Μια... “καυτή” συναυλία...

Στη Θεσσαλονίκη οι διοργανωτές της συναυλίας φρόντισαν έτσι ώστε να μας μεταφέρουν ακριβώς το κλίμα που επικρατεί στο Tucson της Arizona, απ’ όπου και μας ήρθαν οι Calexico...

Η συναυλία ήταν sold out από τη αρχή της μέρας, βοήθησε σε αυτό προφανώς και η γνωστή μας σοκολάτα την οποία οι Calexico δεν παρέλειψαν να ευχαριστήσουν... Μία ώρα και πλέον πριν την προγραμματισμένη έναρξη του live, ο χώρος είχε γεμίσει ασφυκτικά από κόσμο. Το θερμόμετρο είχε ανέβει επικίνδυνα, όχι μόνο λόγω του ενθουσιασμού του κοινού, αλλά κυρίως επειδή ο εξαερισμός του χώρου ήταν ελλιπής για της ανάγκες της βραδιάς.

Οι Calexico έκαναν την εμφάνισή τους στη σκηνή κατά τις 11... Ο Joey Burns άρπαξε το μικρόφωνο και αναφώνησε: “Wow! This is just like Tucson!”, και κάπου εκεί βάλαν σκοπό να μας κάνουν όλους μας να ξεχάσουμε προς στιγμήν τα ύψη του υδραργύρου.

Το The Black Light καθώς και το ολοκαίνουριο Hot Rail είχαν -όπως αναμενόταν- την τιμητική τους, χωρίς βέβαια να λείψουν και τραγούδια από παλιότερες, λιγότερο “ένδοξες” στιγμές τους. Εντύπωση προκάλεσαν δύο πράγματα: Από τη μια η ιλαρή παρουσία μιας ανεκδιήγητης cowgirl η οποία αποπειράθηκε να κάνει δεύτερα φωνητικά σε 2-3 τραγούδια, χωρίς όμως ιδιαίτερη επιτυχία. Κατά δεύτερο λόγο το γεγονός πως μετά το encore μας επιφύλασσαν 2 country-like τραγούδια αγαπημένων τους συνθετών αλλά άγνωστα κατά τα άλλα στο ευρύ κοινό.

calexico3.jpg (10357 bytes)  

Λέγοντας όμως όλα αυτά, ελπίζω να μην δημιουργήσω την εντύπωση πως δεν ευχαριστήθηκα το live. Κάθε άλλο, ήταν κατά γενική ομολογία ένα από τα καλύτερα live της χρονιάς εώς τώρα στη Θεσσαλονίκη, και όσοι δε με πιστεύετε έπρεπε να έχετε ζήσει τον ηλεκτρισμό στην ατμόσφαιρα τη στιγμή που οι Calexico ερμήνευαν κομμάτια όπως το Minas de cobre, ή το Fade από το Hot Rail -τραγούδι που πρόλαβε να μπει για τα καλά στην καρδιά μας, παρά το σύντομο χρονικό διάστημα από την κυκλοφορία του δίσκου.

Συνολική διάρκεια της συναυλίας γύρω στο 90λεπτο, δε θα μας χαλούσε καθόλου ακόμη ένα encore… Με το live αυτό στη συμπρωτεύουσα ολοκλήρωσαν όπως μας είπαν οι Calexico την ευρωπαϊκή τους περιοδεία. Ελπίζουμε να τους έχουμε πάλι σύντομα κοντά μας!

Παραλειπόμενα:

calexico4.jpg (18733 bytes)

- Με το που ανέβηκε ο Joey στη σκηνή έδωσε σε κάποιους ένα απαραίτητο μάθημα προφοράς του ονόματος του group: “Hello, Calexico in Greece!”, είπε, προφέροντας το ”x” σαν άφωνο “h”, δηλαδή <καλέ-ικο>...

- Κάπου στα μισά της συναυλίας και ενώ η ζέστη είχε γίνει αφόρητη, είπε ο Joey απευθυνόμενος στο κοινό: “Are you thirsty?” “Yeees”, αναφώνησαν όλοι από κάτω. “Well, then go to the bar!”, απάντησε δείχνοντας με το δαχτυλό προς εκείνη την κατεύθυνση!

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured