Tην Τρίτη που μας πέρασε (20 Φεβρουαρίου 2001) ήμασταν καλεσμένοι της Bad Movies και της M Records (πρώην Τrade) στο Ρόδον, για να ακούσουμε τους The Earthbound με αφορμή την κυκλοφορία του soundtrack της ταινίας "Στάκαμαν" του Α. Καφετζόπουλου, το οποίο έγραψε η αγαπημένη μπάντα. 

Η βραδιά ήταν αρκετά όμορφη, πλημμυρισμένη με εξαιρετικές μουσικές (είτε πριν ανέβουν οι The Earthbound στην σκηνή, είτε κατά τη διάρκεια), και αρκετά happenings. Δεν πρόκειται φυσικά να αναφερθώ στην πλειάδα των καλλιτεχνών / ηθοποιών / δημοσιογράφων / σκηνοθετών που πήρε το μάτι μας στο Ρόδον, διότι δεν είμαστε και το Κάτσε Καλά. Εμείς ούτως ή άλλως προσκληθήκαμε βάση της ιδιότητας του μουσικού περιοδικού και γι'αυτό άλλωστε θα επικεντρωθούμε στην μουσική και μόνο αυτή. 

Οι αγαπημένοι The Earthbound έπαιξαν περίπου για μία ώρα, με ένα μεγάλο διάλλειμα κατά το οποίο ο κ. Καφετζόπουλος διάβασε ένα ευχαριστήριο κείμενο προς τους συντελεστές της ταινίας και μας εξήγησε για τη συνεργασία του με το Αθηναικό group, για το δίσκο και φυσικά για το αποτέλεσμα, που φαίνεται να του άρεσε πολύ. Ο ίδιος μάλιστα προς το τέλος της συναυλίας μας έδειξε τα προσόντα του στην κιθάρα, αφού jam-αρε μαζί με την μπάντα αποσπώντας μόνο καλές κριτικές. 

Η μπάντα από την άλλη, δεν επιφύλασσε κάποιες σοβαρές εκπλήξεις. Ακούσαμε 2 ή 3 οργανικά κομμάτια από το soundtrack, τα οποία ομολογώ ήταν αρκετά ενδιαφέροντα με αποκορύφωμα το πρώτο που είχε στις τάξεις του μία α-λα Bohannon κιθάρα και έναν εξαιρετικό ρυθμό. Ακούσαμε τα γνωστά "hit-άκια", μία διασκευή στο "Have you ever seen the rain" των Creedence Clearwater Revival και τα απολαύσαμε με όλη την έννοια της λέξεως. Για το soundtrack, θα διαβάσετε κάποια στιγμή, πιο διεξοδικά στο review που θα του γίνει.

Ελπίζουμε και σε άλλες ανάλογες βραδιές όπως αυτή, με καλή οργάνωση, με σωστά vibes και με βασικό άξονα, μόνον έναν. Τη μουσική.


 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured