Κατάμεστη το Σάββατο το βράδυ η Death Disco, για μια συναυλία που τελικά έγινε sold-out. Οι Γερμανοί έκαναν την καλύτερή τους μέχρι τώρα εμφάνιση στη χώρα μας, στήνοντας ένα electro party που ανταποκρίθηκε πλήρως στις προσδοκίες του κοινού.

Diorm_2.jpg

Η αρχή έγινε όμως με τους Θεσσαλονικείς Technolorgy, οι οποίοι μετράνε ήδη 8 χρόνια στον χώρο της dark electro/ΕΒΜ. Αν και η μουσική που φτιάχνουν δεν είναι κάτι πρωτότυπο –οι επιρροές από τους Apoptygma Berzerk, τους VNV Nation και άλλους EBM αστέρες είναι πέρα από εμφανείς– η παρουσία τους δεν ήταν κακή, κυρίως λόγω της επί σκηνής ενέργειάς τους. Επίσης απάντησαν στο καίριο ερώτημα, αν ακούνε οι γκοθάδες Katy Perry, όταν (ίσως για πρώτη φορά στα χρονικά της Death Disco) ακούστηκε ζωντανά το “Alien” της αγαπημένης μας pop star.

Diorm_3.jpg

Λίγο πριν τις 11, είχε έρθει πια η ώρα για τους Diorama. Οι δύο πολύ συμπαθείς –και αειθαλείς– Γερμανοί, ο Torben Wendt και ο Felix Mark, εμφανίστηκαν λοιπόν πίσω από τις κονσόλες και η έναρξη ήρθε με το “ZSA”, για να ακολουθήσει το “Child Οf Entertainment”. Αλλά εκεί που η ένταση ανέβαινε, η ατμόσφαιρα φτιαχνόταν και τα χέρια είχαν σηκωθεί ψηλά, ένα τεχνικό πρόβλημα δημιούργησε μια αναμονή 10 λεπτών, με πολλή αμηχανία.

Diorm_4.jpg

Απ' ότι καταλάβαμε από την έκφραση του Wendt, «Όταν παίζεις με τους Diorama και χρησιμοποιείς υπολογιστές, είναι σημαντικό να τους βάζεις στην πρίζα»: τους είχε τελειώσει η μπαταρία του laptop! Έτσι, μετά από λίγα δειλά χαμόγελα, το δίδυμο ήταν και πάλι φορτσάτο, έτοιμο να μας κάνει να ξεχάσουμε το μικρό του παράπτωμα. Και αυτό έκαναν. Παίζοντας υλικό από όλη τους τη δισκογραφία, ακούσαμε τα μεγάλα club hits “Erase Me” και “Her Liquid Arms”, ενώ τα ταβάνια έπεσαν στο “Synthesize Me”, ένα από τα καλύτερα και πιο πιασάρικα κομμάτια τους. Έκπληξη αποτέλεσε το “Friends We Used To Know”, ενώ το τέλος ήρθε φυσικά, με το “Advance”.

Diorm_5.jpg

Ήταν ένα δυνατό, ηλεκτρικό live, που θύμισε πολλά στους παλιότερους –άλλωστε ο μέσος όρος ηλικίας των παρευρισκόμενων στη Death Disco ήταν πάνω από τα 30. Μπορεί και οι φίλοι μας να μη βρίσκονται πια στην πρώτη τους νιότη και δόξα, ξέρουν όμως ακόμα να μας διασκεδάζουν. Μια πολύ καλή και γεμάτη συναυλία, όπως ακριβώς το περιμέναμε.

{youtube}KVUU2PBuHhg{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured