Το όνομα Territroy μπορεί να μην είναι αναγνωρίσιμο, όμως τα δύο μέλη του γκρουπ σίγουρα αριθμούν αρκετούς φίλους εντός (αλλά και εκτός) Ελλάδας τα τελευταία χρόνια. Ο Larry Gus, λοιπόν, και ο Mr. Statik, αποφάσισαν να ενώσουν δυνάμεις, σχηματίζοντας τούτο το νεότευκτο σχήμα. Το επίσημο ντεμπούτο του οποίου θα πραγματοποιηθεί όχι στα πάτρια εδάφη, αλλά σε ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής του πλανήτη. Ο λόγος για το βαρκελωνέζικο Sonar, όπου οι δύο διακεκριμένοι Έλληνες καλλιτέχνες θα διεκδικήσουν τον δικό τους χώρο στις καρδιές των μουσικόφιλων του πλανήτη. Τι καλύτερο επομένως για προθέρμανση παύλα πρόβα τζενεράλε από ένα secret gig κάπου στο Μοναστηράκι;

28Trtr_2.JPG

Το event οργανώθηκε από τη Red Bull, στο stage της οποίας και θα πατήσουν σανίδι οι συντοπίτες μας στην καταλανική πρωτεύουσα. Και, ακριβώς όπως άρμοζε στην περίσταση, χώρος ήταν ένα σκοτεινό υπόγειο, που λειτούργησε σαν κατάλληλο «ορεκτικό» για τα όσα έχουν σχεδιάσει ο Παναγιώτης Μελίδης και ο Στάθης Καλατζής. Οι δυο τους έπαιξαν λοιπόν εκεί τα κομμάτια τους για πρώτη φορά ζωντανά, μπροστά σε κοινό που απαρτιζόταν από δημοσιογράφους και πρόσωπα γνώριμα από τα εγχώρια καλλιτεχνικά δρώμενα. Το ύφος των συνθέσεων δεν βρισκόταν μακριά από ό,τι σου φέρνει στο μυαλό το άκουσμα της ηχητικής τους σύμπραξης. Τουτέστιν, ο Larry Gus να προσφέρει τις αρχικές ιδέες με τη χαρακτηριστική ιδιαιτερότητα και μουσική τρέλα που διαθέτει και ο Mr.Statik να τις μπολιάζει με γερές δόσεις από δονούμενο μπάσο και δυναμικά beats.

28Trtr_3.JPG

Η αρχή έγινε με ένα κομμάτι που διέθετε πλούσιο ήχο, αρκετές στρώσεις από διαφορετικά όργανα και ηχητικές εμπνεύσεις, αλλά και ρυθμό ο οποίος σε έβαζε από νωρίς σε κίνηση (του κεφαλιού σίγουρα, του κορμιού σε αρκετές περιπτώσεις). Η συνέχεια θα αποδεικνυόταν περιπετειώδης, με διάθεση εξερευνήσεων, με πειραματισμό και με αυξομειώσεις στην ένταση. Εκεί δηλαδή που άκουγες ένα βαρύ beat να θυμίζει Layo & Bushwacka, οι τόνοι έπεφταν και βρισκόσουν να επιπλέεις σε μια θάλασσα από ambient σύνθια και μπιρμπιλωτά ηχητικά εφέ, με τα φωνητικά του Βολιώτη μουσικού να λειτουργούν σαν επιπλέον όργανο. Πάνω επίσης που σου πέταγαν στα μούτρα ένα τραγούδι που σίγουρα χρωστούσε πολλά στους Two Lone Swordsmen, ξάφνου έπιανες τον εαυτό σου να ακούει ένα ηλεκτρονικό τζαμάρισμα με στιβαρές μπασογραμμές και καλλιτεχνικά ανήσυχες ιδέες.

28Trtr_4.JPG

Το άκουσμα επομένως δεν χαρακτηρίζεται εύκολο, κάτι που παραδέχτηκαν και οι ίδιοι οι συντελεστές στις συζητήσεις μας μετά τη λήξη της ωριαίας παράστασης. Όμως το αποτέλεσμα είχε κάτι να πει και μπορεί να προσφέρει συγκινήσεις σε όσους τολμηρούς θα επιλέξουν να ακολουθήσουν τους Territroy σε αυτό το συνονθύλευμα ήχων και επιρροών. Τα τεχνικά επίσης σφάλματα που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια του secret gig –όπως τα θαμμένα στη μίξη ντραμς του Larry Gus– προσέφεραν εποικοδομητικό feedback ώστε να τελειοποιήσουν το live show τους μέχρι τις 15 Ιουνίου. Τότε δηλαδή που θα πάνε στη Βαρκελώνη να αναλάβουν το ηχητικό πηδάλιο στο SonarDôme by Red Bull Music stage, πραγματοποιώντας το επίσημο ντεμπούτο τους.

Κρίνοντας λοιπόν από τα όσα μας παρουσίασαν σε αυτήν την πριβέ, μυστική συναυλία, τα «όπλα» που διαθέτουν στην ηλεκτρονική τους φαρέτρα αναμένεται να προσελκύσουν τους μουσικά ανήσυχους (και όχι μόνο).

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured