Με το τραγούδι της “It Makes You Forget (Itgehane)” να έχει ξεπεράσει τα 1,3 εκατομμύρια views στο YouTube, να ακούγεται συχνά-πυκνά στα εγχώρια ραδιοκύματα και να αποκτά διαστάσεις εναλλακτικού χιτ παγκοσμίως, ο οποιοσδήποτε θα συμφωνούσε πως η συγκυρία δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερη για τον ερχομό της Peggy Gou στην Ελλάδα. Η Νοτιοκορεάτισσα (και πλέον μόνιμη κάτοικος Βερολίνου) ήρθε λοιπόν με φόρα, μετά το «καυτό» αυτήν την περίοδο ΕΡ της Once, το οποίο κυκλοφορεί υπό τη σκεπή της σπουδαίας Ninja Tune. Και η προσέλευση του κόσμου στο Six d.o.g.s. αποζημίωσε με το παραπάνω την ομάδα Synthetic που διοργάνωσε το συγκεκριμένο event.

36ePgou_2.jpg

Η καλλιτέχνιδα φρόντισε πάντως να διαχωρίσει ευθύς εξαρχής τη θέση της από όσους πιθανόν περίμεναν ένα set γεμάτο house νοσταλγία, σαν κι αυτήν που προσφέρει απλόχερα με τη μελωδία της η μεγάλη της επιτυχία. Το ξεκίνημα μπορεί να διακρινόταν πράγματι από μια έμφαση στη μελωδία (αλλά και από μικρά τεχνικά προβλήματα), όμως μετά από λίγο η Peggy Gou ξεκίνησε μια οργιαστική dance Οδύσσεια, η οποία είχε ως βασικά συστατικά techno ξεσπάσματα, acid house αναμνήσεις, tribal κρουστά, ακόμα και jungle ρυθμολογία. Μια μουσική διαδρομή γεμάτη αβέβαιες στροφές, εναλλαγές τις οποίες χαρακτήριζε η έκπληξη και η ευρηματικότητα, αλλά και πολύ γερές μουσικές βάσεις από πλευράς της σταρ της βραδιάς, που απέδειξε ότι διαθέτει γνώσεις και δισκοθήκη για κάθε γούστο και διάθεση.

36ePgou_3.jpg

Ευδιάθετη, κινητική και μονίμως ενεργητική, η Peggy Gou έμοιαζε να κρατά γεμάτη σιγουριά το ηχητικό πηδάλιο, κατευθύνοντας το κοινό αποφασιστικά προς χορευτικούς προορισμούς αντάξιους της φήμης της. Τα μελωδικά σύνθια έμπλεκαν έτσι ιδανικά με house ρυθμούς, μόνο και μόνο για να δώσουν τη θέση τους σε σκοτεινές, «υπόγειες» διαδρομές, γεμάτες μπαρουτοκαπνισμένα μπάσα και πολυσυλλεκτικά beats. Τα οποία προσέγγισαν ακόμα και αρχετυπικές electro περιοχές, φτάνοντας μέχρι underground επιτυχίες όπως το “Erotic Discourse” του Paul Woolford ή το “In Your Body” του Cosmin TRG.

36ePgou_4.jpg

Παράλληλα με όλα αυτά διεξαγόταν κι ένας άτυπος «πόλεμος» στο dancefloor του Six d.o.g.s., όπου οι στοιβαγμένοι clubbers χόρευαν ασταμάτητα επί ώρες, με ενθουσιώδεις αντιδράσεις, αέναες φιγούρες και ατελείωτο λίκνισμα στις πρώτες σειρές. Ήταν μάλιστα τέτοια η ικανοποίηση της Νοτιοκορεάτισσας DJ και παραγωγού από τις αντιδράσεις, που την έκαναν να σχηματίζει καρδούλες με τα χέρια της και να στέλνει φιλιά στο εκστασιασμένο κοινό. Αγκαλιές, σηκωμένα χέρια, έξαλλες επευφημίες, ρυθμικό κούνημα του κεφαλιού, ασταμάτητη κίνηση των γλουτών και του σώματος, ρυθμικές ιαχές και ένα κέφι που έμοιαζε να μη στερεύει με τίποτα, ήταν τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα και οι εικόνες που εκτυλίσσονταν μπροστά στα μάτια της πολύπειρης δισκοθέτριας. Μέχρι και έναν εκτός εαυτού χορευτή που ανέβηκε στο σκαλοπάτι που χώριζε τη σκηνή από το dancefloor περιείχε το μενού, ο οποίος έκανε μάλιστα και τον χαρακτηριστικό πανηγυρισμό του Γιουσέιν Μπολτ, καθώς απολάμβανε με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο το ηχητικό ξεφάντωμα που προσέφερε η Peggy Gou.

36ePgou_5.jpg

Κατά το οποίο επέδειξε υψηλή μαεστρία στην εποικοδομητική εναλλαγή των ρυθμών και των μελωδιών, έτσι ώστε και ομοιομορφία να υπάρχει στο set, αλλά και ποικιλομορφία στο κομμάτι των beats. Με αποτέλεσμα το συνεχές ενδιαφέρον και την ικανοποίηση των θεατών, καθώς οι τοίχοι έτριζαν ανά στιγμές από το εκκωφαντικό μπάσο. Ήταν μάλιστα τόσο ασφυκτικά τα πράγματα μπροστά από τη σκηνή κατά το peak του event, ώστε παρακολουθούσες ανθρώπους που είχαν καβατζώσει θέση εκεί να φεύγουν για να μεταφερθούν στα μετόπισθεν, προκειμένου να χορέψουν πιο άνετα.

Από τις 3 τα ξημερώματα, όταν η Νοτιοκορεάτισσα πάτησε σανίδι, έπρεπε να περάσουν 2 και πλέον ώρες, για να απλωθεί στον χώρο του Six d.o.g.s. η χαρακτηριστική μπασογραμμή της μεγάλης της επιτυχίας “It Makes You Forget (Itgehane)”, που αναμενόμενα έτυχε αποθεωτικής υποδοχής, με ένα αυθόρμητο και συντονισμένο επιφώνημα χαράς να δίνει σύντομα τη θέση του σε νέο γύρο χορευτικών επιδείξεων. Μέχρι και η ίδια συμμετείχε στις εκδηλώσεις λατρείας προς το κομμάτι, τραγουδώντας τους στίχους του προς το κοινό, φανερά ικανοποιημένη τόσο από το ηχογραφημένο αποτέλεσμα, όσο και από την ιδανική έκβαση της βραδιάς.

36ePgou_6.jpg

Ο δείκτης του ρολογιού πλησίαζε απειλητικά τις 6 το ξημέρωμα και η καλεσμένη της ομάδας Synthetic δεν έδειχνε διάθεση να εγκαταλείψει τη σκηνή, ξεπερνώντας τις δυόμιση ώρες παραμονής επάνω σε αυτήν. Η αναχώρηση από το, ακόμα μισογεμάτο είναι η αλήθεια, μαγαζί έμοιαζε ωστόσο μονόδρομος, μετά από μια κουραστική ημέρα. Η γεύση πάντως που άφηνε στο στόμα η εμφάνιση της Peggy Gou, παρά το ξενύχτι, ήταν απόλυτα γλυκιά και αντάξια της ικανοποίησης, από ένα set που αποδείχθηκε δυναμίτης. Με ενδιαφέρουσες εναλλαγές μεταξύ μουσικών ειδών και ηχητικών διαθέσεων και με μια DJ η οποία όχι μόνο πραγματοποίησε εξαιρετικές μουσικές επιλογές, αλλά και φάνηκε να το απολαμβάνει και η ίδια τόσο πηγαία και απερίφραστα, όσο και όλοι εμείς, που το παρακολουθήσαμε και χορέψαμε στους ρυθμούς του.

{youtube}SlbVgjFvE3I{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured