Η αμεσότητα και η ειλικρίνεια σε μια ζωντανή εμφάνιση είναι ποιότητες που πάντα θα αντιμετωπίζονται με (δικαιολογημένο) σεβασμό. Αλλά τέτοιες αρετές δεν στοιχειοθετούν –απαραίτητα– κι ένα αξιομνημόνευτο live. 

Η Laetitia Sadier βρέθηκε στο Tiki για μια ζεστή συναυλία, μπροστά σε μερικούς φίλους που θέλησαν να την ακούσουν. Με την ακουστική της κιθάρα και με μια μελαγχολική γλυκύτητα στα μάτια, αφηγήθηκε ιστορίες από τα προσωπικά της άλμπουμ, τραγουδώντας τις με θέρμη και απλότητα.

Sadier_2.jpg

Αλλά η αγαπημένη φωνή των υπέροχων δίσκων των Stereolab –εκείνων που λάμπρυναν την indie pop των ένδοξων 1990s– δεν έκανε πολλά πράγματα ώστε να αφήσει αξέχαστη τη (χαλαρή, κατά τα λοιπά) βραδιά στο Tiki. Αν και συμπαθέστατη, δηλαδή, η Γαλλίδα ερμηνεύτρια δεν έδειξε να έχει διάθεση να τραγουδήσει με πάθος και να καταπλήξει τους θαμώνες, οι οποίοι την κοιτούσαν στα μάτια.

Sadier_3.jpg

Απεναντίας, υιοθέτησε ένα χαλαρό και κάπως σαλονάτο ύφος, με αποτέλεσμα άνετα να τη φανταστείς να τραγουδάει γύρω από μια φωτιά σε κάποια παραλία, μπροστά σε ζευγαροπαρεάκια χαριεντιζόμενα νωχελικά. Όχι και η καλύτερη περιγραφή για μια ταλαντούχα τραγουδοποιό, που διέπρεψε κάποτε στη διανοουμενίστικη ποπ...

Sadier_4.jpg

Ανάμεσα σε αφηγηματικές εισαγωγές και σε μακρόσυρτες γαλλικές ιστορίες, η Laetitia Sadier επέτρεπε σε ψήγματα του ταλέντου της να αφεθούν διάχυτα στην ατμόσφαιρα, συνοδεύοντας τη μελωδική της φωνή. Οι ακουστικές εκδοχές τραγουδιών όπως τα "Oscuridad", "Find Me Τhe Pulse Οf Τhe Universe", "Butter Side Up" και "Summertime", μπορούσαν να ικανοποιήσουν την ερωτική ευδαιμονία του ακροατή του καναπέ –και εν μέρει πράγματι το πέτυχαν– όμως το σύνολο της εμφάνισης υπονομεύτηκε τελικά από μια υπέρ το δέον χαλαρή διάθεση, από τα μεγάλα κενά ανάμεσα στα κομμάτια, μα και από την αμήχανη (ενίοτε) πόζα της ίδιας της Sadier.

Sadier_5.jpg

Πάντα βέβαια θα αναζητούμε και θα εκτιμούμε την αμεσότητα και την ειλικρίνεια, ειδικότερα από καλλιτέχνες που δεν κουβαλάνε επιτήδευση και που τολμάνε τους μικρούς χώρους. Θα έχουμε και αντιρρήσεις, όμως, όταν αυτά τα συναισθήματα επικοινωνούνται στο ρελαντί.

{youtube}FCanjM9Uiww{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured