Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί, αλήθεια, ότι στα τελειώματα του Ιούνη του 2015, οι βασικοί παράγοντες που θα επηρεάζουν την ψυχολογία μας θα ήταν οι κλειστές τράπεζες, τα capital controls, ένα επικείμενο δημοψήφισμα, φίλοι και γνωστοί που κατ’ άλλα συμπαθούμε αλλά έχουν διαφορετική γνώμη (οι μπάσταρδοι) και ένας καιρός που πιθανότατα περνάει την κλιμακτήριο;

Bhart_2.JPG

Είναι λοιπόν εξαιρετικά όμορφο να βλέπεις όλους αυτούς τους παράγοντες να εξαϋλώνονται, όταν η μουσική εισέρχεται στον χώρο: η Δύναμη της Μουσικής θριαμβεύει ξανά και ξανά. Σίγουρα, η συναυλία της Beth Hart δεν είχε τις καλύτερες των συνθηκών για να «πάει καλά» –μάλιστα, με τον κόσμο μουδιασμένο και τη βροχή να πέφτει καταρρακτώδης, ομολογώ ότι ήμουν έτοιμος να αποχωρήσω από το προαύλιο της Τεχνόπολης, ελάχιστα λεπτά πριν την έναρξη. Ευτυχώς για εμένα και τους υπόλοιπους θαμώνες, οι προσπάθειες της Καλιφορνέζας να διατηρηθεί το κέφι σε ανεκτά επίπεδα ήταν τεράστιες

Bhart_3.JPG

H διασκευή στο “I’ll Take Care Of You” του Bobby Bland (έχει ηχογραφηθεί και στη συνεργασία της με τον Joe Bonamassa), το παιχνιδιάρικο "Bang Bang Boom Boom", τα ολοκαίνουργια “Might As Well Smile” και “Better Than Home”, το συγκλονιστικό “Leave The Light On”, η λαϊκή συν-απαίτηση «…gimme my money back motherfucker» κάπου ανάμεσα στο “Trouble”, ήταν μόνο κάποιες λίγες αναφορές στα highlights μιας διαδρομής, η οποία θα οδηγούσε στη διασκευή του "Whole Lotta Love". Το κοινό ανασκουμπώνεται, τραγουδάει με την ψυχή του και ενώνει τον ενθουσιασμό του με αυτόν της κυρίας Hart, σε μια εκτέλεση που ευτυχώς δεν αποτέλεσε άσχημο σημείο αναφοράς.

Bhart_4.JPG

Οι Μεγάλες Κυρίες των μπλουζ άνθισαν κάπου μετά την ηλικία των 35-40. Με βάση λοιπόν τη διαπίστωση αυτή, η Beth Hart βρίσκεται στην κατάλληλη περίοδο της καριέρας της για να περάσει στο σύγχρονο πάνθεον εκείνων. Η διασκευή στο “I’d Rather Go Blind” –επιτυχία της θρυλικής Etta James (σύνθεση των Ellington Jordan/Billy Foster)– αποτέλεσε την αρτιότερη ερμηνευτική στιγμή της βραδιάς: στεκόμενος απέναντι στο εύρος και στη διαύγεια της φωνής της Hart, το ομολογώ συγκινημένος. 

Bhart_5.JPG

Το τριπλό encore, επιστέγασμα μιας ζεστής βραδιάς παρά τη χαμηλή θερμοκρασία για τα επίπεδα της εποχής, περιλάμβανε επίσης τα "Sister Heroine" (από τη συνεργασία της με τον Slash), το "As Long As I Have A Song" (από το νέο άλμπουμ Better Than Home) και την καθηλωτική bluesy hard ροκιά "Spirit Οf God", η οποία έκλεισε θριαμβευτικά μια υπέροχη συναυλία.

{youtube}F7xRTtl8SKE{/youtube} 

 

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured