Λίγη ώρα μετά το κλείσιμο του συναυλιακού χειμώνα στο Ρόδον σε μια ατμόσφαιρα ερήμου -κυριολεκτικά και μεταφορικά- από τους Calexico, οι Ψόφιοι Κοριοί παρουσίαζαν τη νέα τους -φιλόδοξη- δουλειά στο αθηναϊκό κοινό. Η συναυλία δόθηκε στο χειμερινό Camel Club και είχε την υποστήριξη του Atlantis FM και του RedBull και φυσικά το Avopolis ήταν και εκεί.

Παρ’ολο που στα σποτάκια του σταθμού μιλούσαν για ώρα έναρξης λίγο μετά τις 23:00 η πόρτα του club άνοιξε λίγο πριν τα μεσάνυχτα. Ο κόσμος δεν ήταν πολύς και σίγουρα δεν υπήρχαν πάνω απο 100 άτομα. Μέχρι να βγεί το συγκρότημα στην σκηνή οι παραγωγοί του Atlantis FM προσπαθούσαν να μας κρατήσουν συντροφιά με τη μουσική που έπαιζαν, η οποία αντιπροσωπεύει πάνω-κάτω και τη φιλοσοφία του σταθμού. Ενα κουραστικό set γεμάτο hit-ακια -λαμβάνοντας υπόψη και την αργοπορία της εμφάνισης του συγκροτήματος η κατάσταση δεν ήταν και η καλύτερη δυνατή.

Τελικά στη 1:30, και έπειτα απο μιάμιση ώρα αναμονής, οι Ψόφιοι Κοριοι ανέβηκαν στην σκηνή. Αφού απολογήθηκαν για την αργοπορεία τους και τόνισαν ότι έχουν πολύ καιρό να παίξουν ζωντανά, είπαν ότι σκοπεύουν να τα δώσουν όλα και ξεκίνησαν το set τους με ένα καταπλήκτικο intro με τις κιθάρες κυριολεκτικά να ουρλιάζουν και τα ηλεκτρονικά εφέ να παίρνουν φωτιά. Πρώτη έκπληξη ήταν η προσθήκη των πλήκτρων από μια νέα κοπέλα που συνόδευε το group.

Μετά απο την πολύ όμορφη αυτή εισαγωγή ακολούθησε ένα καινούργιο τραγούδι τους και στην συνέχεια το πασίγνωστο πλέον «Επιστροφή Στη Φύση». Η συνέχεια δόθηκε με 5-6 νέα κομμάτια που θα τα ακούσουμε στον επερχόμενο δίσκο -που θα κυκλοφορήσει πιθανώς τον Ιούνιο- και έπειτα το συγκρότημα επέστρεψε σε αγαπημένα κομμάτια του μικρού κοινού, από το ντεμπούτο. «Μιλαμε Δυνατά», «Ε,Όχι και τεμπέλης», «Μαύρα Φώτα» ήταν μερικά που συγκρατήσαμε, λίγο πριν παίξουν ορισμένα ακόμα από αυτά που θα ακουστούν στην επερχόμενη κυκλοφορία τους, και εγκαταλείψουν τη σκηνή, για να επιστρέψουν στην συνέχεια για το καθιερωμένο encore. Είπαν για δεύτερη φορά το πρώτο τραγούδι που έπαιξαν στην αρχή -το οποίο μάλλον πρόκειται να αποτελέσει το hit της νέας τους δουλειάς- και μας αποχαιρέτησαν με το «Επιστροφη Στη Φύση».

Γενικά το συγκρότημα εμφανίστηκε παθιασμένο πάνω στην σκηνή και αρκετά δεμένο, αν λάβουμε υπόψη τη νέα σύνθεση και την πολύμηνη live απραξία. Όπως φαίνεται, η δευτερή τους δουλειά θα περιέχει πιο έντονα κομμάτια απ’ότι η πρώτη (ίσως με λιγότερες punk εμμονές και περισσότερο σύγχρονο -αμερικάνικο- ήχο) αφού ακόμα και η μπαλάντα που έπαιξαν δεν ήταν πολύ αργή και ο ήχος είχε πολύ δυνατά χαρακτηριστικά -ίσως είναι βέβαια και ο δυναμισμός που οφείλει να αποπνέει μια ζωντανή εμφάνιση. Τα εφέ στις κιθάρες χρησιμοποιούνται περισσότερο από ποτέ -όχι όμως όσο θα έπρεπε- και λείπουν για ακόμα μια φορά τα solos. Τέλος ο ήχος από τα πλήκτρα δένει πολύ όμορφα με τα άλλα όργανα και το αποτέλεσμα είναι σε ορισμένα σημεία πολύ μελωδικό.

Αναμφίβολα ο ήχος των Ψόφιων Κοριών έχει αλλάξει ως προς το πιο δυναμικό χωρίς να στερείται μελωδικότητας, αλλά βέβαια θα περιμένουμε περιμένουμε να ακούσουμε και το -concept, όπως έχουμε πει- album (για να ακούσουμε ίσως και τις ηλεκτρονικές παρεμβολές του) καθώς από μια live παρουσίαση δεν μπορούν να εξαχθούν σαφή συμπεράσματα, μόνο ενδείξεις βελτίωσης. Εν αναμονή λοιπόν

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured