Παίζετε μαζί για αρκετό καιρό τώρα. Πώς έχει αλλάξει η δυναμική της μπάντας μέσα στα χρόνια;

Ξέρεις, όταν ξεκινήσαμε ήμασταν γύρω στα 23-24. Τώρα έχουμε περάσει τα 30, οπότε είμαστε φυσικά και πιο χαλαροί και ήρεμοι. Μεταξύ μας, σίγουρα υπάρχει εξέλιξη στη μουσική. Προσπαθούμε να βρούμε νέους τρόπους να εκφραστούμε και να εμπνευστούμε από καινούριους τομείς της ζωής: τα βιβλία, τις ταινίες κλπ.

Η αισθητική σας έχει μία πολύ οργανική αίσθηση –από το όνομά σας, μέχρι την ηχητική ατμόσφαιρα την οποία δημιουργείτε. Απο πού εμπνεέστε;

Αυτό που επηρεάζει τη δημιουργική διαδικασία, είναι απλά ό,τι κάνεις κάθε μέρα στη ζωή σου. Αν είσαι δηλαδή εκνευρισμένος τη μέρα που τζαμάρεις, η μουσική που γράφτηκε εκείνη τη στιγμή θα είναι τελείως διαφορετική από τη μουσική μιας χαλαρής ημέρας. Εκτός αυτού, μας αρέσει πολύ η κβαντική Μηχανική, οπότε εμπνεόμαστε κι από εκεί, υποθέτω. Τελοσπάντων, γιατί διδάσκουν μόνο νευτώνεια Φυσική στα σχολεία;

Έχετε αναφερθεί στα συναισθήματα ως κινητήριο δύναμη πίσω από τα τραγούδια σας. Πώς επικοινωνείτε τις μουσικές σας ιδέες μεταξύ σας, κατά τη δημιουργία ενός δίσκου;

Δεν είναι συνειδητή διαδικασία, προσπαθούμε να φτιάχνουμε το κάθε κομμάτι μας ξεχωριστό και ειλικρινές. Ο ακροατής μπορεί να εντοπίσει αμέσως ψευδή συναισθήματα στη μουσική, δεν μπορείς να χαλκεύσεις κάτι τέτοιο. Δεν έχουμε γράψει ποτέ ένα «συναισθηματικά κενό» κομμάτι, είναι κάπως κανόνας για μας.

TidesfN_2.jpg

Θα σας ενδιέφερε να πειραματιστείτε με τη φωνή σαν μουσικό όργανο;

Το κάναμε στο τελευταίο μας άλμπουμ, αν ακούσετε το opening track “Safehaven”. Και θεωρούμε ότι το αποτέλεσμα μας δικαίωσε. Δουλέψαμε με μία εξαιρετική βοκαλίστρια, τη Bela Komoszynska, απλά μας συνεπήρε η φωνή της. Σίγουρα πρέπει να τσεκάρετε τη μπάντα της, τους Sorry Boys.

Ποια ήταν η θεματική ιδέα του δίσκου αυτού; Καμια ενδιαφέρουσα ιστορία από τη διαδικασία δημιουργίας;

Προσπαθήσαμε να φτιάξουμε μία βαθύτερη ατμόσφαιρα και να τη συνδυάσουμε με την τραγουδιστική δομή. Πιστεύουμε το καταφέραμε, μας έχει κουράσει κάπως η κλισέ post-rock φόρμουλα των ατελείωτων κρεσέντο, οπότε προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε έναν πιο προσωπικό τρόπο έκφρασης. Απλά ελπίζουμε να φτιάξαμε τον δικό μας ήχο, που να αναγνωρίζεται αμέσως.

TidesfN_3.jpg

Τι να περιμένουμε λοιπόν από την επικείμενη συναυλία σας στην Αθήνα; Θα είναι κεντραρισμένη γύρω από το Safehaven;

Θα παίξουμε κομμάτια από όλους τους δίσκους, αλλά σίγουρα η κύρια νότα θα έρθει από τον τελευταίο. Όπως και να' χει, θα έχουμε μάλλον μία setlist «best of», παρά μία επικεντρωμένη στο Safehaven. Πιστεύω ότι ο κόσμος θα απολάυσει το live. Φέρνουμε μαζί και τα φώτα μας, διπλή διασκέδαση!

Δεν είναι η πρώτη σας επίσκεψη στη χώρα μας, εντωμεταξύ. Καμία ξεχωριστή ανάμνηση από την τελευταία σας φορά στην Αθήνα;

Η Ελλάδα είναι τόσο όμορφη, περάσαμε αρκετό χρόνο περπατώντας στους δρόμους της Αθήνας στην τελευταία μας επίσκεψη. Μπορείς να νιώσεις την ιστορία εκεί. Η μόνη πόλη που μπορεί να συγκριθεί μαζί της –με αυτό το κριτήριο– είναι η Ρώμη. Σχετικά με τις συναυλίες, οι Έλληνες είστε τόσο εκφραστικοί, ανυπομονούμε πραγματικά να παίξουμε για σας ξανά!

{youtube}6czLEggjJxo{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured