Η τρίτη εμφάνιση των Zita Swoon στην Αθήνα, τους βρήκε σε μεγάλα κέφια και με ένα αρκετά διαφορετικό τρόπο παρουσίασης του υλικού τους. Υλικό κυρίως επιλεγμένο από το σύνολο της δισκογραφίας τους, με έμφαση σε κομμάτια που δεν είναι ιδιαίτερα γνωστά στο ευρύ κοινό, παιγμένα είτε unplugged είτε με full μπάντα.

Η συναυλία ξεκίνησε και τελείωσε με σχεδόν παντελής έλλειψη ηλεκτρισμού, με τον κύριο Stef Kamil Carlens να τραγουδά με απουσία μικροφώνου, προσπαθώντας να δημιουργήσει μία ζεστή ατμόσφαιρα και επικοινωνία με το κοινό. Δυστυχώς το μέγεθος του συναυλιακού χώρου δεν ενδείκνυτο για μία τέτοια εμφάνιση. Ένα πιο μικρό club θα δημιουργούσε σίγουρα ένα πιο κατάλληλο κλίμα, μιας και αυτή την φορά από την μέση του μαγαζιού και έπειτα ο ήχοςτης μπάντας μπερδευόταν με τις φωνές πολλών από το ακροατήριο που είχαν σχηματίσει πηγαδάκια και συζητούσαν ποικίλης ύλης θέματα.

Ακόμα και έτσι όμως απέδειξαν σε όλους μας ότι είναι μία δεμένη μπάντα, με έντονο το στοιχείο της ιδιαιτερότητας στο παίξιμο και στις συνθέσεις της. Μπερδεύοντας με μοναδικό τρόπο ετερόκλητα ακούσματα και επιρροές από διαφορετικές εποχές και είδη της σύγχρονης μουσικής κληρονομιάς, μας χάρισαν περίπου δύο ώρες από την μαγεία τους.

Σε μία κανονική συναυλία τους οι Zita Swoon είναι σίγουρα πιο ενδιαφέροντες, πέρα για πέρα ικανοί να κερδίσουν το νου και το σώμα του ακροατηρίου τους, όπως μας έχουν αποδείξει και στις δυο προηγούμενες φορές που επισκέφτηκαν την χώρα μας. Την προηγούμενη Παρασκευή δυστυχώς το σώμα μας ήταν λίγο μουδιασμένο την περισσότερη ώρα. Ο νους βέβαια, ιδιαίτερα όσων είχαν από νωρίς καταλύσει το μπροστινό μέρος του χώρου, συμμετείχε πιο ενεργά και το μεγαλύτερο μέρος του show το απήλαυσε χάρη και στην απόδοση της μπάντας.

Ο Stef ντυμένος με ένα μακρύ μαύρο φόρεμα, απέδειξε πως η δύναμη της επικοινωνίας του με τον κόσμο παραμένει ακμαία και ουσιαστικά ανανέωσε το ραντεβού του μαζί μας για την εποχή που θα ξανάρθει με την παρέα του να μας παρουσιάσει τα καινούρια του τραγούδια. Άλλωστε οι φανατικοί θαυμαστές του μας έδειξαν με το ασταμάτητο κούνημά τους και τον βοερό ενθουσιασμό τους πως αν όλοι μας ξέραμε καλύτερα ολόκληρο το υλικό που μας παρουσίασαν, ίσως να περνάγαμε καλύτερα. Ακόμα και σε αυτόν τον χώρο...

Στα highlights της συναυλίας η διασκευή τους στο This Is Love της PJ Harvey, στο οποίο ξεσηκώθηκε σύσσωμο το club.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured