Αν κάτι έκαναν με αληθινή δεξιοτεχνία οι Joalz στη σκηνή του Six d.o.g.s. την Παρασκευή, ήταν να παρασύρουν τους παρευρισκόμενους στον κόσμο τους και να μαγνητίσουν το βλέμμα και τις αισθήσεις. Η εμφάνισή τους ήταν πετυχημένη καθώς κατάφερε κάτι που συμβαίνει πιο σπάνια απ' όσο θέλουμε να παραδεχτούμε: να μην υπάρχουν «πηγαδάκια» στο κοινό, να μην ασχολείται κανείς με την παρέα του, αλλά όλοι να κοιτούν αποσβολωμένοι τη σκηνή και, το κυριότερο, να ακούνε με προσοχή.

092joalz_2.jpg

Οι κιθάρες ήταν το κερδισμένο στοίχημα, καθώς έμοιαζαν να παραμιλάνε ένα άγνωστο mantra, μεταφρασμένο σε δικό τους αλγόριθμο. Ο δε ήχος ήταν μόνιμα σε θερμοκρασία βρασμού, χωρίς νεκρές στιγμές και αμήχανα περάσματα. Οι Joalz –με την πλήρη, 6μελή τους σύνθεση– απέδειξαν ότι ξέρουν να στήνουν καλά τον εσωτερικό διάλογο με το ασυνείδητο του ακροατή και φρόντισαν ώστε τα τραγούδια τους να απλωθούν σωστά, με διάθεση να μουδιάσουν το μυαλό και να ποτίσουν τις αισθήσεις. Κι έτσι, έγιναν υπεύθυνοι για έναν βελούδινο θόρυβο γύρω από παραισθησιογόνα, σκοτεινά χρώματα. Σαν να συναντάει ο Steve Reich τους The The, σε μια instrumental επιμειξία.

092aziz_3.jpg

Ακούσαμε ενδιαφέροντα δείγματα του δίσκου Αmazing Moments που θα κυκλοφορήσει στις αρχές του νέου έτους, ενώ το συγκρότημα έδειξε διαβασμένο και ταγμένο στην ηλεκτρονική κατεύθυνσή του, με την Κατερίνα Παπαχρήστου να κρατάει γήινο τον ήχο με το μπάσο της. O Λεωνίδας Σέγκας, πάλι, τίμησε τον ηγετικό του ρόλο με τα πλήκτρα του και τη συνολική διεύθυνση του σχήματος, ενώ η Gelina Palla, καθιστή με την κιθάρα της, απογείωνε τα κομμάτια χωρίς να ξεστρατίζει σε εντυπωσιασμούς. Τέλος, ο Κίμωνας Βλαχάκης στα περάσματά του λειτουργούσε καταπραϋντικά στους σκοτεινούς, ομόκεντρους κύκλους που εξαπέλυαν τα τραγούδια, με τον Ιάκωβο Παυλόπουλο στα κρουστά να δίνει ιδιαίτερο τόνο και ρυθμό, με μια ενδιαφέρουσα, σχεδόν τζαζ, προσέγγιση στο percussion.

092joalz_4.jpg

Μοναδική κακή στιγμή, η Meghan Edwards. Η οποία, με αχρείαστη πόζα, σαν να φαντασιωνόταν ότι είναι ιέρεια στην έρημο της Καλιφόρνια, αφιέρωσε τραγούδι στον Leonard Cohen, στη μοναδική στιγμή που το κοινό απέκτησε αίσθηση του χρόνου και βρήκε ευκαιρία για μια μπύρα από το μπαρ.

092joalz_5.jpg

Οι Joalz έχουν βαρύ βιογραφικό· με συνεργασίες, σωστή δομή και αντίληψη των δυνατοτήτων τους. Και, όπως απέδειξαν και στο Six d.o.g.s., ξέρουν να διοχετεύουν την ατμόσφαιρα που θέλουν στον εκάστοτε χώρο. Ελπίζω λοιπόν να ακολουθήσουν περισσότερες εμφανίσεις μετά την κυκλοφορία της νέας τους δουλειάς και να αναδειχθούν σε πραγματικό sensation.

{youtube}nP17ue7dnTo{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured