Είχαμε πει ότι θα επιστρέψουμε σε λάιβ της Bong Da City παρέας των Έψιλον Πι, Κάκο, Ίνκα & Jessy Blue πίσω στον Απρίλιο (κριτική εδώ). Τότε λόγω αθλητικού αγώνα ο κόσμος στο An Club ήταν χλιαρός, τόσο σε αριθμό όσο και σε αντιδράσεις. Το βράδυ της Παρασκευής πάλι, όλα ήταν όπως θα περίμενε όποιος έχει παρακολουθήσει βίντεο από παλαιότερες εμφανίσεις των συμμετεχόντων. Τουτέστιν, ένα An Club σχεδόν γεμάτο, με τις ηλικίες να κυμαίνονται στα χαμηλά, ξεκινώντας από τα γυμνασιακά χρόνια και φτάνοντας μέχρι το φράγμα των 20. Δεν έλειψαν όμως και κάποιοι γονείς, που προφανώς συνόδευαν τους μικρότερους.
 
Epspiinkak_2
 
Support εμφάνιση δεν υπήρχε, οπότε γύρω στα 15 λεπτά μετά τις 22.00 έκανε την εμφάνισή του ο Jessy Blue, ακολουθούμενος –μερικά δευτερόλεπτα έπειτα– από την τριάδα που θα ήταν υπεύθυνη για το λεκτικό μέρος της συναυλίας. Ξεκίνημα δυναμικά με το “Γράφω Για Ντρόγκια”, το οποίο έβαλε το κοινό από νωρίς σε διαδικασία έκρηξης, με το άλμπουμ Χάσε Την Πίστη Σου 1 να συνεχίζει κατόπιν να δίνει παλμό με το “Ανατριχίλες”. Κάπου εκεί έγινε η ανακοίνωση δια μικροφώνου για διαγωνισμό (για τους άνω των 18) για ένα bong και αμέσως μετά το “Δαιμονισμοί” ανέλαβε να ανεβάσει ξανά στροφές. Η δε συνέχεια αποδείχθηκε ακόμα πιο δυνατή, αφού ακούστηκαν το “Aconitum” της Ίνκα, το “Σιωπή” από το Arkham Asylum των Bong Da City (που έβαλε «φωτιά» στο κοινό) και το “Γούστο”, με το εναρκτήριο κουπλέ του ΕΠ να είναι όπως πάντα ιδανικό για λάιβ.
 
Epspiinkak_3
 
Ακολούθως ακούσαμε το “Πόσα Χάπια” του ιδίου, ενώ μετά τη σκυτάλη πήρε ο Κάκο με ένα δικό του κομμάτι, το “Ετοίμασε Μια Ευχή” (μέσα από το πρόσφατο ΕΡ του), το οποίο τα κορίτσια της βραδιάς τραγούδησαν παρέα με τον MC. Η Ίνκα, πάλι, καταπιάστηκε με το “Η Φυλακή Μου”, το οποίο κόλλησε ιδανικά με το κομμάτι που προηγήθηκε, ενώ κάπου εκεί έκανε την εμφάνιση του και ο Θύτης, αποθεωνόμενος: είπε δύο από τα τραγούδια στα οποία έχει συμμετάσχει με τους κύριους πρωταγωνιστές της βραδιάς, δηλαδή το “Σκοτάδι Φέρνω” μέσα από το Χάσε Την Πίστη Σου 2 και το “Αναμορφωτήριο” από το Aconitum. Έπειτα το μενού είχε το κομμάτι από το rap challenge του Κάκο, το οποίο όμως είχε την προσθήκη ενός κουπλέ από τον ΕΠ αυτή τη φορά, που αφήνει υποσχέσεις ότι μπορεί να το δούμε ως κοινό τους πόνημα, σε μελλοντικό χρόνο.
 
Epspiinkak_4
 
Κάπου εκεί ο ΕΠ είπε από μικροφώνου να ανοίξουν τα φώτα γιατί ένας θεατής πίσω από τη σκηνή είχε λιποθυμήσει (μεταφέρθηκε εκτός χώρου, για να συνέλθει). Και δεν θα ήταν ο μόνος, μιας και παρατηρήθηκαν τουλάχιστον άλλα δύο τέτοια περιστατικά, το ένα μάλιστα ακριβώς δίπλα μας. Πίσω στη μουσική, η “Πόλη Των Αγγέλων” και το “Χάσε Την Πίστη Σου” σήκωσαν και πάλι τους ρυθμούς, ενώ το “Εξαφανίζονται” μπορεί να μην είχε Τάκι Τσαν (όπως στη συναυλία του Απριλίου), δεν απέτυχε πάντως να τραβήξει την προσοχή. Μέσα σε όλα αυτά αξίζει να σημειώσουμε πως, μεταξύ των τραγουδιών, ο Κάκο έβρισκε την ευκαιρία να πει αρκετά κουπλέ του a cappella, γεφυρώνοντας έτσι το κενό μεταξύ των πλαισιωμένων από beat κομματιών. Κάποια μάλιστα ακούστηκαν και στις δύο εκδοχές τους, όπως π.χ. το πρόσφατο “Και Μετά”.
 
Epspiinkak_5
 
Οι δύο Bong Da City επιλογές που ακολούθησαν –τα “Εκεί Που Το Όνειρο Τελειώνει” και “Είναι Το Bong”– έφεραν αναμενόμενα τον ενθουσιασμό και τον ιδρώτα στο κοινό, ενώ η βραδιά συνεχίστηκε με τραγούδια από τα δύο Χάσε Την Πίστη Σου και το Aconitum, αλλά και με μεμονωμένα tracks εκτός δίσκων, ξεπερνώντας σε διάρκεια τις 3(!) ώρες. Σε κάποιο σημείο ανέβηκαν μάλιστα στη σκηνή και μερικοί από τους θεατές για να πουν ένα κουπλέ μετά από πρόσκληση του Κάκο, με τον πιτσιρικά που είχε εμφανιστεί και τον Απρίλη να επανέρχεται, συγκεντρώνοντας και πάλι τα βλέμματα χάρη στα raps του.
 
Κάπως έτσι κύλησε λοιπόν το βράδυ της Παρασκευής στο An Club, με ένα λάιβ αντάξιο της φήμης αλλά και της δραστηριότητας των 4 συμμετεχόντων στη χιπ χοπ σκηνή του σήμερα, αποκαθιστώντας την αλήθεια σε σχέση με τη χλιαρή συναυλία του Απριλίου.
 

{youtube}Suxjq95Y27c{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured