Να ’μαστε και στο φετινό Electron! Δυο μέρες με 5 αυτή τη φορά groups, με όχι αποκλειστικά ηλεκτρονικό ήχο (δεν μας χαλάει, ειδικά όταν πρόκειται να δούμε για πρώτη φορά τους James) στον γνώριμο χώρο του Λυκαβηττού. Αυτή η ανάβαση στον λόφο πλέον τείνει να γίνει ρουτίνα, μια ευχάριστη ρουτίνα, μια και πρόκειται για συναυλίες από group με φρέσκο ήχο και δυνατή παρουσία. .

Το αποψινό μενού περιλάμβανε κατά σειρά Bent, Stereo MCs και Orbital. Δυστυχώς δεν κατάφερα να προλάβω τους πρώτους (όπως και ο μισός σχεδόν κόσμος) μια και άρχισαν λίγο μετά τις 8 και για να φτάσεις στο κέντρο τέτοια ώρα πρέπει μάλλον να χωθείς στην κίνηση από το μεσημέρι. Η συνέχεια πάντως ήταν υπερ-χορταστική. .

Οι Stereo MCs κάνουν δυναμικά την εμφάνιση τους στη σκηνή λίγο μετά τις 9, με τον υπερκινητικό vocalist Rob B., δυο drummers στο background και δυο super-sexy έγχρωμες κοπέλες μπροστά, να αναλαμβάνουν backing vocals και χορευτικές φιγούρες. Ο συνδυασμός δυνατού ήχου (ακόμα βέβαια δεν είχαμε νιώσει τον καταιγισμό των Orbital), παραινέσεων του Rob B. και διαρκούς χορού από τις δυο κοπέλες είχε ως αποτέλεσμα το κέφι στον κόσμο να ανάψει για τα καλά και να μεταφερθούν όλοι από τα καθίσματα στο χώρο μπροστά στη σκηνή, ο οποίος και θα έμενε ασφυκτικά γεμάτος μέχρι το τέλος της βραδιάς. .

Τα τραγούδια από το νέο τους δίσκο έδειχναν να έχουν πιο γεμάτο ήχο (εχμ καλά, από tapes παίζονταν αλλά δεν περιμέναμε και τίποτα άλλο), τα classics Connected και Step it up έδεσαν αρμονικά στο όλο set, ενώ στιγμές από το παρελθόν ξεσήκωναν ακόμα περισσότερο τον κόσμο. Από ότι φαίνεται δεν ήταν και λίγοι οι οπαδοί τους ανάμεσα στο κοινό, αλλά ο κύριος λόγος που οι περισσότεροι ήμασταν εκεί ήταν βέβαια οι αδερφοί Hartnoll.

Αφού οι Stereo MCs μας έφτιαξαν το κέφι προετοιμάζοντας μας για τη συνέχεια αποχώρησαν από τη σκηνή μετά από τουλάχιστον 1 ώρα. Τα drums αποχώρησαν από τη σκηνή δίνοντας τη θέση τους στα τεράστια synthesizers των Orbital. Η φήμη των φοβερών εμφανίσεων των Orbital είναι γνωστή και φρόντισαν να την επιβεβαιώσουν και στο Λυκαβηττό. .

Ξεκίνημα με Tension, το δυνατό εναρκτήριο του Alltogether το οποίο είχε όπως αναμενόταν την τιμητική του. Διαθέτει άλλωστε κομμάτια δυναμίτες όπως το Doctor?, αρκετή ποικιλία ήχων και στυλ, αλλά και μερικά tracks που με δυσκολία ακολουθούν τα standards τους. Όπως τα Οι! και Illuminate στα οποία το live έκανε και μια μικρή (ανεπαίσθητη ίσως για τους περισσότερους) κοιλιά. Βέβαια αμέσως μετά ακολούθησε η αναμενόμενη έκρηξη με το Satan συνοδευόμενο από το επίσης δυναμικό Tootled. Όσο για τις ζωντανές εκτελέσεις του Satan τι να πούμε. Πάντα ξέρουμε τι θα επακολουθήσει και πάντα μένουμε με το στόμα ανοιχτό. .

Ο κόσμος ανταποκρίθηκε θετικότατα και στα αποσπάσματα από το παρελθόν τους (κυρίως από το Orbital 2), τα οποία παραδέχομαι με ταρακούνησαν δεόντως και προσωπικά, γεμίζοντας με βέβαια και με νοσταλγία που δεν είχα παρακολουθήσει κάποια από τις παλιότερες εμφανίσεις τους. .

Η εκτελέσεις των κομματιών ήταν συχνά μη αναμενόμενες, βάζοντας σε σε ένα κλίμα προσμονής για το τι θα ακολουθήσει στο επόμενο loop. Ένα δυνατό break, ένα ambient πέρασμα, κάποια περίεργα samples ή ένα trance και techno beat; Με αυτόν τον τρόπο κατάφερναν να σε ρουφούν μέσα στη μουσική τους και χωρίς να το καταλάβεις είχε φτάσει κιολας η ώρα της αποχώρησης τους. Αμέσως όμως επιστροφή για encore και με τους πρώτους ήχους του P.E.T.R.O.L. πάλι αρχίζει ο χορός. Σχεδόν δυο ώρες πέρασαν χωρίς να το καταλάβει κανείς. .

Τα θετικά :
Ο κόσμος ήταν super! Ευδιάθετος και θετικός, πολύχρωμος, πικάντικος και ζεστός, δεν παρουσίασε ούτε ένα από τα αρνητικά φαινόμενα που συχνά παρατηρούμε στο ελληνικό κοινό (και παρατηρήθηκαν και στο περσινό Electron). Όλοι είχαν έρθει για να χαρούν την βραδιά και έτσι και έκαναν. Ασταμάτητος χορός και άφθονο κέφι όλο το βράδυ (σίγουρα ήμασταν στο Λυκαβηττό;) .

Ο ήχος διαυγής και εκκωφαντικός ταυτόχρονα (μήπως τελικά δεν ήμασταν στο Λυκαβηττό;) έπιασε στους Orbital μάλλον τα maximum ντεσιμπέλ που έχει δώσει ποτέ το θέατρο Λυκαβηττού. Αψογα!.

Χορταστική και η διάρκεια, μια και δεν επηρεάστηκαν τα groups από την φεστιβαλική χροιά του event και ανέπτυξαν πλήρη σετ. (Δεν έπαιξαν οι Orbital το The Box; Ε, μην τα θέλετε και όλα δικά σας) .

Τα αρνητικά :
Πρέπει να ήταν από τις λίγες συναυλίες που ούτε ένα παράπονο δεν ακούστηκε πέραν της πενιχρής οικονομικής κατάστασης στην οποία έχουν όλοι πέσει με τα τόσα events που γίνονται τελευταία. Ας ελπίσουμε και ανάλογη συνέχεια την Παρασκευή, στο δεύτερο μέρος του Electron, στο οποίο σίγουρα θα βρισκόμαστε και on-time. See you! .

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured