+ -

search

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ - ΔΙΕΘΝΗ

Οι Βέλγοι έχουν δημιουργήσει θόρυβο γύρω από το όνομά τους με τις απολαυστικές τους βουτιές στον νεορομαντικό new wave ήχο των αρχών της δεκαετίας του 1980, τους αρέσουν όμως και οι Run The Jewels. Μιλήσαμε μαζί τους λίγο πριν έρθουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα (Τετάρτη 18/10, στη Death Disco)

Πόσα χρόνια γνωρίζεστε μεταξύ σας και από πότε είστε ουσιαστικά συγκρότημα;

Ξεκινήσαμε το 2013 σαν μια συντροφιά ανθρώπων που αγαπούσαν την ίδια μουσική. Μεταξύ μας γνωριζόμασταν από το σχολείο και από τις σπουδές στο πανεπιστήμιο. Με τα χρόνια το συγκρότημα απόκτησε σιγά-σιγά το σχήμα του, ενώ αργότερα ήρθε και η Fenne σαν τραγουδίστρια.


Η παρουσία της Fenne Kuppens στη σκηνή αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά σας ατού...

Είναι πολλοί όσοι μας λένε αυτό ακριβώς το πράγμα. Πραγματικά, σε κάθε συναυλία μας γεμίζει με ενέργεια. Επιπλέον δίνει κάτι στον κόσμο να κοιτάζει, καθώς σε όλη τη διάρκεια του live όλοι μας χανόμαστε στο δικό μας shoegazing.

67aWhisp_2.jpg

Το EP σας Endless Party (2015) έχει αφήσει εξαιρετικές εντυπώσεις σε όσους αγαπούν τον post-punk ήχο της δεκαετίας του 1980. Ποιο ήταν το συστατικό που το έκανε ξεχωριστό;

Ίσως το γεγονός ότι ήταν μια κυκλοφορία εντελώς αναπάντεχη και απρόσμενη. Ήταν στην ουσία μια συλλογή από τραγούδια που γράψαμε σε μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο και τα κυκλοφορήσαμε αμέσως. Δεν πιστεύαμε ποτέ ότι θα τραβήξει το ενδιαφέρον του κόσμου, όμως τελικά συνέβη. Μετά την επίσημη κυκλοφορία του σε κασέτα κυκλοφόρησε σε βινύλιο και τώρα βρισκόμαστε στο 3ο τύπωμα δίσκων. Νιώθουμε ευγνώμονες που εξελίχθηκαν έτσι τα πράγματα.

Τραγούδια όπως το “Performance” διαθέτουν πάθος και δείχνουν να έρχονται από άλλη εποχή. Απολαμβάνετε να παίζετε αυτά τα κομμάτια στη σκηνή; Ή αισθάνεστε ένα άγχος για να αποτυπώσετε τον δύσκολο ήχο τους και να κερδίσετε τους ακροατές;

Το "Performance" φτιάχτηκε αργότερα από τα τραγούδια που αποτέλεσαν το Endless Party. Βρισκόμασταν σε πολύ καλή φόρμα όταν το γράψαμε και αυτό είχε σημασία. Παρατηρήσαμε λοιπόν πως, όποτε το παίζαμε ζωντανά, βάζαμε πολύ συναίσθημα και συχνά αποκτούσε μια διαφορετική διάσταση. Το να εμφανιζόμαστε live δεν υπήρξε ποτέ βάρος για εμάς. Όταν διαπιστώνουμε ότι κερδίζουμε το κοινό που μας παρακολουθεί, κάθε φορά μας πλημμυρίζει ένα μοναδικό συναίσθημα, το οποίο μας δίνει κουράγιο και κίνητρο για να συνεχίζουμε. 

67aWhisp_3.jpg

Από τους Chameleons μέχρι τους Siouxsie & The Banshees, οι επιρροές σας είναι φανερές. Μπορείτε να μας πείτε μερικά από τα ονόματα που ακούτε αυτήν την περίοδο;

Φυσικά και ακούμε τους κλασικούς, όμως τα γούστα ποικίλουν ανάμεσά μας. Μερικά από τα ονόματα που ακούμε όταν περιοδεύουμε είναι οι Horrors, οι Protomartyr, η Chelsea Wolfe, οι Run The Jewels, οι BRUTUS, οι Mount Kimbie και πολλοί ακόμα.

Για τα συγκροτήματα που είναι ταγμένα σε έναν ήχο και υπηρετούν ένα χαρακτηριστικό είδος απ’ το παρελθόν, υπάρχει ο κίνδυνος της παρελθοντολαγνείας. Πιστεύετε ότι μπορείτε να υπερβείτε αυτόν τον χαρακτηρισμό;

Εμπνεόμαστε από πολλά διαφορετικά πράγματα και παρόλο που ανήκουμε απόλυτα στο είδος μας, θεωρούμε πως οι επιρροές μας μπορούν να φανούν μέσα από τα κομμάτια μας. Το βασικό που μας ενδιαφέρει είναι ο κόσμος να απολαμβάνει τη μουσική μας. Όσο συμβαίνει αυτό, ας μας χαρακτηρίζουν όπως θέλουν.

67aWhisp_4.jpg

Το καινούριο σας τραγούδι ονομάζεται "White Noise" και είναι πολύ έντονο και δυνατό. Ποια είναι η ιστορία πίσω απ’ αυτό;

To τραγούδι το ίδιο είναι παλιότερο και όσο το παίζαμε αποκτούσε ιδιαίτερη ομορφιά και δύναμη. Αφού δεν κατάφερε να μπει στο final cut του άλμπουμ μας, αποφασίσαμε εκ των υστέρων να το ηχογραφήσουμε και να το κυκλοφορήσουμε. Ήταν μια καλή ευκαιρία να το συνδέσουμε με το παρόν μας και να χτίσουμε την περιοδεία μας γύρω από ένα νέο single.    

Θα ακολουθήσει δηλαδή ένα πλήρες άλμπουμ στο άμεσο μέλλον;

Το δουλεύουμε αυτόν τον καιρό. Θα είμαστε στο στούντιο μέχρι τις αρχές του 2018.

 

×