Ντεμπούτο άλμπουμ το Marionette για τη νεαρή τραγουδίστρια Angelika Dusk (Αγγελική Δασκαλοπούλου) και αποφάσισε να κάνει τις πρώτες συστάσεις στο Faust. Σε μια ειδική βραδιά για τους ανθρώπους του μουσικού τύπου και του ευρύτερου καλλιτεχνικού στερεώματος, 6 μέρες πριν το «επίσημο» ραντεβού με το κοινό –την Τρίτη 28 Απριλίου, στον ίδιο χώρο.

Angelikad_2.JPG

Θα μπορούσες επομένως να το χαρακτηρίσεις και «crash test» αυτό το κεκλεισμένων των θυρών live, από το οποίο τα συμπεράσματα που βγήκαν ήταν χρήσιμα. Κατ' αρχάς, η Angelika Dusk διαθέτει παρουσία που σου τραβάει το βλέμμα εξ αρχής με το που τη βλέπεις στη σκηνή. Κι όταν αυτό βρεθεί εκεί, φροντίζει από εκεί και πέρα να σου κρατήσει την προσοχή με την εκφραστικότητά της και με το συναίσθημα με το οποίο τραγουδά. Κι αυτή η φορτισμένη ερμηνεία ήταν το κύριο χαρακτηριστικό της συναυλίας που παρακολουθήσαμε: η πρωταγωνίστρια του Marionette φαινόταν να καταθέτει ένα κομμάτι ψυχής σε κάθε σύνθεση που ακούγαμε από τα ηχεία του Faust. Μας το είπε άλλωστε και η ίδια πως κάτι τέτοιο θα έπρεπε να περιμένουμε, συμπληρώνοντας ότι ελπίζει να βρούμε κι εμείς κάτι από τη δική μας ψυχή στα τραγούδια της.

Angelikad_3.JPG

Το “Stereotype”, ένα από τα πρώτα κομμάτια που παίχτηκαν, θύμισε την τραγουδοποιία της Alanis Morissette, χάρη στον κιθαριστικό ποπ χαρακτήρα του και σ' ένα ρεφρέν που έδινε το κάτι παραπάνω στο τελικό αποτέλεσμα. Για το “Telling Stories”, μάθαμε από την ίδια την Angeliκa Dusk πως αφορά τις «δύσκολες στιγμές», συναυλιακά πάντως προέκυψε αρκετά ανεβαστικό και ευχάριστο, ώστε να σε αποσπάσει από αυτήν τη στιχουργική στόχευση. Στο ομώνυμο πάλι κομμάτι του δίσκου, η συμβουλή ήταν να είμαστε ο εαυτός μας. 

Angelikad_4.JPG

Γενικά, αρκετά από όσα ακούσαμε συνοδεύονταν από τις προσωπικές σκέψεις της Angelika Dusk ως προς το νόημά τους. Όπως για παράδειγμα στο “4am”, όπου μας θύμισε ότι τα απλά πράγματα στη ζωή είναι και τα πιο σημαντικά: σκοπός του συγκεκριμένου άσματος ήταν να μας ταξιδέψει μέσα σε μια γυάλινη χιονόμπαλα, παρέα με το ταίρι μας. Μετά βέβαια από τη μπαλαντοειδή διάθεσή του, ήρθε και η σειρά του –ήδη γνωστού από τα ραδιοκύματα– single “Love On Your Own Terms”, που δεν ήταν μόνο η πιο αναγνωρίσιμη στιγμή της όλης εμφάνισης, μα και η πιο χαρακτηριστική.

Angelikad_5.JPG

Το live έκλεισε με την καλλιτέχνιδα να μας ευχαριστεί που βρεθήκαμε στο Faust, σε αυτό το πρώτο ταξίδι των τραγουδιών της. Δεν παρέλειψε όμως να αναφέρει και την Julie Massino ως μεγάλη βοήθεια στη μέχρι τώρα πορεία της –βρισκόταν μάλιστα κι η ίδια εκεί, ανάμεσά μας. Μετά το τέλος της επί σκηνής δράσης, είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με την Angelika Dusk κατ’ ιδίαν, διακρίνοντας τη βαρύτητα και την ξεχωριστή σημασία που έχει για εκείνη το Marionette

Όσοι πιστοί προσέλθετε λοιπόν στο Faust στις 28 Απριλίου, για την επίσημη πρεμιέρα αυτού του νέου δίσκου. Θα βρεθείτε αντιμέτωποι με μια κοπέλα έτοιμη να σας αποδείξει ότι άξιζε ο χρόνος σας.

{youtube}raQ--H5izBk{/youtube} 

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured