Περνώντας τις πύλες του φετινού Plissken Festival ένιωθες πως δεν άνοιγε μπροστά σου μονάχα η πόρτα σε ένα διήμερο μουσικού ξεφαντώματος και ηχητικών ανακαλύψεων, αλλά αποκαλυπτόταν μπροστά σου η κουλτούρα μιας ολόκληρης γενιάς. Των ανήσυχων νέων του σήμερα στην Ελλάδα, που ψάχνουν και τελικά κατακτούν το καινούργιο, το φρέσκο, το διαφορετικό. Μια εναλλακτική ματιά σε κάθε πλευρά της σύγχρονης πραγματικότητας, στους χώρους του πιο νεανικού και εναλλακτικού φεστιβάλ της χώρας.

adidas_video_projection.jpg

Αυτή η διαφορετικότητα είναι που έφερε κοντά τη διοργάνωση του μουσικού event με μια εταιρεία σαν τα adidas Originals, με τη συνεργασία τους να μοιάζει προορισμένη να συμβεί από καιρό.

adidasOriginalsxPlissken_lounge_area.jpg

Το βρώμικο, αλήτικο, βγαλμένο από τα σκοτεινά σοκάκια της πόλης hip hop των Βρετανών Four Owls την Παρασκευή και οι επιθετικοί, σκοτεινοί ρυθμοί του Vatican Shadow το βράδυ του Σαββάτου (το set του τελευταίου ήταν τεχνικά και μουσικά ευφυές, ιδιαίτερο και ευρηματικό, επιδεικνύοντας πλήρως την περιπετειώδη φύση της δισκογραφίας του και της προσωπικής του γραφής) σαγήνευαν τους επισκέπτες του main stage στην Πειραιώς 117. Προκειμένου όμως εκείνοι να φτάσουν μέχρι τη σκηνή έπρεπε να διασχίσουν τον διάδρομο των adidas Originals, εκεί όπου το street style συναντούσε ιδανικά την μοντέρνα άποψη περί ενδυματικών επιλογών και ξεχωριστών μουσικών προτιμήσεων.

forowls.jpg

Το φετινό Plissken αποτέλεσε την ιδανική συνάντηση για διαφορετικά μεν, αλλά παράτολμα και περιπετειώδη δημιουργικά μονοπάτια. Μέσα από μια τέτοια τολμηρή ματιά προέκυψαν όχι μόνο οι ηχητικές επιθέσεις του Zomby αλλά και το design του Tubular Shadow. Του νέου sneaker των adidas Originals που υποδεχόταν τους θεατές των σχημάτων της κύριας σκηνής του φεστιβάλ και ήταν εκεί για να προκαλέσει το μέλλον της μόδας μέσα από τη μουσική. Διοργάνωση που αποτέλεσε ιδανικό σημείο συνάντησης της μόδας  με τους δρόμους της πόλης και το μέλλον του street style, υπό τους ήχους των μοναδικών σχημάτων που πλαισίωναν τις τέσσερις διαφορετικές σκηνές.

plissken_adidas.jpg

Οι ATH Kids και ο Νέγρος του Μοριά πλημμύρισαν το Tunnel Stage με τις ρίμες και τα ενεργητικά beats τους, κάνοντας κορμιά να πάλλονται στους ρυθμούς τους. Δείχνοντας το μέλλον της μουσικής και της τέχνης, ακριβώς όπως κάνει το Tubular Shadow των adidas Originals στον τομέα του sneaker fashion. Επιβεβαιώνοντας πως η μουσική, όπως και η μόδα ανήκει σε όλους, όχι μόνο σε λίγους και εκλεκτούς. Γεννιέται καθημερινά στους δρόμους της πόλης, με τον καθένα να εκφράζει το προσωπικό του δημιουργικό και συνολικό όραμα.

Χιλιάδες sneakers στα πόδια των επισκεπτών του φετινού Plissken χόρευαν ακατάπαυστα με τα σχήματα της χορευτικής μουσικής που επισκέφθηκαν το Aquarium stage.

ellenallien.jpg

Τη σκηνή όπου η techno ιέρια Ellen Allien επιβεβαιώσε για μια ακόμη φορά τη φήμη της (η δική της φιλοσοφία ήρθε σε αρκετά αισθητή αντίθεση με την πιο μελαγχολική, dark της De Witte, δίνοντας τα διαπιστευτήρια ενός ήχου σαφώς πιο φωτεινού και τσαχπίνικου, με έντονες και εύκολα διακριτές μπασογραμμές, και πολλαπλές στρώσεις κρουστών και συνθετητών), αλλά και νεότεροι καλλιτέχνες όπως ο XXXY δημιούργησαν την δική τους εισαγωγή στο ελληνικό κοινό. Οι vocal house μελωδίες των τελευταίων, μάλιστα, ανακατεύτηκαν ευχάριστα με πιο πριονωτά beats, δημιουργώντας τη χορευτική στιγμή που φάνηκε να επιθυμούσαν όσοι σκόπευαν να ξενυχτήσουν στο Plisskën. Αλλά και στο main stage, μετά τον 45λεπτο, υποβλητικό οργανικό/ψηφιακό διάλογο του Forest Swords, οι La Femme, με την πρότασή τους από ολίγον surf, ολίγον synth pop, έδωσαν στο αθηναϊκό κοινό ένα ακόμη όνομα να λατρέψει.

forestswordss.jpg


Οι μουσικοί που άφησαν το στίγμα τους και στο φετινό Plissken είναι μουσικοί της πόλης: ξεκίνησαν από τους δρόμους και τα σοκάκια της, αφήνοντας την τέχνη τους να γεννηθεί, να ωριμάσει και να αντρωθεί στην καρδιά της πόλης. Η μουσική άλλωστε δεν μπορεί να ανήκει σε λίγους, οφείλει να προκαλεί το status quo και να αμφισβητεί το κατεστημένο, είτε το ηχητικό, ή συνολικά. Η ίδια φιλοσοφία δηλαδή που υπήρχε στους δημιουργούς τόσο του Plissken Festival, όσο και του Tubular Shadow των adidas Originals.

adidasOriginalsxPlisskën_TubularShadow.jpg

Του νέου sneaker των adidas Originals που εκφράζει, και κατ' επέκταση καταλήγει να συμβολίζει, το στυλ του δρόμου, την κουλτούρα της street style, περνώντας  το μήνυμα πως η μόδα ανήκει σε όλους - όχι μόνο σε λίγους εκλεκτούς - γιατί γεννιέται καθημερινά στους δρόμους της πόλης, με τον καθένα να εκφράζει το προσωπικό του fashion statement.  Το Tubular Shadow θα είναι διαθέσιμο από τις 08.12 στο adidas Originals Fashion Corner, στο attica City Link, στο adidas Originals Store στη Ρόδο και σε επιλεγμένα sneaker stores σε όλη την Ελλάδα.

plissken.jpg



Challenge your music. Challenge your style. Challenge your future.

#TUBULAR
#adidasOriginals

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured