Ο David Morales αναδείχθηκε σε έναν από τους πρώτους superstar DJs υπό την πλήρη έννοια του όρου, καθώς εμφανίστηκε σε μια εποχή εξελίξιμη για τη house σκηνή. Ο ίδιος φέρει άλλωστε ευρύ βιογραφικό, τόσο όσον αφορά τις αναρίθμητες εμφανίσεις σε clubs ανά την υφήλιο, όσο και για τη σύσταση της Def Mix Productions, η οποία έχει εκπροσωπήσει ονόματα της τάξης των Frankie Knuckles, Quentin Harris, Hector Romero και DJ Meme. Η ευρεία αναγνώριση, ωστόσο, επήλθε από τα remixes και τις παραγωγές που ανέλαβε για πάνω από 500 κυκλοφορίες καλλιτεχνών του βεληνεκούς της Mariah Carey, της Aretha Franklin, του Michael Jackson, της Janet Jackson, του Eric Clapton, του Seal, των Pet Shop Boys, των U2, της Donna Summer, της Whitney Houston και των Jamiroquai.

11Mrls_2.jpg

Η αυγουστιάτικη εξόρμηση του Morales στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε υπό το φως της πανσέληνου, πίσω από τα decks του Bolivar Beach Bar. Σε μια ημερομηνία, μάλιστα, που συνέπιπτε με τα γενέθλια του καταξιωμένου DJ, ο οποίος και επέλεξε να τα εορτάσει επιδιδόμενος σε ένα set της τάξης των 6 ωρών. Είχε μάλιστα περάσει 1 μετά τα μεσάνυχτα όταν τοποθετήθηκε στον θάλαμό του, χαίροντας άκρας επευφημίας από το συγκεντρωμένο πλήθος. Παρουσιάστηκε δε σε εξαιρετική διάθεση, πανέτοιμος να προσδώσει πολυεπίπεδους ηλεκτρονικούς χρωματισμούς στη νύχτα μας.

11Mrls_3.jpg

Το Bolivar είναι ένα προσεγμένο beach bar ευρείας χωρητικότητας, το οποίο δύναται να ανταποκριθεί στην ηχηρή ζήτηση των πιο ειδικών events του καλοκαιριού. Παρόλα αυτά, η προσέλευση ξεπέρασε κάθε πιθανή προσδοκία. Η κοσμοσυρροή στάθηκε μάλιστα τόσο μαζική, ώστε δεν υπήρχε σπιθαμή να σταθείς δίχως να αποφύγεις κάποιον περαστικό, που θα έπεφτε πάνω σου ρίχνοντας άθελά του λίγες στάλες από το ποτό σου. Η δε κατάσταση στη «χορευτική αρένα» μπροστά από τα decks φάνταζε αποπνικτική: το στρίμωγμα άγγιζε τα ύψη του αδιαχώρητου, τη στιγμή που τα προπετάσματα καπνού υποδαύλιζαν τις αυξανόμενες θερμοκρασίες.

11Mrls_4.jpg

Όπως αντιλαμβάνεστε, το πρώτο δίωρο δεν ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Αλλά το κοινό του Bolivar δεν έχει νοοτροπία αφτεράδικου, οπότε η κατάσταση αραίωσε σε φυσιολογικά επίπεδα έπειτα από τις 3 τη νύχτα. Από εκείνο επίσης το σημείο βελτιώθηκαν και οι μουσικές επιλογές, μιας και ο Morales είχε πια ζεσταθεί για τα καλά, μεταφέροντας έτσι το βλέμμα του σε πιο αμιγώς house ρυθμούς, και εστιάζοντας σε ένα αρκούντως παλλόμενο vibe. Οι σερπατίνες, τα πυροτεχνήματα, οι χορεύτριες, αλλά και οι ζωηρές σπίθες στην ατμόσφαιρα, φρόντισαν να διογκώσουν τη θερινή διάθεση σε επίπεδα καθόλα εορταστικά.

11Mrls_5.jpg

Καθόσο κυλούσε η ώρα, ο Morales κατάφερε με περισσή μαεστρία να εναλλάξει μια σειρά από ηλεκτρονικά φάσματα, διατηρώντας το ενδιαφέρον ακράδαντα ζωτικό. Κάτι ομολογουμένως δύσκολο, από τη στιγμή που η παραμονή άγγιξε όπως είπαμε τις 6 ώρες –άλλοι συνάδελφοί του θα υπέκυπταν εύκολα σε μικρές μα σημειωτέες κοιλιές. Λίγο μετά τις 4 και μισή, ωστόσο, εμφανίστηκε ως κερασάκι επί σκηνής και ο Alex Uhlmann, τραγουδιστής των Planet Funk, ο οποίος προσκλήθηκε για τη ζωντανή ερμηνεία του "Back Home". Η αλήθεια είναι πως η ένταση της φωνής επισκίασε τη μουσική, αλλά, όπως και να έχει, αποτέλεσε ένα δροσερό στιγμιότυπο σε ένα set γεμάτο εκπλήξεις.

11Mrls_6.jpg

Εν κατακλείδι, η επίσκεψη του David Morales στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, παρά το δυσοίωνο ξεκίνημα λόγω του πλήθους που συγκεντρώθηκε στο Bolivar. Ο κόσμος αφουγκράστηκε, αγκάλιασε, αλλά και χόρεψε στους ρυθμούς του καταξιωμένου DJ μέχρι τις πρώτες φωτεινές ακτίνες στο βάθος του ορίζοντα. Όσο για την πολυσυλλεκτικότητα του κοινού, μη σας πω ότι μέχρι και προσφιλείς γνωστοί από ...μεταλλικές συναυλίες παρατηρήθηκαν σποραδικά, σε μια προσπάθεια προφανώς να διασκεδάσουν υπό μια διαφορετική νότα. Ουδείς άλλωστε δύναται να αρνηθεί την ψυχαγωγία σε έναν ανοιχτό, ευάερο χώρο δίπλα από τη θάλασσα, εν συγκρίσει με το πνιγηρό καμίνι του κέντρου της Αθήνας.

{youtube}aoFdjHJ5dE4{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured