Το Σαββατόβραδο μας βρήκε στο σχετικά καινούριο Host, προς υποστήριξη της σκηνής της Θεσσαλονίκης, καθώς έπαιζαν ζωντανά δύο από τα πλέον αξιόλογα σχήματα αυτής.

Καθότι το Host βρίσκεται στην περιοχή της πόλης που τα τελευταία χρόνια έχει αναδειχθεί στην πιο τουριστική (ευρύτερη περιοχή πλατείας χρηματιστηρίου), δεν υπάρχει κανένας απολύτως περιορισμός στο ωράριο· κι έτσι τα πράγματα κύλησαν κάπως ανάποδα: οι θεωρητικά headliners Solar Music Library έπαιξαν πρώτοι και ακολούθησαν οι πιο χορευτικοί Dynamind, μέχρι αργά.

44fSlr_2.jpg

Οι Solar Music Library βγήκαν επί σκηνής λίγο μετά τις 11, για να μας παρουσιάσουν 14 από τα κομμάτια τους, στην πλειονότητά τους ορχηστρικά, εκτός από 3: στο ένα έκανε κάποια φωνητικά ο Κώστας Κάππας και στα υπόλοιπα 2 εμφανίστηκε ως guest συμμετοχή η Μαρία (Amira Lacrima), η οποία δεν τραγουδούσε, αλλά ράπαρε. Κι ενώ αρχικά δεν θα περίμενε κανείς να δένει κάτι τέτοιο με το είδος που παίζουν (space/kraut rock με στοιχεία πειραματικής pop και funk), όχι μόνο ταίριαξε, μα απογείωσε κιόλας το σύνολο. Φάνηκε άλλωστε κι από την αντίδραση του κοινού.

44fSlr_3.jpg

Μουσικά και σκηνικά οι Solar Music Library δεν αφήνουν τίποτα στην τύχη, δίνοντας εξαρχής μεγάλη έμφαση στο οπτικό κομμάτι: ο βιντεοπροβολέας αποτελεί πλέον βασικό μέρος του εξοπλισμού της μπάντας. Γίνεται επίσης προφανές ότι το live είναι αποτέλεσμα πολλών προβών, καθώς δεν ξεφεύγουν πουθενά. Επειδή βέβαια και τα κολάζ των βίντεο που προβάλλονται είναι συγχρονισμένα με τη μουσική, πρέπει προφανώς να μην ξεφύγει κάτι.

44fSlr_4.jpg

Σ’ αυτό πάντως το σημείο θα ήθελα να σταθώ περισσότερο, δίνοντας έμφαση, καθώς έχει γίνει αξιοσημείωτη δουλειά, την οποία δεν έχω δει σε άλλη μπάντα, τουλάχιστον σε ελληνικό έδαφος. Ο Κώστας Κάππας έχει κάνει δηλαδή συρραφή από cult σειρές και ταινίες, μη διστάζοντας να προσθέσει και κάποια  ...πορνό(!) της δεκαετίας του 1970. Το γκρουπ έπαιξε κάτι λιγότερο από 90 λεπτά, πριν μας αποχαιρετήσει δίνοντας τη σκυτάλη στους Dynamind.

44fSlr_5.jpg

Setlist

Introspectrum
Rubber Climaxxx
Cosmic Sadness
Space Cake at the Discotheque
Broken Wing
Moon Amigo
Expectations by Heatwave
12 King
The Hula-Hoop of the Jet Generation
Χελιδονάκι
Athletes
Timefields
Masters of Porn
Laser Disaster

44fSlr_6.jpg

Μετά από λίγα λεπτά αναμονής «βούλιαξε» η σκηνή του Host, καθότι οι Dynamind αριθμούν 11 άτομα –μια big band με τα όλα της! Με το ζόρι χώρεσαν έτσι επάνω, πράγμα πάντως που δεν τους πτόησε στο παραμικρό. Ανέλαβαν να μας «κουνήσουν» με τους latin/funk ρυθμούς τους και το κατάφεραν μια χαρά. Πέραν του ότι είναι πολύ καλοί μουσικοί, η εξαιρετική παρουσία της Χρυσάνθης Τσολάκη δίνει ενέργεια στον κόσμο και φτιάχνει τη διάθεση. Το είχα ξαναγράψει παλιότερα, πιστεύω ότι πραγματικά αδικούνται και είναι κρίμα.

44fSlr_7.jpg

Από πλευράς χώρου, το Host είναι μόλις λίγων μηνών κι αυτό φαίνεται. Εντελώς σπαρτιάτικο όσον αφορά μπαρ και διακόσμηση, αλλά στημένο με καλό εξοπλισμό. Νομίζω βέβαια σηκώνει αρκετές βελτιώσεις στον ήχο, όμως τίποτα δεν χτίστηκε σε μια μέρα.

44fSlr_8.jpg

Να ευχηθώ λοιπόν καλή συνέχεια στο Host (χρειαζόμαστε χώρους για live στη Θεσσαλονίκη), καθώς και εις ανώτερα και στις δυο μπάντες που μας γέμισαν τη βραδιά. Εις το επανιδείν!

{youtube}zi4in6bpnT0{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured