Πάνω από 300 άτομα αντικρύσαμε στην παρθενική ολοκληρωμένη εμφάνιση των Expert Medicine στο Stage (ξέρετε, το πάλαι ποτε Plan B και Avant Garde) με την αφιξή μας εκεί, λίγο μετά τις 10.30. Και κυρίως, χαρούμενες φατσούλες, κόσμος ευδιάθετος, αυξημένο το γυναικείο στοιχείο, θετικά vibes γενικώς που δεν ήταν δυνατόν να μην σε παρασύρουν, έστω κι αν δεν γνώριζες κανένα.

Τους Expert Medicine τους γνωρίσαμε από μία συμμετοχή τους σε μία συλλογή που κυκλοφόρησε πριν τρία χρόνια (Electric Youth Experiment, για όσους διαθέτουν ισχυρή μνήμη), μια συλλογή που πλην της συμμετοχής τους δεν μας είχε αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις, όσο κι αν επρόκειτο για νέα σχήματα που κάνουν τα πρώτα βήματά τους στο χώρο. Απ'ότι μάθαμε εκ των υστέρων η εν λόγω συλλογή πήγε "άπατη", τα ίχνη των παιδιών χάθηκαν πλήρως και η πρώτη έκπληξη ήρθε στην πρώτη εμφάνισή τους με νέα σύνθεση, το Σεπτέμβριο του 2002, στο Μουσικό Μαραθώνιο του Περιστερίου. Η δεύτερή τους εμφάνιση ήταν στον επόμενο μουσικό μαραθώνιο, αυτό του Αν τον Απρίλιο, όπου και όπως είχαμε σημειώσει είχαν κλέψει στην κυριολεξία την παράσταση, με αποτέλεσμα η πρώτη, ολοκληρωμένη ζωντανή παρουσίαση της δουλειάς τους να παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον, τουλάχιστον για όσους αναζητούν νέες, φρέσκιες προτάσεις. Γι' αυτό λοιπόν και έγινε με την υποστήριξή μας.

Κι αγούγοντάς τους, μόνους πλέον στη σκηνή, επαναπροδσιορίσαμε την άποψή μας, αλλά προς το καλύτερο. Με τα samplers τους αυτή τη φορά μαζί και ζωντανά drums, μπάσο, κιθάρα, οι Expert Medicine έπαιξαν μια σειρά από πολύ ενδιαφέροντα κομμάτια που έχουν ως κυτταρικό στοιχείο την αγάπη για το downtempo, το funk και την acid jazz, αλλά φυσικά και την electronica.

Χωρίς να λείπουν και οι στιγμές που να μας θυμίζουν ακόμα και τη δομή των κομματιών των Death In Vegas, θα λέγαμε ότι οι Expert Medicine στηρίζονται κυρίως σε chill-out ρυθμούς, αξιόλογα samples και κιθάρα που μπολιάζει όλα αυτά με ένα σκοτεινό κλίμα. Στο κράμα αυτο όμως ιδιαίτερη βαρύτητα έχει η εκπληκτική ερμηνεία της Τζένης Καπάδαη, για την οποία συμφωνήσαμε όλοι οι παρευρισκόμενοι (Ηλίας Πυκνάδας, Χριστιάνα Φινέ, Κωνσταντίνος Τσάβαλος και ο υποφαινόμενος) ότι διαθέτει μία από τις κορυφαίες φωνές που έχουμε ακούσει τελευταία.

Πρώτο δείγμα θετικότατον, λοιπόν, κι αν κάτι πήγε να μας χαλάσει τη βραδιά ήταν ο κακός ήχος και το συμπέρασμα ότι αυτός ο χώρος δεν είναι και ...ό,τι καλύτερο για συναυλίες. Ας ελπίσουμε αυτή η εξελικτική πορεία και η δουλειά πάνω απ'όλα να συνεχιστεί.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured