φωτογραφία 1: Sara Oliveira

Υπάρχουν περιπτώσεις και στιγμές στη μουσική –όπως ίσως και σε κάθε μορφή τέχνης– όπου η σημειολογία βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση και βαραίνει περισσότερο από την ποιότητα και την αρτιότητα της απόδοσης. Μιας τέτοιας στιγμής γίναμε μάρτυρες το Σάββατο το βράδυ, όσοι βρεθήκαμε στο υπόγειο του Ρομάντσο για την επιστροφή του λονδρέζικου electronic duo των Crim3s στην Αθήνα.

O Rou Rot και η Sadie Pinn γνωρίστηκαν ως συγκάτοικοι σε μια αποθήκη στο βόρειο Λονδίνο και ενώθηκαν καλλιτεχνικά κάτω από την κοινή συνθήκη της έξωσης και της ζωής στον δρόμο. Και ναι, ίσως να είναι ένα τεράστιο κλισέ το προφίλ του «μουσικού του δρόμου», όμως αν σπείρεις δυο σκοτεινά πνεύματα σαν αυτά στη λονδρέζικη ζούγκλα των αστικών αντιφάσεων και της βαριάς παράδοσης στη μουσική πρωτοπορία, η σοδειά που θα πάρεις θα διαθέτει ό,τι χρειάζεται για να ξεχωρίσει στα underground ηλεκτρονικά πάρτι της βρετανικής πρωτεύουσας (και όχι μόνο).

52aCrim3s_2.jpg

Η μικρογραφία ενός τέτοιου πάρτι στήθηκε και στο basement space της κοιτίδας της Αναξαγόρα, με όλα τα industrial κομφόρ: γδαρμένους τοίχους, στοίβες με οθόνες να προβάλλουν τους πρωταγωνιστές της βραδιάς μεταξύ παρασίτων και καμιά εκατοστή νεοπάνκ Αθηναίους να καταναλώνουν μπίρες χωρίς αύριο και να χορεύουν στην τελετή της ίδιας τους της μύησης στους witch house ήχους των Crim3s και των εγχώριων acts που τους πλαισίωσαν, παίζοντας κατά κύριο λόγο μετά το πέρας της εμφάνισής τους (FlökosH, Night Grind, Dednewb, † I M E 9 4).

Κομμάτια και μουσικές γραμμένα σε γκαράζ, ανάμεσα στις γραμμές του τρένου, σε δημόσιους κήπους και φοιτητικές εστίες συνθέτουν το παζλ της δισκογραφίας των Crim3s, το οποίο κυριάρχησε και στην εμφάνισή τους στο Ρομάντσο, με το ντουέτο να αποθεώνεται γι' αυτό ακριβώς το attitude που τους έφτιαξε και στην πατρίδα τους: του πάνκη DJ, που δεν δίνει δεκάρα για τίποτα και στήνει τα καλύτερα παράνομα rave πάρτι της περιοχής. Ο Rou Rot έκανε ως συνήθως τη βαριά δουλειά των μίξεων και η Sadie Pinn ανέλαβε το κομμάτι του θεάματος, περνώντας την περισσότερη γόνιμη ώρα του set σκαρφαλωμένη στην κονσόλα, καπνίζοντας κι ανεμίζοντας μια αγγλική σημαία πάνω από την πιστή της ομήγυρη.

52aCrim3s_3.jpg

Και παρά τις ατεχνίες και τις «κοιλιές» του set, που δεν ήταν και τόσο δύσκολα διαπιστώσιμες, ο κουκουλοφόρος Rou και η α-λα-κατεστραμμένο είδωλο  Pinn έκαναν αυτό ακριβώς που έπρεπε να κάνουν: πρόσφεραν στη νυχτερινή Αθήνα την αυθεντική γεύση ενός ευρωπαϊκού, υπόγειου ημι-παράνομου πάρτι, λίγο θορυβώδους, λίγο trap, λίγο hip hop, σε ένα μίγμα ηλεκτρονικού πανκ με αρκετό ενδιαφέρον για τα αθηναϊκά αυτιά μας, τα οποία εφεξής θα γνωρίζουν πώς μοιάζει η ηλεκτρονική μουσική του δρόμου: ένα track από το Stay Ugly των Crim3s (2013) και στο βάθος η σειρήνα ενός βρετανικού περιπολικού σε λούπα.

{youtube}vnunqzRco-s{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured