«Όσο για το τι να περιμένετε, τo live θα περιέχει τραγούδια από τη σόλο καριέρα μου, ένα ακουστικό set, και ωραίες γενικά στιγμές, που καλό είναι να μην χάσετε! Έρχομαι στη χώρα σας σχεδόν σε κάθε tour, καθώς απολαμβάνω να παίζω για τους Έλληνες οπαδούς μου». Αυτά δήλωσε η Tarja Turunen στη συνέντευξη που μας παραχώρησε (εδώ) ενόψει του νέου της ερχομού για την προώθηση της τελευταίας της κυκλοφορίας The Shadow Self (δες εδώ), τον οποίον και τίμησαν 500 περίπου οπαδοί.

024cTarja_2.png

Πρώτοι βγήκαν οι AnVision, μια progressive rock/metal μπάντα από την Πολωνία. Η εμπειρία τους έγινε γρήγορα εμφανής, άλλωστε από το 2007 μέχρι σήμερα έχουν δώσει εκατοντάδες συναυλίες. Εύκολα, επίσης, διαπίστωνες και τη μεγάλη τους αγάπη για τους Dream Theater. Το “Around The Corner” έχει όλα τα φόντα ώστε να γίνει χιτάκι, ειδικά με τον πιο industrial ήχο που διαθέτει, συγκρινόμενο με τραγούδια εμφανώς πιο progressive, σαν το 8λεπτο “Mental Suicide” με το οποίο έκλεισαν το 30λεπτο set τους. Απολαύσαμε την άτυπη μονομαχία ανάμεσα στον κιθαρίστα Greg Ziolek και στον πληκτρά Valdi Rozanski, ακούσαμε τις κλασικές ευχαριστίες από τον τραγουδιστή Marqus Ostrowsk, ενώ στο τέλος έβγαλαν και μια ελληνική σημαία (την οποία θα έχουν από εδώ και πέρα σε περίοπτη θέση στο προβάδικό τους), καλώντας τους οπαδούς να γράψουν αφιερώσεις πάνω της.

Setlist:
I'm Gone Away / Around The Corner / Season Of The Witches /Mental Suicide

024cTarja_3.png

Η συνέχεια άνηκε στους Άγγλους hard rockers Devilfire, τα μέλη των οποίων έχουν περάσει στο παρελθόν από συγκροτήματα σαν τους Hanging Doll και Vampires Rock, αλλά και από τη μπάντα του Uli Jon Roth. Κύριο χαρακτηριστικό τους είναι οι μελωδικές κιθάρες, αυτό δε το διάστημα ετοιμάζουν και την πρώτη τους κυκλοφορία (Dark Manoeuvres). Όσα τραγούδια έπαιξαν, στάθηκαν ικανά να ανεβάσουν το κέφι των θεατών. Επίσης, όντας από το Μπέρμιγχαμ, έκαναν και μικρή αναφορά στα τεράστια συγκρότημα της πόλης τους, με τον κιθαρίστα να παίζει μάλιστα και μερικές νότες από Black Sabbath και φυσικά Judas Priest.

Setlist:
A Thousand Times/You Gotta Revolution/Kill Your Love/Devil In Your Eyes/She's Like Fire/Waiting For A Rockstar

024cTarja_4.png

Από τη στιγμή που τελείωσαν οι Devilfire μέχρι την ώρα που εμφανίστηκε η Tarja είχαμε ένα σχετικά μεγάλο κενό, που με μια καλύτερη διαχείριση θα μπορούσε να μας αφήσει λίγο πιο άνετους στο θέμα του χρόνου, αφού η συναυλία τελείωσε μετά τα μεσάνυχτα και αρκετοί αναγκάστηκαν να φύγουν νωρίτερα για να προλάβουν τα τελευταία δρομολόγια των ΜΜΜ. Λίγα λεπτά μετά τις 22:30, πάντως, οι Kevin Chown (μπάσο), Christian Kretschmar (keyboards), Max Lilja (τσέλο), Alex Scholpp (κιθάρα) & Timm Schreiner (ντραμς) έκαναν την εμφάνισή τους στη σκηνή, ακολουθούμενοι από την Tarja, με τον κόσμο να την υποδέχεται με χειροκροτήματα.

Το πρώτο τραγούδι που ακούσαμε ήταν το συναυλιακό “Demons In You”, μόνο που δίχως τα «γρυλίσματα» της  Alissa White-Gluz των Arch Enemy μου φάνηκε λίγο άδειο. Αλλά αυτό δεν πτόησε καθόλου το κοινό. Μπορείς να έχεις ό,τι άποψη θέλεις για την Tarja (για το εάν το παίζει ντίβα, για την καριέρα της μετά τους Nightwish κ.ά.), αλλά για τη φωνή της δεν μπορείς να πεις κάτι. Ώρες-ώρες χάζευα το πόσο άνετα είχε πιάσει τις ψηλές νότες, ενώ παράλληλα χαιρετούσε το κοινό και έφτιαχνε κάτι στα ρούχα της!

024cTarja_5.png

Έχοντας εμπιστοσύνη στην καινούρια της δουλειά, έπαιξε συνολικά 9 επιλογές από το The Shadow Self, οι οποίες βρήκαν θερμή ανταπόκριση. Η Tarja τώρα βρίσκεται 20 χρόνια στον χώρο και έχει μεγάλο παρελθόν με ένα συγκρότημα από το οποίο μπορεί να έφυγε με άσχημο τρόπο, παραμένει όμως κομμάτι της ιστορίας της. Γι' αυτό και είχαμε ένα Nightwish medley με τα "Tutankhamen", "Ever Dream", "The Riddler" και "Slaying Τhe Dreamer" –κακά τα ψέματα, άλλωστε, μερίδα του κόσμου ήρθε στο Fuzz αποκλειστικά για να ακούσει κάτι από Nightwish. Ακολούθησε το ακουστικό μέρος του live, όπου όλο το συγκρότημα καθισμένο έπαιξε τα "Until Silence", "The Reign", "Mystique Voyage", "House Οf Wax" και "I Walk Alone", φτιάχνοντας μια πιο «συναισθηματική» ατμόσφαιρα που και πάλι ενθουσίασε.

Η Φινλανδέζα ερμηνεύτρια δεν παρέλειπε να αναφέρει (συνεχώς) πόσο χαρούμενη είναι που βρίσκεται ξανά στη χώρα μας και πόσο της άρεσε που έβλεπε γύρω της χαρούμενα πρόσωπα. Γύρω στα μεσάνυχτα, έπειτα από ένα σύντομο encore, το συγκρότημα επέστρεψε με το “Innocence” κι ένιωσα μέσα μου μια μικρή δικαίωση για την επιλογή τους, καθώς είχα γράψει ότι το θεωρώ  ένα από τα καλύτερα κομμάτια της. Το κλείσιμο έγινε κατόπιν με το “Die Alive” και το κλασικό (πλέον) “Until My Last Breath”.

024cTarja_6.png

Πρέπει να είναι η 3η φορά που βλέπω την Tarja σε δικιά της εμφάνιση. Την πρώτη φορά θυμάμαι το πάρτυ στο οποίο είχα πάει μετά το live, από τη δεύτερη (για έναν περίεργο λόγο) δεν θυμάμαι σχεδόν τίποτα, αυτή όμως η συναυλία πιστεύω θα μου μείνει. Είχε διάθεση, κέφι, δεν μας κούρασαν τα καινούρια της κομμάτια και το μόνο που ίσως έλειψε ήταν ένα τραγούδι-έκπληξη, εκτός προγράμματος. Δεν πειράζει, χαλάλι και την ταλαιπωρία μετά για να γυρίσω σπίτι.

024cTarja_7.png

Setlist

Demons in You
500 Letters
No Bitter End
Lucid Dreamer
Eagle Eye
The Living End
Calling from the Wild
Tutankhamen / Ever Dream / The Riddler / Slaying the Dreamer
(Nightwish cover)
Until Silence / The Reign / Mystique Voyage / House of Wax / I Walk Alone
(Acoustic)
Love to Hate
Victim of Ritual
Undertaker
Too Many
---------------------------------
Innocence
Die Alive
Until My Last Breath

{youtube}JjLbApJGigQ{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured