Release Athens Festival 2017 μέρα 1: Röyksopp + Moderat

Η σύγχρονη ηλεκτρονική σκηνή, στα πιο δημοφιλή της.

Diamanda Galás

Διαμάντια και σκουριά στο Μέγαρο Μουσικής, από μια φοβερή ερμηνεύτρια, που ακόμα αντιμετωπίζει την Τέχνη της ως βιαιοπραγία και τραγουδά προσπαθώντας κάπως να απαλύνει την αβάσταχτη φρικωδία της ανθρώπινης ύπαρξης...

Πόσο φρέσκο είναι το φρέσκο;

Σκέψεις περί σύγχρονης ποπ κουλτούρας, με αφορμή την επικείμενη έλευση της Tommy Genesis στην Αθήνα...

Twin Peaks

Καλωσήλθατε στον νέο εφιάλτη του Ντέιβιντ Λιντς...

  


search

HOT

 • AVOPOLIS TRAVEL GUIDE
  Λυών

  Εναλλακτικές μουσικές εμπειρίες, φεστιβάλ και
  ιστορία. Όλα σε αυτή την κλασική αλλά και
  απόλυτα νεανική πόλη. >>

 • AVOPOLIS TRAVEL GUIDE
  Βαρσοβία

  Ένα μουσικό (και όχι μόνο) travel guide του
  Avopolis Music Network σε μια υπέροχη
  πόλη με ιδιαίτερο χαρακτήρα. >>

 • AVOPOLIS TRAVEL GUIDE
  Μαδρίτη

  Συνεχίζουμε τα μουσικά (και όχι μόνο) travel
  guide με έναν προορισμό με εγγυημένη
  τη... διασκέδαση! >>

+ -

Avopolis Music Network: Μουσικά νέα, συναυλίες, κριτικές, συνεντεύξεις

Label | Cruz Del Sur
Κυκλοφορία | 2013
Βαθμολογία | 10

atlantean-kodex-the-white-goddess“Poetry is the art of causing the Word to resound behind words” είπε κάποτε ο Gerhart Hauptmann. Είναι αυτή η Λέξη, ο Λόγος, που δονείται από άκρη σε άκρη του δεύτερου δίσκου των Γερμανών Ιεραρχών του επικού ήχου. Είναι η πραγματική ποίηση, η Τέχνη που κάνει τις τρίχες να ανασηκώνονται με τη βίωσή της. Δονήσεις διαπερνούν τον κοινωνό του έργου, vibes που αναβλύζουν από το συσσωρευμένο απόθεμα της μυθολογικής παράδοσης χιλιετηρίδων. Είναι ένα ρεύμα με τεράστια δυναμική ενέργεια. Ελάχιστες οι διέξοδοι που του προσφέρει η σύγχρονη πολιτισμική πραγματικότητα. Λαχταρά αυτή η ενέργεια να ανέλθει στην επιφάνεια του υποσυνείδητου, και είναι σπάνιο το τεχνούργημα που θα της προσφέρει δίοδο, μα όχι ανύπαρκτο. Όταν πραγματώνεται, η εκδήλωσή της είναι πρωτόγονη σαν τη φλόγα της σπηλιάς, λυρική σαν το κελάρυσμα του ανοιξιάτικου ρυακιού, μεγαλειώδης σαν τους κεραυνούς που στεφανώνουν τη βουνοκορφή.

“Το μοναδικό Ποιητικό Θέμα είναι το ερώτημα του τι επιβιώνει από κάτι αγαπημένο”, είχε γράψει ο Ουαλός ποιητής Alun Lewis. Το απόφθεγμα αυτό παρέθεσε στο έργο White Goddess ο Robert Graves (magnum opus του κατά πολλούς), από το οποίο πήρε το όνομά του ο εν λόγω δίσκος των Atlantean Kodex, ακολουθώντας το μοτίβο που θέλει τα άλμπουμ τους να βαπτίζονται με τίτλους ανθρωπολογικών-μυθολογικών έργων. Το “αγαπημένο απολεσθέν” εδώ είναι το μυθικό παρελθόν της Ευρώπης, ένα ρομαντικό, φαντασιακά πλασμένο παρελθόν, το οποίο όμως βασίζεται επί -και παρουσιάζεται μέσω - συμβόλων των οποίων η λειτουργία στο νου του υποψιασμένου αποδέκτη είναι πραγματική (αυτό που αναφέρει ο Campbell στο Primitive Mythology ως “seizure”- και εδώ αναρωτιέμαι αν το όνομα του επόμενου έργου του συγκροτήματος θα είναι The Masks of God).

Τα σύμβολα αυτά εκφράζονται όχι μόνο στιχουργικά -εδώ έχουμε κάτι παραπάνω από απλά μελοποιημένη ποίηση-, αλλά κυρίως μέσω της μουσικής της μπάντας, αιχμή του δόρατος της οποίας είναι η φωνή του Marcus Becker. Ο Marcus είχε μεγαλουργήσει στο Pnakotic Demos, όπως και στο Golden Bough, εδώ όμως εξυψώνεται σε απόλυτο αιρεσιάρχη του επικού μέταλ, ισότιμα σχεδόν δίπλα στον Eric Adams, τον Robert Lowe, τον John Arch, δίπλα ακόμη και στην απαράμιλλη φαλτσαδούρα του Quorthon. Άκου στο “Twelve Stars and an Azure Gown” τις δυσθεώρητες μελωδικές γραμμές του, συνεχώς επαναλαμβανόμενες κι όμως αρνούμενες να κορέσουν τη δίψα μας για αυτές, άκου το διάλογο με τη Θεά στο ίδιο κομμάτι. Βυθίσου στη δραματική μυσταγωγία του τελευταίου μέρους του “Heresiarch”, εκεί που οι κιθάρες κατεβάζουν τον ίδιο τον ουράνιο θόλο, ενώ η φωνή, όμοια με τον αλύγιστο Άτλαντα, προσπαθεί να εναντιωθεί στην καταδίκη.

Στο “Heresiarch” αξίζει να σταθεί κανείς παραπάνω. Είναι ένας ύμνος που πρέπει να μνημονεύεται εφεξής πλάι σε αριστουργήματα περασμένων δεκαετιών. Έγραψα πριν λίγο καιρό ότι είναι κομμάτι το οποίο θα λαχταρούσαν να έχουν γράψει οι Manowar των 4 πρώτων δίσκων, ο Quorthon του “Twilight of the Gods”. Αν συμπεριλαμβανόταν σε κάποιο από τα άνωθι μνημεία του επικού ήχου θα το τοποθετούσαμε άνετα μέσα σε best-of τριάδες αυτών. Οι κιθάρες ακολουθούν ως ένα σημείο το ηχητικά βομβαστικό ριφφολογικό πλάνο (βλέπε την επική περίοδο του “ψηλού”), μπλέκοντας σε ουσιώδη διάλογο με το μπάσο, το οποίο θυμίζει τις μεγαλουργίες του De Maio, ειδικά στα βραδύτερα σημεία (η σκιά του “Defender” είναι παρούσα). Η ροή δε σκαλώνει πουθενά, βρίσκοντας πάντα λυτρωτικές ροές, είτε αυτές είναι οι μικρές διάρκειας εξάρσεις της lead κιθάρας, ως αντίβαρο της τελετουργικής στιβαρότητας, είτε οι sample-αρισμένες απαγγελίες, είτε τέλος το πολυπόθητο δοξαστικό ρεφρέν. Το κλείσιμο του τραγουδιού (μετά από μια αποκαλυπτική ησυχία που είναι ριζωμένη στα ήρεμα σημεία του “Twilight of the Gods” – εκείνη η ακουστική εισαγωγή του “Blood & Iron” κλείνει το μάτι) είναι από τις μεγαλύτερες στιγμές του είδους, μαία σπηλαιωδών εικόνων απέραντης προϊστορίας.

Το “Sol Invictus”, εναρκτήριο σάλπισμα του δίσκου(το οποίο είχα τη χαρά και κατάρα να ακούω επί 8 μήνες ως το μόνο νέο κομμάτι που είχε διαρρεύσει η μπάντα από τον προηγούμενο Δεκέμβρη), είναι ένα ποικιλόμορφο θωρηκτό, το οποίο καίει τα πάντα στο διάβα του (From Albion to Attica old Europe's ablaze – ο στίχος που περικλείει την ουσία του τραγουδιού). Εμπεριέχει τα πιο ορμητικά σημεία του δίσκου, τα οποία και έχουν μειωθεί αισθητά σε σχέση με το “Golden Bough” (δεν έχουμε εδώ συναυλιακό ύμνο σαν το “Atlantean Kodex”, ούτε καλπασμούς σαν αυτούς του “Disciples of the Iron Crown”), και είναι ίσως το πιο δομικά πλήρες δημιούργημά τους. Το “Twelve Stars and an Azure Gown” στο κέντρο του δίσκου, είναι μια λυρική ελεγεία για την Ευρώπη. Το μουσικό όραμα του κομματιού είχε προοικονομηθεί ελάχιστα στο “Vesperal Hymn” του “Golden Bough”, αλλά εδώ βρίσκει την πλήρη άνθισή του. Εξιστόρηση, ταξιδιωτική διάθεση, υπόνοια ανεμελιάς, που τόσο τη χρειαζόμαστε μετά το βλοσυρό βράχο του Heresiarch που προηγήθηκε. Τα samples υπάρχουν και εδώ, τμήματα από την ομιλία του Τσώρτσιλ στη Ζυρίχη του 1946. Όσο για το “Enthroned in Clouds and Fire”, στέκομαι ελάχιστος μπροστά στο Bathory-ικό μεγαλείο του. Το ρεφρέν είναι η απόλυτη ηχητική αποτύπωση του τίτλου, τυλιγμένο σε σύννεφα και πύρινες γλώσσες, είναι η κατάβαση του αγγέλου της Αποκάλυψης από το Κοσμικό Όρος. Τέλος το “White Goddess Unveiled” που κλείνει το δίσκο προχωρά πλάι πλάι με τα κατανυκτικά εκείνα σημεία του “Battle Hymns”, ελπιδογόνο, στοιχείο καθαρτικό μετά την ισοπέδωση του “Enthroned...”.

Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει για την οπτική περιβολή με την οποία έντυσε το συγκρότημα τα teaser βίντεο με τα οποία τροφοδοτούσε τη λαχτάρα μας μέχρι την κυκλοφορία, μειώνοντας την ένταση της ανυπομονησίας. Επέλεξε σκηνές από διάφορες ταινίες, κυρίως των 70's, μεταξύ των οποίων το Wicker Man του Robin Hardy (από το οποίο υπάρχουν διάσπαρτα samples σε όλο το δίσκο) και το Holy Mountain του Jodorowsky, οι οποίες (σκηνές) μπορεί να φανούν γραφικές, παρωχημένες, ακόμη και τραγελαφικές στον αμύητο θεατή. Κρύβουν όμως μέσα τους -ιδιαίτερα αυτές του Holy Mountain- την ίδια ψυχή με την οποία έχει σφυρηλατηθεί το “The White Goddess”.

Αναφορά όμως αξίζει να γίνει και στο εικαστικό τμήμα του δίσκου, το οποίο ανέλαβε ο Benjamin Harff, ένας καταπληκτικός καλλιτέχνης (δείτε εδώ την χειροποίητη εκδοχή του Σιλμαρίλλιον που παρουσίασε ως διπλωματική του). Με τεχνοτροπία μεσαιωνικού βιβλίου απέδωσε στο 24σέλιδο booklet το όραμα των Γερμανών, ένα μνημειώδες επίτευγμα, το οποίο από μόνο του θα ήταν λόγος αγοράς του White Goddess. Το εξώφυλλο κοσμεί ο πίνακας “Monk by the Sea” του Caspar David Friedrich, τεράστιος στη βλέψη του, όπως και το περιεχόμενο της κυκλοφορίας των Kodex.

Ο δίσκος ανήκει στο μονοπάτι εκείνο του επικού ήχου που χαρακτηρίζεται από mid-tempo ταχύτητες, συχνές εξάρσεις μεγαλείου, αψεγάδιαστα φωνητικά γεμάτα λυρισμό και ψυχή, το μονοπάτι δηλαδή που έχουν επιλέξει εδώ και χρόνια οι Γερμανοί. Το “Golden Bough” του 2010 ήταν ένας δίσκος που αμφέβαλλα κατά πόσο μπορούσε να ξεπεραστεί, τόσο από άλλη μπάντα όσο κι από τους ίδιους τους Kodex, καθώς ο πήχης είχε τεθεί πολύ ψηλά. Κι όμως το φετινό άλμπουμ καταφέρνει να τον υπερπηδήσει με χαρακτηριστική άνεση, σκαλίζοντας με μουντά χρώματα το θρόνο του ανάμεσα στο πάνθεο των Μεγάλων του είδους. Στο outro του “Golden Bough” είχαμε διακρίνει ελάχιστα τη σκιά της Θεάς. Τώρα μας εκδηλώνεται σε όλη την τρισυπόστατη μεγαλοπρέπειά της, Παρθένα, Μητέρα, Γριά, ενθρονισμένη ανάμεσα σε νέφη και φλόγες. Εμείς δεν έχουμε παρά να απλώσουμε το χέρι και να αφεθούμε στην άχρονη καθοδήγησή της.

Top
Picks

Top Picks

FRESH NEWS | ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ένα ντοκιμαντέρ για τους Ministry

Παρασκευή 26 Μαΐου στο Second Skin, με ελεύθερη είσοδο, ενόψει των εμφανίσεών τους στην Ελλάδα

Οι Death Grips επιστρέφουν με ...22λεπτο τραγούδι!

Ακούστε το "Steroids (Crouching Tiger Hidden Gabber Megamix)"

Και μετά τους Fuzzy Nerds, τι;

Ο Πέτρος Βυζούκης λανσάρει νέο, προσωπικό project / ακούστε το "Out Of Your Box"

O Jack White και τα παιδιά

Ανακοίνωσε ότι εκδίδει παιδικό βιβλίο, εμπνευσμένος από τραγούδι των White Stripes

Τρομοκρατικό χτύπημα σε συναυλία της Ariana Grande

22 νεκροί και 59 τραυματίες, ο πρώτος επίσημος απολογισμός

Φρέσκος Nick Cave!

Ακούστε το "War Machine", μια συνεργασία του με τον Warren Ellis για το soundtrack της ομώνυμης ταινίας με τον Brad Pitt

Η Μαρίνα Σάττι χαλάει κόσμο, χορεύοντας στα δρομάκια της Αθήνας

Δείτε το βιντεοκλίπ για το φρέσκο της τραγούδι "Μάντισσα"

Twin Peaks με «γεύση» από Chromatics

Έπαιξαν live το "Shadow" στο φινάλε του πρώτου, πολυαναμενόμενου επεισοδίου

ΑΛΜΠΟΥΜ | ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ

KU - Ganja

Μιχάλης Τσαντίλας
Δίσκος ενίοτε όμορφος, κάποτε συναρπαστικός, αλλά μάλλον άνισος, αφού το στίγμα προσωπικότητας συχνά εξαφανίζεται στο φόντο...

Grails - Chalice Hymnal

Βαγγέλης Πούλιος
Ήξεραν –και ξέρουν– να φτιάχνουν μουσική που γαργαλάει διακριτικά το θυμικό σου: ένα ατμοσφαιρικό, ορχηστρικό ροκ που ξέρει να νοσταλγεί, αλλά και να ονειρεύεται...

Locust Leaves - A Subtler Kind Of Life

Χρυσόστομος Τσαπραΐλης
Στην πρώτη του ολοκληρωμένη προσπάθεια, το εγχώριο γκρουπ φτιάχνει ένα κρυπτικό δημιούργημα, βαθιά ριζωμένο και αφοσιωμένο στο metal, που φαίνεται όμως να θέλει να απορρίψει την ακαμψία του είδους...

Κανών - Βίος Και Αλητεία

Χάρης Συμβουλίδης
Άνιση δουλειά με αρκετές αβαρίες, μα και με ορισμένα θαυμάσια τραγούδια για την Αθήνα όσων ανθρώπων ζουν δίχως προοπτική, ευρισκόμενοι «δύο νοίκια πίσω και μπροστά η ΔΕΗ/με το ψυγείο άδειο και καθόλου χαρτί»...

RELEASE FESTIVAL

Release Athens Festival 2017 μέρα 1: Röyksopp + Moderat

Η σύγχρονη ηλεκτρονική σκηνή, στα πιο δημοφιλή της.

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ | ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ, ΓΝΩΜΕΣ

ΑΡΘΡΑ - ΔΙΕΘΝΗ

Πόσο φρέσκο είναι το φρέσκο;

Χάρης Συμβουλίδης
Σκέψεις περί σύγχρονης ποπ κουλτούρας, με αφορμή την επικείμενη έλευση της Tommy Genesis στην Αθήνα...
ΑΡΘΡΑ - ΔΙΕΘΝΗ
ΑΡΘΡΑ - ΔΙΕΘΝΗ
ΑΡΘΡΑ - ΔΙΕΘΝΗ

Avopolis Travel Guide: Μαδρίτη

Μάρω Αγγελοπούλου

ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ | ΗΜΑΣΤΑΝ ΕΚΕΙ!

Diamanda Galás

Δημήτρης Μεντές
Διαμάντια και σκουριά στο Μέγαρο Μουσικής, από μια φοβερή ερμηνεύτρια, που ακόμα αντιμετωπίζει την Τέχνη της ως βιαιοπραγία και τραγουδά προσπαθώντας κάπως να απαλύνει την αβάσταχτη φρικωδία της ανθρώπινης ύπαρξης...

José González

Ανδρέας Κύρκος
Λιγότερο μελαγχολικός απ’ ό,τι θα πίστευε κάποιος και περισσότερο ντελικάτος και γλυκός, ο 40άχρονος Σουηδός τροβαδούρος κατάφερε να παρακινήσει εκείνη τη μύχια παρόρμηση μέσα μας, να ταξιδεύουμε με…

Σπυρίδων Σαμάρας/Ρέα

Δημήτρης Μεντές
Η Λυρική Σκηνή αποχαιρέτησε το θέατρο Ολύμπια μετά από 73 χρόνια στα οποία γράφτηκε σημαντική ιστορία. Σε μια βραδιά όπου δεν έλειψαν τα παρατράγουδα, επικράτησε όμως η συγκίνηση, καθώς πλήθος…

Peter Broderick & David Allred

Μιχάλης Τσαντίλας
Στη γεμάτη Αγγλικανική Εκκλησία, οι σπηλαιώδεις αναπτύξεις και οι ανοιχτωσιές της μουσικής του πρώην μέλους των Efterklang έδεσαν θαυμάσια με τον επιβλητικό χώρο…

The Alchemist + DJ Propo 88

Τάσος Μαγιόπουλος
Απογοητευτική η προσέλευση στο Tramp για έναν από τους πιο σημαντικούς παραγωγούς της τελευταίας 20ετίας, που πάντως χάρισε μία από τις πιο απολαυστικές χιπ χοπ βραδιές που είδαμε στην Αθήνα τα…

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ | ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ

Cirith Ungol: Στόχος μας είναι να κυκλοφορήσει ένα νέο άλμπουμ ισάξιο του King Οf Τhe Dead...

Γιάννης Καγκελάρης
Σκονισμένες ιστορίες του παρελθόντος, δομική αναζωπύρωση μιας παλιάς, χαμένης φιλίας, αλλά και η φιλοδοξία συγγραφής νέου, διαχρονικού υλικού. Να τι κυριάρχησε στην κουβέντα μας με μια αληθινά αειθαλή μπάντα, ενόψει μιας επίσκεψης που περιμέναμε διακαώς και θα λάβει χώρα σε λίγες μέρες στα πλαίσια του φετινού Up The Hammers Festival (Παρασκευή 26 + Σάββατο 27/5, στο Gagarin)

drog_A_tek: Είμαστε σαν μία παλιάς κοπής συνωμοτική οργάνωση…

Δημήτρης Μεντές
Ανατρεπτική κολεκτίβα που δείχνει να ευδοκιμεί στην αταξία, είναι πλέον ενεργοί εδώ και 17 χρόνια. Με αφορμή τη συναυλιακή τους επιστροφή (αύριο Πέμπτη 18 Μαΐου, στο Six d.o.g.s.), μιλήσαμε για τον…

KU: Ήθελα τα πράγματα να είναι πιο ωμά, ελεύθερα και ακατέργαστα...

Βαγγέλης Πούλιος
Ενεργός μέσω τριών –αρκετά διαφορετικών μεταξύ τους– πρότζεκτ, ο πολυπράγμων Δημήτρης Παπαδάτος επέστρεψε στην τραγουδιστική του ταυτότητα, κυκλοφορώντας μια δουλειά λεπτών ψυχεδελικών αποχρώσεων.…

Δημήτρης Πουλικάκος: Η ταυτότητα του Νεοέλληννα είναι μπεγλέρι, σουβλάκι και ΜΠΑΟΚ...

Ανδρέας Κύρκος
Μεθαύριο Παρασκευή, 12 Μαΐου, παίρνει τους Άσσους Του Καράτε και οδεύει για το ιστορικό Κύτταρο, για να συμμετάσχει στη μεγάλη συναυλία με τίτλο «Η Ιστορία της Ελληνικής Ροκ Σκηνής». Επισκεφθήκαμε…

Puta Volcano: H έρημός μας είναι τοποθετημένη σε αχαρτογράφητους, άγνωστους προορισμούς...

Μιχάλης Τσαντίλας
Η Luna, ο Alex, ο Bookies και ο Steve, εμφανίζονται στο An Club το Σάββατο 13 Μαΐου, για την πρώτη εν Αθήναις ζωντανή παρουσίαση του νέου τους άλμπουμ. Τους συναντήσαμε στον δρόμο για εκεί, και τους…

MOVIEWORLD | FEATURES

Twin Peaks

Καλωσήλθατε στον νέο εφιάλτη του Ντέιβιντ Λιντς...

Γιατί το On Demand είναι το αγαπημένο video club του σήμερα

Αν αγαπάς τις ταινίες, μη στερείσαι τη νέα ψηφιακή πραγματικότητα.

Άφτερλωβ

Ένα σκηνοθετικό ντεμπούτο με καλές προθέσεις, που είναι στην ουσία «προσχέδιο ταινίας», παρά ολοκληρωμένη πρόταση...

The Wall: Μια ταινία, ένας (σχεδόν) ηθοποιός

Χρειάζεται μεγάλη δεξιοτεχνία στην ερμηνεία και στιβαρή ιστορία για να μπορέσει να κρατήσει ένας μόνο ηθοποιός μια ολόκληρη ταινία

Alien: Η μυθολογία του διασημότερου διαστημικού θρίλερ

Έρχεται αύριο Παρασκευή 18 Μαΐου το Alien: Covenant, μια ακόμα επίσκεψη στο ανατριχιαστικό σύμπαν του Alien. Ευκαιρία λοιπόν να θυμηθούμε τις 5…

Jonathan Demme (1944–2017)

Έφυγε ένας σπουδαίος Αμερικάνος σκηνοθέτης

En Lefko Film Festival: 10 ταινίες που δεν πρέπει να χάσετε

Το νέο, ανοιξιάτικο κινηματογραφικό φεστιβάλ φέρνει στα αθηναϊκά σινεμά ταινίες που θα προβληθούν για πρώτη φορά στην Ελλάδα (26 Απριλίου μέχρι 3…

10 ταινίες για τη Μεγάλη Βδομάδα

Αν ανήκετε σε αυτούς που αντιπαθούν τις επικές ταινίες Χλαμύδας και που χλευάζουν τη σχολή του Τζεφιρέλι, υπάρχουν 10 αριστουργηματικές ταινίες…

Η Πόλη της Σιωπής

Χάρτινοι έρωτες και ενοχές στη χειρότερη Ελληνική ταινία της χρονιάς

Nova On Demand

Release Festival

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

ADVERTORIAL

The Mythos Experience Hostel

1 hostel. 7 δωμάτια. Κάθε δωμάτιο και μια εμπειρία. 

ADVERTORIAL

Athens Fine Drinking by World Class

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η Αθήνα μυείται στην υψηλή τέχνη του καλού ποτού.

ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

ΣΥΝΑΥΛΙΑΚΑ ΝΕΑ

O πρώην τραγουδιστής των Iron Maiden, Blaze Bayley, σε πανελλαδική περιοδεία

Στην Ξάνθη (30/5), στη Θεσσαλονίκη (31/5), στην Πάτρα (1/6), στη Λάρισα (2/6), στην Καστοριά (4/6), στα Γιάννενα (5/6), στη Λευκάδα (6/6), στην Αθήνα (7/6), στον Βόλο (8/6) και στα Τρίκαλα (9/6)

O Morgan Delt ξανά στην Αθήνα

Αύριο Πέμπτη 25 Μαΐου, στη Death Disco

Έρχεται το Up The Hammers Festival 2017

Παρασκευή 26 + Σάββατο 27 Μαΐου στο Gagarin, με headliners (αντίστοιχα) τους Ross The Boss και Cirith Ungol

Ξεκινάει το 17ο Athens Jazz Festival

Έως τις 28 Μαΐου στην Τεχνόπολη, με κορύφωση το set των Portico Quartet

Η Tommy Genesis για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Το Σάββατο 27 Μαΐου, στο Six d.o.g.s.

Οι Monster Magnet ξανά στην Αθήνα

Την Κυριακή 28 Μαΐου, στο Piraeus 117 Academy

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ E-MAIL ΣΟΥΓίνε μέλος του Avopolis Music Network και λάβε ενημερώσεις για νέα, διαγωνισμούς και live!