Θα ήθελα να γίνω κακός, αλλά δεν μπορώ. Θα ήθελα να γκρινιάξω για την, για μια ακόμα φορά κακή διοργάνωση από πλευράς του Νέου Ρεύματος, αλλά και πάλι δεν μπορώ. Γιατί ναι μεν, ο χώρος ήταν ακατάλληλος, οι εμφανίσεις των καλλιτεχνών έγιναν με μεγάλες καθυστερήσεις, για να πάρω μία ζεστή μπυρά έπρεπε να περιμένω μισή ώρα στην ουρά για να εξυπηρετηθώ από το μοναδικό ταμείο στημένο επάνω σε πάγκο λαϊκής αγοράς, αλλά και πάλι δεν θέλω και δεν πρόκειται εν πάσει περιπτώσει, να μείνω με αυτές τις άσχημες αναμνήσεις από την καυτή βραδιά του φετινού καλοκαιριού που διανύουμε.

Προτιμώ ειλικρινά να την θυμάμαι ως μία από τις καλύτερες συναυλικές βραδιές των τελευταίων χρόνων. Οι βρετανοί μάγοι Red Snapper και ο Ιάπωνας DJ Krush να είναι καλά. Ας τα πάρουμε όμως τα πράγματα με την σειρά.

Την βραδιά άνοιξε το σχήμα των Monitor, το οποίο αν και ξεκίνησε το μισάωρο set του με πολύ καλές προοπτικές και κερδίζοντας θετικά σχόλια από πολλούς που για πρώτη φορά ερχόντουσαν σε επαφή μαζί τους, σύντομα απογοήτευσε. Οι αρχικοί σύγχρονοι electronica/ dance ήχοι και κάποια συμπαθητικά funky περάσματα αντικαταστάθηκαν από ένα εντονότατο ενοχλητικό φλερτάρισμα με αυτή που ονομάστηκε τα πρόσφατα χρόνια, «έντεχνη» ελληνική μουσική. Ίσως να έφταιγαν σε κάποιο βαθμό και τα φωνητικά της, συμπαθητικής κατά τα άλλα, τραγουδίστριας που μου θύμισαν το συγκεκριμένο μουσικό ιδίωμα. Αλλά ποιος είμαι εγώ που θα τα βάλω με το κοινό του Διφώνου;

Μία ώρα αργότερα, και ενώ η παρέα είχε μεγαλώσει, γιατί περί μιας μεγάλης παρέας πρόκειται όταν μιλάμε για τους ανθρώπους που ακούνε την μουσική που θα απολαμβάναμε εκείνο το βράδυ, στην χώρα μας, οι βρετανοί μουσικοί βρεθήκανε στην σκηνή και εμείς ταξιδέψαμε στα βροχερά σκοτεινά δρομάκια του κόσμου των Red Snapper.

O Ali Friend στο μπάσο να δεσπόζει στο κέντρο της σκηνής, ο David Ayers στα αριστέρα στην κιθάρα, και ο Richard Thair στα drums στα δεξιά, με έναν dj/programmer από πίσω τους και τον, τεραστίων διαστάσεων, MC Det να αναλαμβάνει τα φωνητικά σε αρκετά τραγούδια, οι Red Snapper απλά κατέπληξαν με την όλη τους παρουσία. Δεμένο act από τα λίγα, ένα απόλυτο jazzy-drum’n’bass’n’rock’n’roll group που ξεσήκωσε, και μας ίδρωσε ακόμα και τα εσώρουχα μας, όπως μας υποσχέθηκε κάποια στιγμή και ο MC Det.

Με ένα set που κράτησε γύρω στα 90 λεπτά με tracks και από τα τρία τους albums και τρία άλλα ολόφρεσκα, χωρίς όμως πνευστά, ένα γεγονός που μας στέρησε, όπως είναι λογικό, κάποια άλλα αγαπημένα tracks του σημαντικού group. Προσθέστε και ένα ομολογουμένως καταπληκτικό και ταιριαστό light show, έναν τέλειο, χωρίς υπεβολή, ήχο, και καταλαβαίνεται γιατί στο πρόσωπο του ειδικού, επί του θέματος, «συναδέλφου» Τάκη Θανόπουλου, είχε κολλήσει ένα μόνιμο χαμόγελο καθ’όλη τη διάρκεια της εμφάνισης των Red Snapper.

Για την συνέχεια το πρόγραμμα είχε Dj Hide, τον οποίο όμως δεν είδαμε ποτέ. Αντί για αυτόν, ο Ιάπωνας DJ Krush ανέλαβε τα decks και με ένα εκλεκτικό downtempo mix, αν και με προβληματικό το ένα turntable, να τον προδίδει τρεις φορές, χαλώντας την ατμόσφαιρα που είχε δημιουργήσει. Την πρώτη ατμοσφαιρική jazzy ώρα ακολούθησε ένα ξεσηκωτικό old school hip hop μισάωρο. Όλα αυτά έως ότου ένα πούλμαν να εισχωρήσει κορνάροντας ανάμεσα στο κοινό, ενώ συνεχιζόταν το party του DJ Krush, για να θυμηθούμε ότι δυστυχώς βρισκόμαστε σε μια πρόχειρη συναυλιακή διοργάνωση στην Ελλάδα και όχι σε block party της Νέας Υόρκης.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured