινόμενο εθισμού και λατρείας, ακόμα και σε θεατές που δεν έχουν εκτεθεί μέχρι πρότινος στον κόσμο της φανταστικής λογοτεχνίας και του επικού κινηματογράφου. Τα αιφνιδιαστικά σοκ που έχει προσφέρει η σειρά σε θεατές, είναι αμέτρητα.

got_8.jpg

Ένας από τους λόγους που δεν υπάρχουν ασφαλή συμπεράσματα σχετικά με τον νέο κύκλο του Game of Thrones, είναι γιατί ο συγγραφέας George RR Martin δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει το 6ο βιβλίο της σειράς στην ώρα του, οπότε το σενάριο της ταινίας προχώρησε πιο αυθαίρετα σε μια πλοκή, ξεφεύγοντας από τις αφηγηματικές ράγες του πρωτογενούς υλικού.

Η πρεμιέρα του πρώτου επεισοδίου έγινε στο Chinese Theatre στο Hollywood, και οι θεατές έμειναν εμβρόντητοι – χωρίς να καταπατήσουν το εμπάργκο για πληροφορίες. Ο πρόεδρος του HBO άλλωστε, ο Michael Lombardo ενημέρωσε ότι δεν θα δοθούν screeners σε κριτικούς φέτος, καθώς πέρσι είχε παρατηρηθεί διαρροή των πρώτων τεσσάρων επεισοδίων. Τα spoilers δεν θα συμβούν φέτος και τα επεισόδια δεν θα διαρρεύσουν.

got_9.jpg

Την Κυριακή 24 Απριλίου, στις 04:00 μετά τα μεσάνυχτα, θα απολαύσουμε (που αλλού;) στα κανάλια Novacinema το πρώτο επεισόδιο της 6ης σεζόν. Μάλιστα, όλος ο έκτος κύκλος της συναρπαστικής επικής σειράς θα μεταδοθεί ταυτόχρονα με την Αμερική και με ελληνικούς υποτίτλους από τα κανάλια Novacinema. Αν, βέβαια, δεν μπορείτε να ξενυχτήσετε, με τη νέα λειτουργία εγγραφής μπορείτε να τη γράψετε και να τη δείτε όποτε εσείς θέλετε.

Οι εκπλήξεις όμως δεν σταματούν εδώ: Μία εβδομάδα πριν τη μεγάλη πρεμιέρα του 6ου κύκλου ζούμε ξανά τα συναρπαστικά επεισόδια του 5ου: Game of Thrones μαραθώνιος 5ου κύκλου, Σάββατο 16/4 και Κυριακή 17/4, από τις 22:00 στα κανάλια Novacinema!

Περιμένοντας λοιπόν την πρεμιέρα του νέου κύκλου της σειράς, ας θυμηθούμε τα επιβλητικά λόγια του σπουδαίου ηθοποιού Max von Sydow ο οποίος στο voiceover ως Three-Eyed Raven, μας λέει: «Βλέπουμε, ακούμε και θυμόμαστε. Το παρελθόν έχει γραφτεί και το μελάνι έχει στεγνώσει».
Ο Χειμώνας, όντως έρχεται...

{youtube}4W_3MZJcwXg{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured