Άγγελος Κλειτσίκας

Έχετε αναφέρει σε μία παλαιότερη συνέντευξη ότι «είναι πάντα καλό να μας υπενθυμίζουμε ότι, σαν χώρα, δεν είμαστε τόσο έξυπνοι όσο νομίζουμε». Πώς αισθάνεσαι λοιπόν ως πολίτης και καλλιτέχνης των σημερινών Η.Π.Α.;

Σαν να βρίσκομαι συνεχώς σε μία φυλακή. Υποθέτω πως αυτό δεν είναι και τόσο όμορφο συναίσθημα.

Πιστεύετε πως η διάχυτη πολιτική ορθότητα των καιρών μας είναι  σημάδι νεο-συντηρητισμού; Ή μία σημαντική αλλαγή προς έναν πιο δίκαιο κόσμο;

Είμαι ένας μεθύστακας τραγουδιστής σε μία μπάντα, οπότε γιατί να μετράει η άποψή μου; Το μόνο που ξέρω είναι ότι το να συμπεριφέρεσαι ευγενικά στους ανθρώπους, είναι απαραίτητο. Αν τώρα ο κόσμος χρειάζεται οδηγό για το πώς να μην είναι ηλίθιος, τότε είναι άξιος της μοίρας του.

27wPrtm_2.jpg

Ο Mark E. Smith ήταν ένας από τους ήρωές σου. Πόσο σημαντική ήταν η μουσική του για τους Protomartyr; Πιστεύεις ότι απουσιάζουν προσωπικότητες σαν τη δικιά του από τον σύγχρονο μουσικό κόσμο;

Κατάφερε να δημιουργήσει το δικό του σύμπαν μέσα από συντρίμμια. Έκανε έναν σκατόκοσμο να κινείται σαν μία αυτόματη μηχανή. Θα ήθελα να δω στο μέλλον μία γυναικεία εκδοχή του.

Πιστεύεις ότι τα social media επιδρούν αρνητικά στη συναισθηματική μας σύνδεση με τη μουσική;

Δεν ξέρω για τους άλλους, δεν θέλω να μπω στην ίδια κατηγορία με αποτυχημένους ανθρώπους και πρόβατα. Αν πάντως αυτή η εποχή καταφέρει να σκοτώσει τη μουσική όπως την ξέρουμε, τότε η μουσική δεν ήταν γραφτό να υπάρχει ποτέ σε αυτόν τον κόσμο –δεν μας αξίζει. Δεν θέλω να ακούγομαι σαν ένας συντηρητικός γέρος για το πώς οι άνθρωποι απολαμβάνουν τη μουσική, αλλά έτσι είναι.

27wPrtm_3.jpg

Ποια είναι η άποψή σου για τις υπηρεσίες streaming; Βοηθούν τελικά τους μουσικούς ή όχι;

Οι διευθυντές αυτών των επιχειρήσεων είναι δισεκατομμυριούχοι και οι μουσικοί είναι φτωχοί. Η ίδια ιστορία, δηλαδή. Απλώς χαίρομαι που οι άνθρωποι αρχίζουν και συνειδητοποιούν ότι τα καθάρματα πάντα φτάνουν ως την κορυφή. Να πάει στον διάολο το streaming.

Πόσο σημαντικό είναι για σένα να αφήσεις μία ουσιαστική κληρονομιά στις επόμενες γενιές, ως μουσικός;

Δεν θα καταφέρω να αφήσω τίποτα πίσω μου, εκτός από βιβλία που αγόρασα και δεν διάβασα, το σαπισμένο μου σώμα και τη δυνατότητα να βγάλει κάποιος χρήματα από τα οστά μου.

27wPrtm_4.jpg

Πιστεύεις πως υπάρχει ελπίδα για την ανθρωπότητα να επιβιώσει αξιοπρεπώς στο μέλλον;

Η ανθρωπότητα έχει αποτύχει. Η νοσταλγία και η ηλιθιότητα έχουν κερδίσει. Αλλά οι νέοι άνθρωποι θα τα καταφέρουν, πιστεύω σε αυτούς.

Παίζετε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το Σάββατο 23 Ιουνίου, στο Ejekt Festival 2018. Έχει κάποια ξεχωριστή σημασία για εσάς αυτό το γεγονός;

Οι Έλληνες έχουν τα καλύτερα εστιατόρια στο Ντιτρόιτ –ο γύρος τα σπάει. Κάποιοι επίσης από τους πιο κοντινούς μου φίλους είναι Έλληνες ή ελληνικής καταγωγής. Και ο αγαπημένος μου παίχτης στο μπάσκετ είναι Έλληνας. Είμαι λοιπόν πολύ χαρούμενος που θα έρθω σε αυτήν την υπέροχη χώρα.

{youtube}IgvAgWFrC0g{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured