Πώς είναι η αίσθηση να ανήκεις σε μία τόσο ιστορική μπάντα; Μπορείτε να εντοπίσετε την επιρροή των Dead Kennedys στη σημερινή μουσική;

Είναι προνόμιο, αλλά και ένας συνδυασμός καλής αίσθησης της μουσικής και καλού timing. Ξέρουμε ότι οι Dead Kennedys έχουν μια επιρροή στο πού κατευθύνθηκε η μουσική, αν και είναι πιο εύκολο να το εντοπίσεις όσον αφορά το punk  και πιο δύσκολο στο επίπεδο της pop. Αλλά υπάρχει ακόμα και σήμερα εναλλακτική μουσική που επηρεάζεται από αυτό το ρεύμα.

Πολλοί ωστόσο θεωρούν το punk νεκρό. Εσείς έχετε νιώσει ποτέ απόσταση από τη σύγχρονη κατάστασή του;

Υπήρξαν στιγμές που αναρωτηθήκαμε αν γίναμε δεινόσαυροι, αν η μουσική μας είναι απολιθωμένη· όμως το επόμενο λεπτό συνέβαινε κάτι καινούριο ή φτιαχνόταν μια φρέσκια μπάντα. Νέες γενιές παιδιών εμφανίζονται επίσης σε κάθε μας περιοδεία και, μαζί τους, καινούρια συγκροτήματα. Η μουσική αλλάζει σε όλα τα επίπεδα, όμως πάντα θα υπάρχει χώρος για δυνατό, κιθαροκεντρικό rock. Ας ξαναμιλήσουμε λοιπόν σε 25 χρόνια, για να δούμε αν έχουμε άδικο.

Αισθάνεστε ποτέ την ανάγκη να γυρίσετε στο songwriting;

Παίζουμε συνεχώς με καινούριες ιδέες. Κάποιες ταιριάζουν στους Dead Kennedys και κάποιες όχι. Πάντως με το συγκρότημα, οι περισσότερες ιδέες μας έρχονται όταν κάνουμε μεγάλα soundchecks. Τώρα που το συζητάμε, καλό θα ήταν να τις ηχογραφούμε, ώστε να τις επισκεπτόμαστε ξανά.

23cDKnd_2.jpg

Έχετε ασκήσει κριτική και στις δύο άκρες του πολιτικού φάσματος. Πώς βλέπετε τη στάση της Αριστεράς στη μετα-Τραμπ Αμερική;

Η Αριστερά μόλις τώρα ξεπερνά την αποπροσανατολισμένη, ξαφνιασμένη δυσπιστία ότι ο Τραμπ και οι όμοιοί του υπάρχουν στην Αμερική και στον υπόλοιπο κόσμο. Η Αριστερά πρέπει όμως να ενεργήσει γρήγορα, τουλάχιστον στο θέμα της ψήφου (προτού απαγορευτεί κι αυτό). Πρέπει δηλαδή να βγει στους δρόμους ειρηνικά και να χρησιμοποιήσει τα Μέσα για να αποδείξει στον κόσμο ότι ο λαϊκισμός δεν είναι σωτηρία. Επίσης, πρέπει να μας εμφυσήσει τον χρυσό κανόνα «φέρσου όπως θέλεις να σου φέρονται». Όσο πιο γρήγορα συμβούν αυτά, τόσο το καλύτερο.

Το ίντερνετ έχει δημιουργήσει μία συνθήκη όπου ο καθένας μπορεί να εκφέρει άποψη για τα αμφιλεγόμενα ζητήματα γύρω από το παρελθόν του συγκροτήματος. Έχετε μπει στον πειρασμό να διαβάσετε τις απόψεις του κόσμου;

Έχουμε διαπιστώσει ότι οι κατακριτές είναι αυτοί που έχουν τον περισσότερο χρόνο στη διάθεσή τους για να φτύσουν αρνητικότητα. Κάποτε ξόδευα φαιά ουσία για να απαντάω στα σχόλια. Με ρωτάς αν το κάνω πλέον; Σπανίως... Γιατί διαπίστωσα ότι μια τέτοια ασχολία μοιάζει σαν να κατουράς ενάντια στον άνεμο. Ακόμα βέβαια μας νοιάζουν οι ανησυχίες του κόσμου, αλλά δεν γίνεται να ευχαριστήσουμε τους πάντες σαν συγκρότημα. Μπορούμε μόνο να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, ώστε να παρουσιάσουμε κάτι αξιοπρεπές και διασκεδαστικό.

23cDKnd_3.jpg

Έχετε παρατηρήσει το ακροατήριό σας να αλλάζει με τα χρόνια;

Η λέξη «αλλαγή» είναι πολύ αόριστη. Ναι και όχι... Υπάρχει κόσμος που έρχεται στις συναυλίες από τη δεκαετία του 1980, άλλοι που πάντα ήθελαν μα ποτέ δεν το κατάφεραν και κάποιοι που τώρα μόλις ξεκίνησαν να έρχονται. Το κοινό αλλάζει διαρκώς.

Πού βλέπετε το συγκρότημα στο μέλλον;

Στην Ελλάδα, στη Ρουμανία, στη Σερβία, στη Γερμανία, στην Ινδονησία. Μπορούμε να συνεχίσουμε με τις ώρες…

Εμείς, τι μπορούμε να περιμένουμε από τη συναυλία στην Αθηνα;

Αυτό το κρατάμε για έκπληξη!

{youtube}GoA_zY6tqQw{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured