Τα τραγούδια που γέννησε η ανεξάρτητη δισκογραφική Sarah Records, όσα χρόνια κι αν περάσουν, θα παραμείνουν ιδανική συντροφιά στον περιορισμένο κύκλο φανατικών που τα αγάπησαν. Οι Orchids από τη Γλασκόβη υπήρξαν ένα από τα πιο λαμπρά ονόματα που γεννήθηκαν μέσα από εκείνα τα αξέχαστα σινγκλάκια, τα οποία κυκλοφορούσε διαδοχικά η εταιρεία από τα τέλη της δεκετίας του 1980, μέχρι το 1995. Και την Κυριακή στο Tiki, γέμισαν τον χώρο με τρυφερά φωνητικά, τυλιγμένα στωικά γύρω από τα ολοστρόγγυλα κομμάτια τους.

096Orchids_2.jpg

Πριν από εκείνους, όμως, τη βραδιά άνοιξαν οι Next Time Passions (ιδανικό ζευγάρωμα), οι οποίοι έπαιξαν με όρεξη τα αισιόδοξα και σοφιστικέ τους τραγούδια. Η εγχώρια μπάντα ξεδίπλωσε μια λεπτεπίλεπτη μελαγχολία βασισμένη μουσικά στη δεκαετία του 1980, θυμίζοντάς μας τις περήφανα εξόφθαλμες αναφορές της σε συγκροτήματα σαν τους Smiths και τους Housemartins.

096Orchids_3.jpg

Την ωραία γεύση που μας άφησαν στο στόμα οι Next Time Passions εκμεταλλεύτηκαν άριστα οι Orchids, παίζοντας στο –στριμωγμένο στα λίγα τετραγωνικά μέτρα του Tiki– κοινό μερικά από τα πιο ωραία τραγούδια τους, όπως το "Apologies". Οι ερμηνείες τους, μάλιστα, σχημάτισαν στην ατμόσφαιρα εκείνη τη «ζώνη ασφαλείας» που διέκρινε τη μουσική της Sarah Records. Όσοι λοιπόν παραβρέθηκαν εκεί, είχαν την τύχη να απολαύσουν μελωδίες παντός καιρού και διαθέσεων, από αυτές που σου ανοίγουν την καρδιά, αλλά με τρόπο που σου κρατάει το βλέμμα σκυθρωπό. Η καλοκουρδισμένη δε rhythm section, δεν το κούνησε ρούπι από τη σιγουριά των καλοσχηματισμένων ρεφρέν, καθόλη τη διάρκεια του set.

096Orchids_4.jpg

Αυτή ήταν μία από τις συναυλίες στις οποίες νιώθεις ότι συμμετέχεις με τον διπλανό σου, οπότε δεν τον βλέπεις σαν αντίπαλο που διεκδικεί τον χώρο σου. Από τις τρυφερές εκείνες βραδιές που θες μετά το τέλος τους να συνεχίσεις να ακούς μουσική. Όχι γιατί δεν έμεινες χορτασμένος, αλλά γιατί δεν θες να βγεις από τη «Sarah Records κατάσταση του νου» με την οποία πλημμύρισες.

096Orchids_5.jpg

Η συναυλιακή Αθήνα έχει ανάγκη από περισσότερα τέτοια ξέγνοιαστα σφυρίγματα, μέσα στην πληθώρα φιλόδοξων events με επιθετικό marketing. Αγαπημένες Ορχιδέες, σας ευχαριστούμε.

{youtube}3CGEFpB3YZ0{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured