Οι Raining Pleasure τον τελευταίο καιρό δείχνουν να αλλάζουν αρκετά πράγματα στην σκηνική τους παρουσία και χθες μας απογείωσαν σε ένα ξέφρενο πάρτυ, υπό τους ήχους της μουσικής τους. Τραγούδια από όλες τις προηγούμενες δουλειές τους, ξεκινώντας από ένα all time favourite (!), για τον υπογράφοντα, το Deep Blue από το ντεμπούτο τους Memory Comes Back, του 1996.

Να σταθούμε όμως λίγο στην σκηνική παρουσία του γκρουπ. Αν υπήρχε μέχρι τώρα κόσμος που είχε σαν παράπονο από το συγκρότημα πως δεν παρουσιάζει κάτι ιδιαίτερο σαν θέαμα επί σκηνής, παρά 5 άτομα στημένα εκεί πάνω να εκτελούν απλώς τα τραγούδια τους, τότε όσοι βρέθηκαν προχθες στο House Of Art, έμειναν ενθουσιασμένοι με το κέφι τους, την κινητικότητά τους και την ενέργεια που έβγαζαν από εκεί πάνω.

Λίγο μετά το Deep Blue, ήρθε η ξεσηκωτική διασκευή τους στο Sweet Dreams των Eurythmics και ασταμάτητος χορός από όλους εμάς που βρισκόμασταν από κάτω. Οι R.P έχουν σπουδαίο ταλέντο στις διασκευές και το έχουν πια αποδείξει με τον καλύτερο τρόπο όλα αυτά τα χρόνια. Στο συγκεκριμένο κομμάτι έδωσαν έναν φρέσκο αέρα και μακάρι κάποια στιγμή να το ακούσουμε ηχογραφημένο!

Στη συνέχεια κινήθηκε το σετ τους σε γνωστά αγαπημένα standards από τη δισκογραφία τους, χωρίς πολλές εκπλήξεις -συγκρικτικά φυσικά με άλλες πρόσφατες εμφανίσεις τους. Η έκπληξη ήταν όπως είπαμε και πριν ο τρόπος που τα ερμήνεψαν πάνω στη σκηνή. Χωρίς ο ήχος τους να ήταν άψογος -βλέπε κάποια μικροπροβληματάκια με εντάσεις-, το άψογο πλέον δέσιμο της μπάντας, σε συνδυασμό με το αστείρευτο κέφι του Vassilikou (σ.σ με αυτή την γενική στα αγγλικά, πρέπει να άνω φοβερή πρωτοτυπία έτσι;) και την παραστατικότητά του επί σκηνής, όσον αφορά τις εικόνες που μεταφέρουν οι στίχοι του, μας χάρισαν κάτι παραπάνω από 2 ώρες ταρακουνήματος και συγκινήσεων.

Η έκπληξη ήρθε όταν μας ανακοίνωσε ο Vassilikos πως επρόκειτο να παίξουν ένα καινούριο τραγούδι. Η καινούρια δουλειά του συγκροτήματος, όπως σας έχει ήδη ανακοινώσει το avopolis.gr, αναμένεται να αρχίσει να ηχογραφείται μέσα στο καλοκαίρι, ενώ στα δισκοπωλεία αναμένεται να κυκλοφορήσει γύρω στα τέλη Οκτώβρη με αρχές Νοέμβρη. Στις αρχές του φθινοπώρου αναμένεται να βγει και το πρώτο single από το εν λόγω άλμπουμ.

Το τραγούδι, όπως μάθαμε μετά, λέγεται THE WORLD, MAY GOD FORGIVE MEκαι ξεκινάει με μία γλυκιά και ταυτόχρονα απλή μελωδία στα πλήκτρα. Γρήγορα μπαίνουν και τα υπόλοιπα όργανα και ακούγεται μία πανδαισία μελωδιών από κιθάρες και πλήκτρα, μέχρι να φτάσουμε στο ρεφραίν. Και αυτό είναι πιο σύνθετο και πιο ευφυές από αυτό του fake, π.χ, αλλά με μία εξίσου κολλητική μελωδία, η οποία σε συνδυασμό με την δεύτερη -bonus- εκτέλεση του ίδιου κομματιού που μας επιφύλαξαν στο encore, μας έμεινε στα χείλη και έπειτα από το πέρας της βραδιάς.

Όσον αφορά τους στίχους, ίσως για πρώτη φορά οι Raining Pleasure σε κομμάτι τους έχουν τόσο έντονα κοινωνικά μηνύματα, αφού οι στίχοι τους μέχρι τώρα συνήθως αναφέρονταν σε προσωπικές κατά βάση καταστάσεις. Καλύτερα όμως να βγάλετε μόνοι σας τα συμπεράσματά σας, διαβάζοντάς τους μόνοι σας στο τέλός της σελίδας.

Το περίεργο με τους Raining Pleasure είναι ότι προσφέρουν στον καθένα ακροατή τους μία ξεχωριστή εμπειρία. Δεν αρνούμαι ότι πολλοί τους έμαθαν σαν το συγκρότημα που έχει γράψει τα Fake και Capricorn, 2 τραγούδια που ντύνουν μουσικά διαφημίσεις γνωστής κινητής τηλεφωνίας, και περιμένουν πώς και πώς να τα ακούσουν στα live τους για να λικνίσουν τους γοφούς τους. Αλλά ταυτόχρονα, κομμάτια σαν τα παραπάνω -και ιδιαίτερα το δεύτερο- χαρίζουν δυνατές συγκινήσεις στους πιο απαιτητικούς ακροατές τους, με τους προσωπικούς τους στίχους, που καταφέρνουν να φιλτραριστούν από τον καθένα μας και μπερδευτούν με τα προσωπικά μας βιώματα.

Κάπως έτσι την έπαθα κι εγώ, αποχωρώντας από το House Of Art σε κατάσταση ημιμέθης και με μία αίσθηση γλυκόπικρου στα χείλη και στην καρδιά… Thanx guys!

Το Avopolis Music Network σας παρουσιάζει αποκλειστικά τους στίχους από το καινούριο κομμάτι που παρουσίασαν προχθες οι Raining Pleasure:

THE WORLD, MAY GOD FORGIVE ME

The world is sadly not a safe place anymore
The t.v. fills your head with ads and news for fools
God speaks to you but, too bad, he can't use the phone
So tell me, just what is it that you're weeping for?

(don't tell me I shouldn't have done what I've already done)

you say you sleep too much, because you're not so well
well, I think you're not well cause you sleep too much
may god forgive me, but kindness could not ever be a goal,
-just a result.

Wherever I may turn my eyes, I'm frightened or bored
Your beauty I can no more see, I'm tired and sore
But still I'd rather stand and do than sit and talk
I don't need words to understand but if you talk, I'll listen close

(don't tell me I shouldn't have done what I've already done)

we're either attacked by terrorists, or we're suspected to be terrorists
WHO RULES THIS WORLD???
May god forgive me, but goodness could not ever be a goal
-Just a result.

http://rainingpleasure.dot.gr (το επίσημο site του συγκροτήματος)http://www.geocities.com/myplanetb612 (το site του επίσημου Fan club)

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured