Ένα μουσικό βράδυ στην Αγγλικανική Εκκλησία του Αγίου Παύλου, δύσκολα μπορεί να είναι σαν τα άλλα. Ένα δε μουσικό βράδυ στην Αγγλικανική Εκκλησία με πρωταγωνιστές τους Keep Shelly In Athens, σίγουρα δεν μπορεί να είναι σαν τα άλλα: θα διεκδικήσει δάφνες αριστείας και πρωτιάς ακόμα και μεταξύ αυτών των τόσο σπάνιων και ατμοσφαιρικών συναυλιακών στιγμών, στις οποίες μας έχει συνηθίσει το ιδιαίτερο νεογοτθικό κτίσμα της οδού Φιλελλήνων το τελευταίο διάστημα.

010taCeeps_2.png

Η προδιαγεγραμμένη επιτυχία, βασισμένη στις προσδοκίες που δημιουργεί το δίπολο του downtempo ήχου του αθηναϊκού (ευρωπαϊκών προδιαγραφών) σχήματος σε συνδυασμό με τη μυσταγωγική δυναμική του χώρου, προεξοφλήθηκε και συμπυκνώθηκε στο επίτευγμα των δύο sold-out εμφανίσεων. Κάτι όχι συνηθισμένο για το ιδιαίτερο αυτό μουσικό στέκι, παρά τη σειρά επιτυχημένων και αξιοσημείωτων sessions που έχει φιλοξενήσει.

010taCeeps_3.png

Η chillwave αισθητική και η dream pop electronica κέρδισαν επιπλέον πόντους και όγκο διαχεόμενες στο ημίφως του ναού, με το τυχερό κοινό να παίζει ρόλο μύστη καθώς παρακολουθούσε από τους ξύλινους πάγκους, σχεδόν κατανυκτικά, το ξεδίπλωμα μιας setlist ειδικά διαμορφωμένης για την ακουστική του χώρου. Με full band επί (εκκλησιαστικής) σκηνής –όπως συνηθίζουν να εμφανίζονται τον τελευταίο καιρό και ανά την Ευρώπη– οι Keep Shelly In Athens σαγήνευσαν λοιπόν το ποίμνιό τους, σε μια διαδρομή από το πρώτο τους εκείνο 12ιντσο με το θρυλικό "Fokionos Negri Street" έως και το πρόσφατο άλμπουμ Now I’m Ready, με τραγούδια όπως το "Higher" (από το At Home του 2013) να κλέβουν την παράσταση. 

010taCeeps_4.png

Όσοι αγάπησαν το ντουέτο από το ξεκίνημά του, όταν η πρότασή τους ηχούσε φρέσκια για τη μουσική τάξη πραγμάτων της πόλης –κινούμενη μάλιστα στα όρια της «ψαγμενιάς»– ίσως νοστάλγησαν την ιδρυτική φιγούρα και φωνή της Sarah P. Ωστόσο η Jessica Bell υπηρέτησε στην εντέλεια με τη χροιά της το μυστήριο του «εγκεφάλου» του πρότζεκτ RΠЯ, με τον προσανατολισμό του σχήματος να αποκκλίνει επουσιωδώς μόνο από τον ηχητικό του πυρήνα, κυρίως με μια μεγαλύτερη προτίμηση σε αφηγηματικά στιβαρότερες τραγουδιστικές δομές.

010taCeeps_5.png

Ονειρικό τοπίο αστικών πραγματικοτήτων και ψευδαισθήσεων, urban ψαλμωδίες κι ένα αφοσιωμένο κοινό να τις κοινωνεί, συνθέσανε το κάδρο του περάσματος των Keep Shelly In Athens από την Αγγλικανική Εκκλησία, όπου ανανέωσαν την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό τους, επιβεβαιώνοντας παράλληλα την ύπαρξη μιας συνήθειας που έχει πλέον γίνει λατρεία στα St. Paul's Sessions. Τα οποία διαθέτουν την «τεχνογνωσία» για να μεταμορφώνουν τη μέτρια μουσική σε καλή, και την καλή μουσική σε υπέροχη.

{youtube}7uaKVgjTkxU{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured