Ζεστό καλοκαιρινό βραδάκι... Δροσιστικές χαλαρωτικές μελωδίες... Ερωτικές φωνές, funky ρυθμοί, και κούνημα της μέσης και των γοφών...

Σίγουρα τα παραπάνω ακούγονται αρκετά εξωτικά, αλλά μας τα έκαναν μια ποικιλία οι Morcheeba και μας τα πρόσφεραν στο πιάτο εκείνο το βράδυ της Τετάρτης. Οι προϋποθέσεις για μια ευχάριστη βραδιά υπήρχαν... Ορεξάτο group, ευδιάθετο κοινό.

Έτσι λοιπόν από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκαν οι Morcheeba επί σκηνής μέχρι τη στιγμή που την εγκατέλειψαν για τελευταία φορα μετά από μιάμιση περίπου ώρα, όλο το ακροατήριο ήταν ολοκληρωτικά αφημένο στο groove των αδελφών Godfrey και της γλυκύτατης Skye και της παρέας τους. Συνολικά εννέα άτομα επί σκηνής!

morcheeba3c.jpg (12403 bytes)

Το live των Morcheeba στη Θεσσαλονίκη χρωματίστηκε από την δροσερή παρουσία της Skye, η οποία εντυπωσίασε και με τις χορευτικές της ικανότητες, αφού οι φωνητικές της ήταν πάνω-κάτω δεδομένες. Ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε το γεγονός ότι η συμμετοχή των νέων τους τραγουδιών στο setlist δεν ήταν ενοχλητική, μα σχεδόν διακριτική. Έτσι οι Morcheeba δεν προσπάθησαν να επιβάλουν στο κοινό τα νέα τους κομμάτια, κάτι που εκτιμήθηκε ιδιαίτερα.

Η αρχή έγινε με το Friction, για να ακολουθήσουν στη συνέχεια κομμάτια και από τις άλλες δισκογραφικές τους δουλειές. Σίγουρα όμως το Big calm είχε την τιμητική του, κάτι που μας χαροποίησε ιδιαίτερα καθώς το στυλάκι στο οποίο δείχνουν τα κινούνται τα νεά δισκογραφικά πονήματα των Morcheeba εκ πρώτης ακρόασης μας έχει αφήσει ασυγκίνητους.

 

Στα συν της συναυλίας το υπαίθριο του χώρου, ο πολύς κόσμος, η ευχάριστη διάθεση και το μινιμαλιστικό στυλ ερμηνείας της Skye. Ούτε κορώνες, ούτε συναισθηματικές ακροβασίες.

Το μόνο πλην ίσως είναι και πάλι το πλήθος κόσμου και η ευχάριστη διάθεση που επικρατούσε! Τώρα γίνομαι περίεργος, θα μου πείτε. Ναι, γίνομαι όντως περίεργος. Αλλά φανταζόμουν μια ελαφρώς πιο “εναλλακτική” βραδιά, και δεν ξέρω πως αλλιώς μπορώ να διατυπώσω αυτή τη μοναδική σκοτεινή πλευρά της υπόθεσης... I ‘m blindfold…

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured