Στα διάφορα δελτίου Τύπου αναφέρεται συνήθως και ο λόγος που ένα συγκρότημα κάνει περιοδεία. Θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι το 2016 οι Monster Magnet ανακοίνωσαν ότι θα έπαιζαν τραγούδια από τα άλμπουμ Superjudge (1993), Dopes To Infinity (1995), Powertrip (1998) και God Says No (2001) και το 2015 ότι θα προωθούσουν το Milking The Stars: A Re-Imagining Of Last Patrol (2014). Αυτήν όμως τη φορά κάνουν περιοδεία δίχως να υπάρχει κάποιος προφανής λόγος. Όχι ότι μας πείραζε κάτι τέτοιο, βέβαια, καθώς είναι νωπές οι θετικές αναμνήσεις από το τελευταίο τους live στη χώρα μας.

86Monsmag_2.jpg

Φτάνοντας 20.30 στο Piraeus 117 Academy για να δω τους Void Droid, αντίκρισα ξανά τη γνώριμη εικόνα του «εμείς και εμείς», καθώς με το ζόρι θα είχαμε συγκεντρωθεί καμιά 100ή άτομα για το heavy southern rock/metal κουαρτέτο, το οποίο πρόσφατα (2016) κυκλοφόρησε το ντεμπούτο του Terrestrial. Το να παίζεις 8λεπτα τραγούδια όπως το “Chameleon White” ή το “Jack In The Box” δείχνει συγκρότημα με εμπιστοσύνη στο υλικό του, που έχει αποκτήσει τον «αέρα» της μεγάλης σκηνής, αποπνέοντας κάτι από Down, από τη γκρούβα των Metallica εποχής Load (1996), αλλά και την προοδευτική διάθεση των Mastodon.

Setlist
Praying Mantis, Jack In The Box, Chameleon White,The Watermaker

86Monsmag_3.jpg

Στο 30λεπτο διάλειμμα μέχρι να ετοιμαστούν όλα για τους Monster Magnet, ακούσαμε από τα ηχεία του χώρου Deep Purple(!), Judas Priest και άλλα κλασικά συγκροτήματα. Συνολικά πρέπει να μαζευτήκαμε γύρω στους 500 θεατές, καμία σχέση δηλαδή με το 2015, όταν οι Monster Magnet είχαν παίξει στο Gazi Music Hall για πάνω από 1200 άτομα.

86Monsmag_4.jpg

Συναυλία τώρα που ξεκινάει με το “Dopes To Infinity”, με το “Powertrip” να ακολουθεί λίγο μετά, δεν υπάρχει περίπτωση να μην πάει καλά: με 2 από τα πιο γνωστά τραγούδια των Monster Magnet στην αρχή της εμφάνισης, δεν ήθελε και ιδιαίτερη προσπάθεια να ξεσηκωθεί ο κόσμος. Θυμάστε μήπως τον Dave Wyndorf με περιττά κιλά; Πρόκειται για κατάσταση του παρελθόντος, καθώς είναι πια αρκετά αδυνατισμένος, θυμίζοντας την εικόνα του όταν τον είχαμε δει για πρώτη φορά το 1999, ως support των Metallica.

86Monsmag_5.jpg

«This is a new song» μας λέει σε κάποιο σημείο ο Wyndorf, και παίζουν το “Mindfucker”: σαν τραγούδι δεν έλεγε και πολλά, αλλά οι διάφορες λάγνες εικόνες που προβάλλονταν στο τεράστιο video wall, μας έκαναν να το ξεχάσουμε γρήγορα. Δίχως να το καταλάβουμε, μάλιστα, ήμασταν πλέον περίπου στη μέση του set, με τους Monster Magnet να παίζουν το “I Want More” κι εμείς να ξέρουμε μέσα μας ότι, όσα χρόνια αντέχει ο 60άχρονος Wyndorf με την κιθάρα του ανά χείρας, τόσα και θα βρίσκεται στο σανίδι για να παίζει με την εκάστοτε παρέα του.

86Monsmag_6.jpg

Η ώρα της ψυχεδέλειας είχε όμως φτάσει και με το “Spine Of God”, που «ντύθηκε» κατάλληλα με τους χρωματιστούς κύκλους οι οποίοι έπαιζαν στο video wall, πρώτα έφυγε από τη σκηνή ο Wyndorf, για να  ακολουθήσουν κατόπιν και οι υπόλοιποι. Φυσικά είχαμε και άλλο, με 3 μάλιστα τραγούδια που είναι η χαρά κάθε DJ των αθηναϊκών rock bars: ξεκίνημα με “Negasonic Teenage Warhead”, συνέχεια με το “Tractor” και κλείσιμο με 500 περίπου άτομα να βροντοφωνάζουν «And sing whoa, space-lord mother mother».

86Monsmag_7.jpg

Άξιζαν τα 19€ στα οποία ξεκινούσε η τιμή του εισιτήριου; Από το να πιεις 3-4 μπύρες και να ακούσεις κονσέρβα τους 5 (και πλέον) τουλάχιστον ύμνους τους, ναι, άξιζε· το συγκρότημα βρέθηκε σε καλή φόρμα, ο ήχος ήταν όπως έπρεπε και οι θεατές εκδηλωτικοί. Με τον ρυθμό που πάνε οι Monster Magnet και μιας και κάτι καινούριο ετοιμάζουν, δεν θα αργήσει η στιγμή που θα τους δούμε ξανά. Μια υποσημείωση, όμως: ας περάσει λίγος χρόνος, ώστε να τους επιθυμήσουμε ακόμα περισσότερο.

86Monsmag_8.jpg

Setlist

Dopes To Infinity
Radiation Day
Powertrip
Mindfucker
Look To Your Orb For The Warning
Twin Earth
I Want More
Dinosaur Vacume
Spine Of God

Encore

Negasonic Teenage Warhead
Tractor
Space Lord

{youtube}Ip_fASkY-h4{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured