Ήρθαν και στα δικά μας τα λημέρια, στις «δυτικές συνοικίες» της Αττικής, ξεσήκωσαν και διασκέδασαν τους πάντες. Κυριακή βράδυ. Βράδυ από αυτά που νομίζεις ότι ξαφνικά πετάχτηκες μέχρι το καλοκαίρι, σε ένα ξέφρενο πάρτι. Κάτι τέτοιο έζησαν όσοι βρέθηκαν εκεί. Κρατώντας στο ένα χέρι τη μπύρα, στο άλλο ταίρι, κάποιον φίλο –κάτι, τέλος πάντων– η μικρή και ταυτόχρονα μεγάλη παρέα του καφέ/μπαρ Liberta καλωσόρισε τους Locomondo στον Κορυδαλλό και όλοι μαζί περάσαμε ένα υπέροχο τρίωρο.

Locomondo_2.JPG

Μια λαοθάλασσα βρέθηκε να φωνάζει ότι «όλο γυρίζει η γη, όλο η γη γυρίζει» και ότι σε αυτόν τον τόπο, τον δικό μας, «δεν κάνει (ποτέ) κρύο». Η μπάντα κινήθηκε σε μία μεγάλη γκάμα τραγουδιών της έως τώρα πορείας της, ενώθηκε με το κοινό και πραγματοποίησε το χατίρι του καθενός από εμάς που τους αγαπάμε. Έτσι, αργά ή γρήγορα, όλοι μέσα στο μαγαζί κουνούσαν τα χέρια τους στον ρυθμό της μουσικής και χόρευαν μέχρι και την τελευταία νότα των κομματιών. Σε κάθε άλλωστε ζωντανή εμφάνιση, οι Locomondo κάνουν τα «μάγια» τους και καταφέρνουν εκείνο που επιθυμούν, με τον καλύτερο δυνατό χρόνο.

Locomondo_3.JPG

Το live της Κυριακής στο Liberta ήταν δυνατό, γεμάτο ένταση, πάθος και ενέργεια, όπως βέβαια και μπόλικο χορό: η μπάντα τα πυροδοτούσε όλα αυτά από τη σκηνή και το κοινό ακολουθούσε πρόθυμο. Μπορεί να τους προτιμάμε γενικά στις ανοιχτές καλοκαιρινές εμφανίσεις, με τη γλυκιά ατμόσφαιρα της εποχής και την αγάπη να τριγυρνάει στον αέρα, αλλά τους πάνε και οι κλειστοί χώροι και σε κάθε περίπτωση μας έδωσαν μία καλή πρόγευση για το τι πρόκειται –μάλλον– να ακολουθήσει σε λίγους μήνες από τώρα. Οι reggae ρυθμοί τους δεν σε άφηναν στιγμή σε ησυχία, προτρέποντάς σε να χορεύεις λες και επιθυμείς να ξεφύγεις από τον παρόντα χωροχρόνο. Χανόσουν λοιπόν στα βήματα και έμενες απλά με ανοιχτό το στόμα όταν καταλάβαινες ότι μία τέτοια παράσταση έχει, δυστυχώς, και τέλος.

Locomondo_4.JPG

Κάπως έτσι περάσαμε την Κυριακή με την απίθανη ομάδα των Locomondo, όλοι εμείς που διαλέξαμε ως προορισμό το Liberta. Και λέω «κάπως έτσι» γιατί δύσκολα περιγράφεις ή μεταδίδεις στον αναγνώστη το κλίμα μιας τόσο ζεστής και παρεΐστικης νύχτας, γεμάτης από ξεσηκωτικές μουσικές, με τα αγαπημένα σου πρόσωπα για συντροφιά. Ακολουθήστε τους Locomondo σε κάποια άλλη γειτονιά της πρωτεύουσας από εκείνες που έχουν ορίσει ως αφετηρία του νυν ταξιδιού τους, κάτω από τα άστρα των όμορφων μέρων που έρχονται. Θα ανταμειφθείτε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

{youtube}M1szN_7zCdQ{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured