Το διήμερο Παρασκευής-Σαββάτου που πέρασε, το Avopolis βρέθηκε στη μουσική σκηνή «Στον Αέρα» για τις συναυλίες δύο εκ των σημαντικότερων εγχώριων group των τελευταίων χρόνων. Οι «Ονειροπαγίδα» και οι «Closer» γέμισαν, με τις μελωδίες και τους ήχους τους, τον, έτσι και αλλιώς, «ζεστό» χώρο της μουσικής σκηνής.

Για την εμφάνιση των Ονειροπαγίδα μπορείτε να διαβάσετε ξεχωριστό κομμάτι της Νατάσας Παπαθωμά αύριο Πέμπτη 12 του μηνός.

Έχοντας παρακολουθήσει τους Closer σε αρκετές εμφανίσεις τους ως support σε ξένα συγκροτήματα, είχα ήδη σχηματίσει μια πολύ καλή εικόνα για τα live τους. Η εικόνα αυτή συμπληρώνει τις πολύ καλές εντυπώσεις που μας έχουν αφήσει από τα δύο albums που έχουν κυκλοφορήσει ως τώρα. Το επιστέγασμα όλων αυτών των προσπάθειων και του ταλέντου που διαθέτουν, ήταν το συμβόλαιο που τoυς προσέφερε πέρυσι η διεθνής δισκογραφική εταιρία Chrysalis.

Στην εμφάνιση του περασμένου Σαββάτου είδαμε την μπάντα να διατηρεί την καλή φόρμα στην οποία μάς έχει συνηθίσει επί σκηνής. Ο γνώριμος και χαρακτηριστικός ήχος των "Closer" κάλυψε από τα πρώτα λεπτά κάθε γωνιά το χώρου. Ακούσαμε πολύ καλές εκτελέσεις των αγαπημένων Pain, Storm, Bored, Today, Mystery Fals Down και των περισσότερων κομματιών από τις μέχρι τώρα κυκλοφορίες τους. H εκτέλεση στο Universe ήταν σαφώς η πιο χαλαρή της βραδιάς, αλλά συνήθως έτσι συμβαίνει με τα περισσότερα χιλιοπαιγμένα και χιλιοακουσμένα singles : στο τέλος τα βαριούνται ακόμα και οι ίδιοι οι δημιουργοί τους….

Πράγμα το οποίο δεν συνέβη με την, καθιερωμένη πλεόν στο live ρεπερτόριό τους, διασκευή στο "Vitamin C" των θρυλικών CAN (επιλογή που δείχνει αν μη τι άλλο ότι διαθέτουν περίσσειο μουσικό γούστο).Το group μάς φανέρωσε το πόσο αγαπά να παίζει ζωντανά αυτό το κομμάτι.

Καθόλη τη διάρκεια των ζωντανών εμφανίσεων των "Closer" διαπιστώνεις την ιδιαίτερη δεξιοτεχνία που έχουν τα μέλη του group στα μουσικά όργανα που παίζουν : Ο Γιάννης Βερβέρης βγάζει όποιον ήχο ηλεκτρικής κιθάρας μπορείτε να φανταστείτε,με τη βοήθεια και των πολλών πεταλιέρων που διαθέτει, ενώ οι σκοτεινές μελωδίες των συνθέσεών τους εισάγονται από το βιολί του Τάσου Παπαστάμου. Δεν θα πρέπει να παραλείψουμε και τον drummer Μιχάλη Καπηλίδη που κυριολεκτικά επί σκηνής τα δίνει όλα !

Αυτή η δεξιοτεχνία τούς επιτρέπει να πειραματίζονται, επιτυχώς στη σκηνή διασκευάζοντας δικά τους κομμάτια πράγμα και το οποίο έκαναν προς το τέλος του κανονικού set, αλλά και στο encore (When Morricone is Hypnotised).

Από τα λίγα αρνητικά της βραδιάς ήταν το γεγονός ότι δυστυχώς δεν ακούσαμε κάποια καινούρια σύνθεση, παρόλο που γνωρίζουμε ότι ετοιμάζουν την καινούρια τους κυκλοφορία για το φθινόπωρο που μας έρχεται. Αναμένουμε, λοιπόν, με ενδιαφέρον !

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured