Ας κάνουμε μια μικρή αναδρομή στο φετινό Electron, το οποίο κατά γενική ομολογία αντάμειψε τις όποιες προσδοκίες μας. Βέβαια είναι ελληνικό χαρακτηριστικό να παραπονιόμαστε για το καθετί, αλλά κατά την έξοδο από το Λυκαβηττό και τις δυο μέρες παρατηρήσαμε περισσότερα χαμόγελα παρά γκρίνιες. Άντε και του χρόνου (όπως λέμε πάντα)

Καλύτερη Στιγμή : Sometimes - James. Ένα από τα καλύτερα τραγούδια που έχουν γραφτεί στα 90s, σε μια άψογη εκτέλεση και καθολική αποδοχή από το κοινό. Η συγκίνηση στο αποκορύφωμα ... so, it's one of these nights ... όπως είπε και ο Tim Booth

Πιο νοσταλγική στιγμή : Sit Down – James

Πιο ξεσηκωτική στιγμή : Satan - Orbital. Το περιμέναμε, ήμασταν προετοιμασμένοι αλλά πάλι μείναμε με το στόμα ανοικτό.Classic!

Πιο αμήχανη στιγμή : Το black out σε έναν ενισχυτή όταν έπαιζαν οι James (έβγαζε και καπνούς ή μου φάνηκε;) Ακολούθησαν μερικά λεπτά αμηχανίας αλλά ο κόσμος συνέχισε να τους αποθεώνει ακόμα και τότε.

Πιο δυνατός ήχος : Μα βέβαια στους Orbital, οι οποίοι κυνηγούν το ρεκόρ για το θέατρο του Λυκαβηττού. Όταν πλησίαζες την σκηνή πραγματικά ένιωθες τις δονήσεις.

Καλύτερος Perfomer : Μα βέβαια ο Tim Booth (και οι υπόλοιποι δεν τα πήγαν άσχημα) ο οποίος έτσι όπως χόρευε νόμιζες οτι θα διαλυθεί.

Άψογη Ροή : Και η δυο μέρες ξεκινούσαν χαλαρά (Bent/Patrelakis) ανέβαιναν δημιουργώντας μια ευχάριστη διάθεση (Stereo MCs/Morcheeba) και τέλειωναν σε μια έκρηξη (Orbital/James). Καθόλου άσχημα μια και πολύ συχνά στα ελληνικά φεστιβάλ (αν όχι σε όλα) είχαμε προβλήματα με το line up αλλά και τη σειρά των εμφανισθέντων (τα παραδείγματα είναι δεκάδες).

Κόσμος : Πολύς, ευδιάθετος με μια λέξη super! Πιο indie την Παρασκευή, πιο πολύχρωμος την Τρίτη αλλά σε κάθε περίπτωση ανοικτός και θετικός. Στους Morcheeba φάνηκε λίγο διστακτικός στην αρχή (ήταν σαφές ότι όλοι είχαν έρθει για τους James) αλλά στην συνέχεια υπέκυψε στα τερτίπια της Skye και απαίτησε και το encore.

Διοργάνωση : Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, άλλωστε και ο χώρος του Λυκαβηττού βοηθάει και με λίγη προσοχή όλα ρέουν καλώς. Γενικά οι πρωταγωνιστές του φεστιβάλ ήταν τα συγκροτήματα και όλοι οι υπόλοιποι έμειναν στο background, όπως και θα πρέπει να είναι.

1st day vs 2nd day = X (Μπορεί οι James να έκαναν θραύση στο κοινό της δεύτερης μέρας αλλά και το δίδυμο Orbital-Stereo MCs δεν τα πήγε καθόλου άσχημα)

Rockwave 2001 vs Electron 2001 = 2 (Λογικό μετά της ατυχίες του φετινού Rockwave. Το καλό βέβαια είναι που εκεί που δεν είχαμε κανένα φεστιβάλ τώρα έχουμε δυο και μάλιστα υψηλού επιπέδου.)

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured