Το τρίο των Σκοτσέζων Sputniks Down έχει μικρή δισκογραφική ιστορία, αρκετή όμως να μας εντυπωσιάσει και να τους φέρει τελικά από τα μέρη μας. Το άλμπουμ τους "Much Was Decided Before You Were Born" διαρκούσε 45 περίπου λεπτά και έδινε το στίγμα ενός συγκροτήματος που χρησιμοποιώντας κιθάρα, μπάσο και συνθετητές -κάποτε και φωνητικά- απλώνει μουσικές ελεύθερες σε φόρμες και εκφραστικούς κανόνες, βασιζόμενο στον αυτοσχεδιασμό και την post rock μουσική ιδεολογία.

Το ύφος τους αυτό μετέφεραν τα μέλη του στη μικρή σκηνή ενός κατάμεστου και κυριολεκτικά Μικρού Μουσικού Θεάτρου, προσελκύοντας αφύσικα πολύ κόσμο για το μέγεθος του χώρου και του ονόματος (κι αυτό δεν θα μπορούσε παρά να είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό για τη διοργάνωση ανάλογων τέτοιων εκδηλώσεων. Περιττό δε να πούμε ότι οι αλλοδαποί πιτσιρικάδες φίλοι μας είχαν πάθει την πλάκα τους που τόσοι άνθρωποι είχαν σπεύσει να τους δουν! Μάλιστα είχαν φέρει μαζί τους 50 cdr για να μοιράσουν, αν και ήταν σίγουροι ότι δεν θα τους παρακολουθήσουν τόσοι πολλοί σε αριθμό θεατές…).

Τα κομμάτια τους ήταν σχετικά απλά στη δομή τους, ένας μηχανικός ρυθμός έστρωνε το χαλί για να περιπλανηθούν τα όργανα σε γόνιμους δημιουργικούς δρόμους, αφήνοντας πίσω τους μια ευχάριστη αν και όχι και πολύ έντονη, είναι η αλήθεια, γεύση. Έπαιξαν, όπως είπαν και οι ίδιοι, ότι είχαν και δεν είχαν από κομμάτια και όταν το κοινό τους πίεσε, διασκεύασαν το "Here" των Pavement. Συμπαθητικοί και εντέλει ενδιαφέροντες.

Κάτι παραπάνω από απλώς ενδιαφέρον ήταν και το σχήμα που άνοιγε τη συναυλία, οι δικοί μας Sweetohm. Εξίσου απλοί και αποτελεσματικοί με τους Sputniks Down, γνώριζαν πολύ καλά που πήγαιναν οι φαινομενικά άστατες πειραματικές τους διαδρομές, αφήνοντάς μας γεμάτους ανυπομονησία για το δισκογραφικό τους ντεμπούτο.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured